شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 27 اردیبهشت 1401 ، 45 : 17

کد خبر : 25069

از 0 نفر 0

میرسلیم: بازنشدن ایربگ ۱۰۰ خودرو بین ۹۰۰ هزار آمار ناچیزی است!

میرسلیم:  بازنشدن ایربگ ۱۰۰ خودرو بین ۹۰۰ هزار آمار ناچیزی است!

میرسلیم گفت: من نزدیک به ۵۰ سال است که در صنعت خودروسازی هستم و هیچکس به اندازه من نمی‌تواند به این حوزه نقد کند؛ کما اینکه بیشترین نقد را به حوزه خودروسازی انجام داده‌ام، اما با افرادی مخالفم که گول وارادتچی‌ها را می‌خورند.+ تحلیل خبر

میرسلیم گفت: من نزدیک به ۵۰ سال است که در صنعت خودروسازی هستم و هیچکس به اندازه من نمی‌تواند به این حوزه نقد کند؛ کما اینکه بیشترین نقد را به حوزه خودروسازی انجام داده‌ام، اما با افرادی مخالفم که گول وارادتچی‌ها را می‌خورند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بازنشدن ایربگ ۱۰۰ خودرو بین ۹۰۰ هزار خودروی تولید شده، آماری ناچیز است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، مصطفی آقامیرسلیم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مصوبه دولت درباره واردات خودرو اظهار کرد: واردات ۷۰ الی ۸۰ هزارتایی خودرو، تأثیری بر تعدیل قیمت خودرو ندارد بلکه صرفاً شرکتی در کنار شرکت‌های دیگری مانند کرمان خودرو ساخته خواهد شد.وی افزود: برای تعدیل در قیمت خودروی داخلی نیازمند واردات نزدیک به ۱ میلیون خودرو هستیم، اما اگر اقدام به واردات این تعداد خودرو کردیم، چگونه می‌خواهیم جواب خودروسازان داخلی و مهندسان و کارگران را بدهیم؛ یکی از دلایل بی‌کیفیتی خودروی داخلی، شرایط تحریمی کشور است که در بسیاری از قطعات به خارج از کشور وابسته هستیم. البته بسیاری از قطعات خودرو در کشور ساخته می‌شود، اما ساخت برخی از قطعات، توجیه اقتصادی ندارد.
هیچکس به اندازه من نمی‌تواند خودروسازی را نقد کند
میرسلیم ادامه داد: من نزدیک به ۵۰ سال است که در صنعت خودروسازی هستم و هیچکس به اندازه من نمی‌تواند به این حوزه نقد کند؛ کما اینکه بیشترین نقد را به حوزه خودروسازی انجام داده‌ام، اما با افرادی مخالفم که گول وارادتچی‌ها را می‌خورند. در حال حاضر ۱۴ خانواده وارداتچی در کشور داریم که دارای نمایندگی هستند و اقدام به واردات خودرو می‌کنند؛ آن هم خودروهایی که به‌هیچ‌وجه به درد توده مردم نمی‌خورد بلکه به درد پولدارها و ثروتمندان می‌خورد.
کمبودی در تولید خودرو نداریم
میرسلیم اضافه کرد: افزایش قیمت خودرو به دلیل کمبود در تولید نیست؛ سال گذشته حدود ۸۵۰ هزار خودرو تولید کردیم که حتی بیشتر از نیاز کشور بود. به عنوان مثال در تهران ۶ برابر بیشتر از ظرفیت خودرو وجود دارد؛ اما به دلیل اینکه سرمایه مردم در حال آب شدن است، مردم پولشان را در خودرو سرمایه‌گذاری می‌کنند و لذا قیمت خودرو روز به روز افزایش پیدا می‌کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای تحلیل مسائل صنعت خودرو باید در ابتدا اقتصاد کلان کشور را بررسی کنیم، افزود: مسائل اقتصاد کلان کشور مانند سود بانکی، تورم، ارزش پول ملی و... باید سر جای خود محفوظ بماند و مسئله خودروسازی نیز باید در جای خودش بررسی شود. در صنعت خودرو، مسائل فنی، مدیریتی و مالی از اهمیت زیادی برخوردار است که در این بین، محل مسائل فنی از بقیه راحت‌تر است. مهندسان و کارگران می‌توانند اشکالات فنی خودروها را حل کنند که اگر تحقیرشان نکنیم، می‌توانند کارشان را به درستی انجام دهند.
خودروهای داخلی لج خودروسازان خارجی را در آورده است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تولید خودروهای داخلی در طول این چندسال ساخته شده، لج خودروسازان خارجی و واردکنندگان را در آورده است. سمند، رانا، دانا و تارا جزء خودروهای بسیار خوبی بودند که در طول این سال‌ها تولید شدند که نزدیک به ۶۰ هزار دستگاه از این خودروها به خارج از کشور صادر می‌شود. صنعت خودروسازی کشور در طول سالیان گذشته رو به پیشرفت بوده است و وارداتچی‌ها برای اینکه بر سر این پیشرفت بزنند، مدام در حال لگد پراکنی به این صنعت هستند. آن‌ها بزرگ‌نمایی چند ضعف، علیه صنعت خودرو سیاه نمایی می‌کنند.
بازنشدن ایربگ خودروهای داخلی دروغ است!
میرسلیم در واکنش به ادعای بازنشدن ایربگ خودروهای داخلی در تصادفات جاده‌ای اظهار کرد: این ادعا به‌هیچ‌وجه صحت ندارد و کسانی مدعی بازنشدن ایربگ خودروها هستند، خودشان در این تصادفات
مقصرند.پلیس راهنمایی و رانندگی در جاده مه آلود از عبور و مرور خودروها جلوگیری نمی‌کند و بعد مدعی بازنشدن ایربگ‌ها می‌شود.
حتی به فرض اینکه ایربگ خودروها هم باز نشود، یک نقص فنی است که باید برطرف شود. بازنشدن ایربگ ۱۰۰ خودرو بین ۹۰۰ هزار خودروی تولید شده، آماری ناچیز است.
وی افزود: البته منظور بنده این نیست که نباید این ضعف‌ها را برطرف کرد چرا که حتی نقص فنی در ۱۰۰ خودرو هم زیاد است، اما نقص فنی خودروهای داخلی، نباید بهانه‌ای برای واردات باشد. مسائل فنی خودرو بر سر جای خودش قابل حل است و دانشکده‌ها و دانشگاه‌های فنی می‌توانند این مشکلات را برطرف کنند. اگر متخصصان این حوزه را تخریب کنند، قطع به یقین آن‌ها به خارج از کشور مهاجرت خواهند کرد و در شرکت‌هایی بزرگی مانند بنز و فولکس واگن مشغول فعالیت می‌شوند.
کارخانه‌های خودروسازی در ضرر هستند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسائل مالی صنعت خودروسازی گفت: اغلب کارخانه‌های خودروسازی به دلیل اینکه قیمت تمام شده محصولاتشان، بیشتر از قیمت فروششان است، در حال ضرر هستند و به ناچار باید از بانک وام بگیرند.
همچنین بعد از گرفتن وام، باید ۲۰ الی ۲۵ درصد بهره وام را پرداخت کنند که با این اوصاف چاره‌ای جز گران کردن محصولاتشان ندارند. در حال حاضر صنعت خودروسازان کشور نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.

