شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 2 شهریور 1401 ، 28 : 17

کد خبر : 25618

از 0 نفر 0

مردم خوزستان به‌زودی از آب باکیفیت برخوردار می‌شوند

مردم خوزستان به‌زودی از آب باکیفیت برخوردار می‌شوند

طرح آبرسانی غدیر که قرار بود تا افق ۱۴۲۵ برای خوزستان تأمین آب با کیفیت کند با تلاش دولت سیزدهم در روزهای آینده نیاز آبی این استان پرافتخار ایران را برای همیشه سامان خواهد داد؛ البته بهره‌برداری آزمایشی از این طرح آغاز شده و به‌زودی آب شرب باکیفیت در اختیار مردم خوزستان قرار خواهد گرفت.+ تحلیل خبر

طرح آبرسانی غدیر که قرار بود تا افق ۱۴۲۵ برای خوزستان تأمین آب با کیفیت کند با تلاش دولت سیزدهم در روزهای آینده نیاز آبی این استان پرافتخار ایران را برای همیشه سامان خواهد داد؛ البته بهره‌برداری آزمایشی از این طرح آغاز شده و به‌زودی آب شرب باکیفیت در اختیار مردم خوزستان قرار خواهد گرفت.
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، طرح آبرسانی غدیر در استان خوزستان در دولت نهم مطرح شد و مقرر بود تأمین آب موردنیاز برای مردم خوزستان را به انجام برساند، اما مشکلات کار اجرای این طرح مهم را با کُندی زیادی روبرو کرده بود.
بر اساس دورنمای در نظر گرفته شده برای طرح غدیر تا افق ۱۴۲۵ امکان تأمین آب شرب معادل ۴۵۰ میلیون مترمکعب در سال توسط این طرح از مبدأ سد دز مهیا شده و منابع تأمین میان‌مدت این طرح از رودخانه دز از طریق کانال موسوم به W۲ انجام می‌پذیرد.
مشکلات تأمین آب موردنیاز خوزستان همچنان تداوم داشت و مردم این استان را درگیر خودکرده بود تا آنکه دولت سیزدهم سکان مدیریت کشور را به دست گرفت و در نخستین سفری که رئیس‌جمهوری به استان خوزستان داشت، مقرر شد مشکلات تأمین آب این استان در اسرع وقت رسیدگی شود.
با انتخاب علی‌اکبر محرابیان به‌عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم، وی یکی از اولویت‌های کاری خود را تأمین آب موردنیاز خوزستان قرارداد و با سفری که به این استان به همراه رئیس‌جمهوری داشت بر اجرای سریع‌تر طرح غدیر تأکید کرد.
سخنگوی صنعت آب در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح میان‌مدت برای غدیر از سوی «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو مطرح شد تا با اجرای آن مشکلات طرح بلندمدت کاهش یابد.
«فیروز قاسم‌زاده» سخنگوی صنعت آب بیان کرد: در طرح غدیر مقرر است برای ۲۶ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان آبرسانی کند. این طرح حداکثر ۲۴ مترمکعب بر ثانیه می‌تواند آبرسانی داشته باشد که در عمل ۴۶۵ میلیون مترمکعب ظرفیت آبرسانی اتفاق خواهد افتاد.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی این طرح آن است که برای ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان تأمین آب خواهد داشت.
سخنگوی صنعت آب یکی دیگر از ویژگی‌های طرح غدیر را تنوع‌بخشی به منابع تأمین آب برشمرد و ادامه داد: با این تنوع سازی اگر حوضه‌های آبریز کرخه، دز و کارون با شرایط تغییر اقلیم دچار خشکسالی شوند، تأمین آب مشکلی با تنوع لحاظ شده نخواهد داشت.
قاسم‌زاده گفت: در طرح میان‌مدت غدیر بخشی از آب باکیفیت از سد دز تأمین خواهد شد. این طرح حدود ۵۰ درصد ارتقای کیفیت تأمین آب را به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: افق در نظر گرفته‌شده برای طرح اولیه سال ۱۴۲۵ بود که باهدف زودتر اجرا شدن طرح میان‌مدت از سوی وزیر نیرو مطرح شد. مشاوران طرح زمانی را برای اجرا در نظر گفتند که با موافقت وزیر روبرو نشد و درنهایت برنامه زمان‌بندی ۳۶ ماهه مطرح شد.
سخنگوی صنعت آب گفت: وزیر نیرو تأکید کردند با افزایش نوبت‌کاری‌ها زمان اجرا کوتاه‌تر شود که درنهایت حدود ۱۰ ماه موافقت شد که اکنون ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ابر پروژه آبرسانی غدیر در دولت سیزدهم شتاب زیادی گرفت
در همین باره مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان هم گفت: ابر پروژه آبرسانی غدیر که از ۱۰ سال پیش در خوزستان آغاز شده است، طی یک‌ساله اول دولت سیزدهم با دستورات رئیس‌جمهور و وزیر نیرو و نیز تزریق بودجه ویژه به این طرح شتاب زیادی گرفت و خوشبختانه بخش عمده‌ای از این طرح آماده بهره‌برداری است.
عباس صدریان فر افزود: در طرح غدیر سه چشم‌انداز کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تعریف شده است که در راستای اجرای طرح میان‌مدت با دستور رئیس‌جمهور و وزیر نیرو قرار شد آبرسانی به غرب و جنوب استان با اولویت و سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.
وی گفت: از مهرماه سال قبل کارشناسان و مدیران سازمان آب و برق برای تحقق وعده رئیس‌جمهور به مردم خوزستان در زمینه تأمین آب آشامیدنی مناسب وارد عمل شدند و در ابتدا بازه زمانی سه‌ساله برای اجرای آن تعریف شد که خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته این قسمت از طرح کمتر از یک سال محقق شد و در آستانه افتتاح قرار گرفته است.
صدریان فر گفت: با افتتاح این طرح سطح کیفی و کمی آب در غرب استان خوزستان افزایش بسیار چشمگیری خواهد داشت و مردم غرب استان بعد از سال‌ها از آب آشامیدنی بسیار با کیفیتی بهره‌مند خواهند شد.
وی اظهار داشت: با افتتاح این طرح آب رودخانه دز که آبی بسیار باکیفیت است به شبکه آبرسانی غرب خوزستان تزریق خواهد شد و سختی آب آشامیدنی مردم بعد از سال‌ها به زیر هزار میکرو موس بر سانتیمتر خواهد رسید.
وی گفت: ای سی آب کرخه در شرایط پرآبی حدود ۲ هزار میکرو بر سانتیمتر است که در خشکسالی این میزان افزایش‌یافته و کیفیت آب بسیار پایین می‌آید به همین دلیل شهروندان خوزستانی همواره از کیفیت آب آشامیدنی خود گلایه‌مند بوده‌اند.
۱۸ شهرستان خوزستان دارای آب باکیفیت و با کمیت خواهند شد
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: با اجرای این طرح ۱۸ شهرستان در غرب و جنوب خوزستان از آب شرب باکیفیت و کمیت بالا برخوردار خواهند شد که علاوه بر شهره روستاهای آن نیز از این آب بهره‌مند خواهند شد.
صدریان‌فر گفت: به‌عنوان‌مثال ۴۸ روستای هویزه، ۷۶ روستای دشت آزادگان، ۳۸ روستای حمیدیه، ۴۵ روستای آبادان هم‌زمان با اتصال آب به مناطق شهری از این طرح منتفع می‌شوند.
به گفته وی در حال حاضر ۴۹۵ روستای غرب و جنوب غرب آماده اتصال به طرح آبرسانی غدیر هستند البته شرکت آبفا هم موظف است تا اتصالات لازم به شبکه داخلی شهرها و روستاهایی که به طرح غدیر وصل نشده است را انجام دهد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: برای اجرای این طرح تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده است که یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن از محل اسناد خزانه تأمین شده است.

تحلیل خبر

موقعی که یک پروژه بزرگ که قرار بوده است در سال 1425 یعنی 24 سال دیگر اتمام، افتتاح و مورد بهره‌برداری برسد، با تغییر زمان ساخت در مدت کمتر از یک سال ساخته می‌شود، به این معناست که یا زمان بندی اولیه اشتباه بوده، یا بودجه‌ریزی و بودجه‌بندی قطره‌چکانی و معطل کردن پروژه غلط بوده، یا اراده‌ای برای کار کردن وجود ندارد که اجرای اینگونه پروژه‌ها را سال‌ها عمداً طول می‌دهند.
در هر کدام از این سه صورت، یک پیام از این سرعت عمل به مسئولان کشور مخابره می‌شود و آن اینکه: «پس می‌شود کار کرد ولی نمی‌کنند!» بر این مبنا همه مسئولان ارشد، میانی و پایینی کشور باید یک نگاه جدیدی به همه پروژه‌ها بیندازند و آنها را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند.
برای اینکه این مسئولان کار علمی و صحیح و به دور از احساسات انجام دهند باید بدانند از نظر علم مدیریت، هر پروژه‌ای که می‌خواهد در دستور کار قرار گیرد از ابتدا باید چهار عنصر اصلی آن به دقت مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و آن اینکه پروژه مورد نظر: با چه هزینه‌ای، در چه مدت زمانی، با چه کمیتی و با چه کیفیتی باید اجرا شود. چهار عنصر (بودجه- زمان- کمیت و کیفیت) اگر به درستی مطالعه و بررسی نشود و در این مرحله، اشتباه یا خطایی به صورت غیرعمد یا عمداً رخ دهد، نتیجه‌اش همانند پروژه انتقال آب خوزستان با یک اشتباه محاسباتی زمانی
24 ساله و معطل کردن پروژه و به دنبال آن با افزایش گرانی‌های متعدد در 24 سال ذیربط، هزینه آن نیز چندین برابر شده و عملاً متوقف خواهد شد.
معمولاً مسئولان رده‌های مختلف موقعی که مردم اعتراض می‌کنند و می‌گویند چرا فلان پروژه کُند پیشرفت می‌کند، بلافاصله می‌گویند، بودجه و اعتبار نداریم.
اگر بودجه نبود چطور این پروژه که قرار بود 24 سال دیگر تمام شود، امسال در حال تکمیل است ؟!
خوب است به سایر پروژه ها هم از همین منظر، نگاه شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها