هانی تحویلزاده گفت: حذف ارز دولتی برای واردات مواد اولیه شیر خشک، افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری قیمت این محصول را به همراه خواهد آورد و از سوی دیگر نیاز به نقدینگی واحدهای تولیدی را چند برابر خواهد کرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد خاطر نشان کرد: هزینه ترخیص مواد اولیه نسبت به گذشته حدود ۷ برابر بیشتر شده است و این مسئله ۵۰ درصد در قیمت تمام شده محصول تأثیر میگذارد و تولیدکنندگان را زیانده میکند.
به گزارش ایلنا، هانی تحویلزاده با اشاره به نگرانی تولیدکنندگان از حذف کامل ارز دولتی به واردات برخی مواد اولیه تولید شیر خشک نوزاد، گفت: حذف ارز دولتی برای واردات مواد اولیه شیر خشک، افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری قیمت این محصول را به همراه خواهد آورد و از سوی دیگر نیاز به نقدینگی واحدهای تولیدی را چند برابر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نقدینگی واحدهای تولیدی باید از منبعی جبران شود تصریح کرد: بانکها باید فراتر از قوانین سالهای گذشته در تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی اقدام کنند تا تولیدکنندگان بتوانند مواد اولیه مورد نیازشان را فراهم کنند، اگر چنین برنامههای در نظر گرفته نشود مواد اولیه واحدهای تولیدی یک سوم و یک چهارم خواهد شد و در نتیجه تولید واحدهای تولیدی کاهش و بازار با چالشهای جدی مواجه خواهد شد.
این فعال اقتصادی با اشاره به تغییر مبنای محاسبه حقوق گمرکی صنایع از ارز دولتی به ارز نیمایی گفت: سازمان غذا و دارو برای تأمین مواد اولیه تولیدکنندگان شیر خشک به برخی واحدهای تولیدی ارز دولتی پرداخت میکند، اما از سوی دیگر ترخیص مواد اولیه از گمرک با ارز نیمایی محاسبه میشود و این پرداخت خارج از توان تولیدکنندگان است و به آنها فشار مضاعف وارد میکند.
وی هزینه خرید مواد اولیه و ترخیص آن از گمرک را یکی دانست و افزود: هزینه ترخیص مواد اولیه نسبت به گذشته حدود ۷ برابر بیشتر شده است و این مسئله ۵۰ درصد در قیمت تمام شده محصول تأثیر میگذارد و تولیدکنندگان را زیانده میکند. گمرک یکی از شرکتهای عضو انجمن را مشمول ماده ۷ کرده است به این معنا که دیگر شرکت نمیتواند با ضمانت کالاها را ترخیص کند و یا اجازه ترخیص مواد اولیه را به آنها نمیدهد از اینرو لازم است که مجلس هر چه زودتر در زمینه حقوق گمرکی تعیین تکلیف کند.
تحویلزاده تاکید کرد: مقرر شد که مبنای مالیات بر ارزش افزوده نیمایی شود، اما از سوی دیگر این مالیات از ۹ درصد به ۱ درصد تغییر کند و اینگونه رقم مالیات بر ارزش افزوده همان رقم سال گذشته میشد و هزینه جدیدی به تولیدکنندگان تحمیل نمیشد. همچنین حقوق گمرکی از ۴ درصد به ۱ درصد برسد که هنوز تصویب این مهم از سوی مجلس انجام نشده و تولیدکنندگان ۹ ماه است که منتظر تصویب این قانون هستند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد با بیان اینکه ۸۵ درصد مواد اولیه تولید شیر خشک وارداتی است گفت: در حال حاضر هیچ کشوری در تولید مواد اولیه شیر خشک خودکفا نیست روغن مورد نیاز در تولید این محصول از آسیای شرقی تأمین و سایر ویتامینهای موجود در این محصول از کشورهای مختلف تأمین میشود. در داخل کشور ۱۵ درصد مواد اولیه یعنی شیر خشک بدون چربی تولید میشود و ما برای تأمین سایر مواد تولید خشک ناچار به واردات هستیم.
تحلیل خبر
از طرفی مسئولان کشور هشدار میدهند که جمعیت کشور به علت کاهش در فرزندآوری رو به پیری میرود و دایما مردم را تشویق به افزایش تعداد فرزند میکنند ولی از طرف دیگر هزینه فرزندآوری و پرورش آن را، چند برابر میکنند! این سیاستهای متناقض چه عواقبی میتواند داشته باشد؟ هر انسان حسابگری، زمانی که چیزی را از کسی طلب میکند، ضد آن را از او نمیخواهد چون میداند تضاد به وجود آمده، نقض غرض کرده و علیه خود حرکت میکند. افزایش چند برابری قیمتها به ویژه از ابتدای سال جاری تاکنون به کاهش آمار ازدواج منجر شده و سن ازدواج را بالاتر برده است. جوانی که نه شغل و درآمد دارد، نه مسکن، نه هزینه چند صد میلیون تومانی ازدواج، نه امکانات اولیه زندگی و ... چگونه انتظار داریم که بتواند ازدواج کند؟ کسانی هم که علیرغم میلشان مجبور شدهاند با این شرایط نداری ازدواج کنند بعد از مدتی بعضاً به جدایی و طلاق منجر شده است و اگر در بین اینان زوجینی توانستهاند ادامه زندگی مشترک دهند اما توانایی تأمین هزینه فرزندآوری و نگهداری او را ندارند. لذا با همه علاقهای که به فرزند دارند به خاطر مشکلات اقتصادیاش، از داشتن فرزند صرفنظر کردهاند.
آن تعداد کمی هم که از این مرحله عبور کرده و بچهدار شدهاند حالا با گرانی سه برابری شیر خشک و سایر مایحتاج کودک، چه کار باید بکنند؟ این فشارها بر نسل جوان و خانوادههای آنها، چه نتیجهای دارد؟ و این سیاستهای متناقض به کجا میانجامد؟