تحلیل خبر

جناب میرسلیم که برخلاف همه مسئولان کشور، به شدت از خودروسازان داخلی و عملکرد آنها حمایت می‌کنند حتماً می‌دانند که در همه کشورها، پلیس‌راه، یکی از پایه‌های اصلی امنیت جاده بوده و حق اظهارنظر "کارشناسی" در مورد راه‌ها و جاده‌ها، کیفیت وسایل نقلیه و رانندگان و عوامل انسانی را دارند. حال که پلیس راهور کشور ما، یکی از عوامل اصلی تصادفات جاده‌ای و مرگ و میر و مصدومیت و معلولیت سرنشینان خودروها را عدم رعایت استانداردها در تولید خودروها می‌دانند و محکم از نظر کارشناسی خویش دفاع می‌کنند و از طرف دیگر دادستان کل کشور و نهادهای نظارتی همگی بر کیفیت پایین و غیراستاندارد بودن خودروها متفق‌القول هستند، چرا ایشان به عنوان یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، همه این نظرات و دیدگاه‌های کارشناسانه و علمی را نادیده گرفته و سفت و سخت از خودروهای داخل که صدها عیب و ایراد در آنها وجود دارد و هر صاحب خودرویی می‌تواند آنها را نشان بدهد، دفاع می‌کنند؟
جناب ایشان از بین همه عیوب خودروها به باز نشدن ایربگ (کیسه هوا) آنها اشاره کرده و گفته‌اند این ادعاها صحت ندارد؟ در پاسخ وی باید گفت: اولاً باز نشدن ایربگ‌ها یک عیب از بین ده‌ها عیب خودروهای داخلی است. ثانیاً مرجعی که ادعا کرده ایربگ ماشین‌ها هنگام تصادف باز نشده و موجب کشته شدن سرنشین خودروها شده، پلیس راهور است که خود به صورت میدانی و جهت دادن نظر کارشناسی در صحنه تصادفات حاضر می‌شود و نظر آنها برای همه مراجع قانونی، قابل قبول است. پس اتهام دروغ بستن به پلیس که کار کارشناسی می‌کند، نمی‌تواند حرف به جایی باشد. گرچه پلیس هم احتمال خطا و اشتباه در کار کارشناسی خود را دارد ولی باز شدن یا نشدن ایربگ نه فقط برای پلیس بلکه برای همه مردم با چشم و در اولین نگاه قابل اثبات است.
جناب میرسلیم گفته: «بازنشدن ایربگ 100 خودرو بین 900 هزار، آمار ناچیزی است!» حال باید از وی پرسید شما که جان سرنشینان 100 خودرو و کشته شدن و یا معلول شدن آنها برایتان ناچیز! است اگر خدای ناخواسته اعضای خانواده خودتان در یکی از همین 100 خودرویی که هنگام تصادف ایربگ آنها باز نشده، بود و همه کشته یا مصدوم و معلول می‌شدند، آیا باز هم همین حرف را می‌زدید؟
متأسفیم که وی این گونه جان انسان‌ها را بی‌ارزش و ناچیز قلمداد می‌کند درحالی که در همه کشورها، خطا در عملکرد و قطعات خودرو پس از آزمایشات و استانداردسازی آن باید به صفر برسد.
مگر در قرآن آیه 32 سوره مائده نیامده است که کشتن یک نفر همانند کشتن همه مردم است؟ کیفیت و نحوه این کشتن هم هر طور باشد فرقی ندارد.
پس هم به لحاظ علمی و کارشناسی و هم اخلاقی و انسانی و هم دینی، دیدگاه ایشان مردود است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها