شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 10 آبان 1401 ، 46 : 18

کد خبر : 26049

از 0 نفر 0

معاون اول رئیس‌جمهور: متأسفانه هنوز در بخش‌هایی از مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم

معاون اول رئیس‌جمهور:  متأسفانه هنوز در بخش‌هایی از مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم

اگر نتوانیم اقتصاد کشور را به استحکام قابل قبولی برسانیم تهدیدات و مسائلی که از سوی دشمن برای ما ایجاد می‌شود می‌تواند مشکلاتی برای ما به وجود آورد.+ تحلیل خبر

اگر نتوانیم اقتصاد کشور را به استحکام قابل قبولی برسانیم تهدیدات و مسائلی که از سوی دشمن برای ما ایجاد می‌شود می‌تواند مشکلاتی برای ما به وجود آورد.
معاون اول رئیس‌جمهور با تقدیر از اقدامات پدافند غیرعامل در پایداری زیرساخت‌ها اظهار داشت: پدافند غیرعامل یک دستگاه فراقوه ای است و مأموریت مصون‌سازی زیرساخت‌ها یک مأموریت ملی است.
به گزارش ایلنا، محمد مخبر در همایش ملی پدافند غیرعامل با بیان اینکه هیچ دستگاه، نهاد و مجموعه‌ای نیست که در قبال پدافند غیرعامل مسئولیت و وظایفی نداشته باشد، اظهار داشت: از یک بخش خصوصی کوچک تا دستگاه‌های اجرایی و قوای سه‌گانه همگی نسبت به پدافند غیرعامل مسئولیت دارند چرا که امروز تهدیدات متنوع شده و هر چقدر که تکنولوژی و فناوری پیشرفت می‌کند، تهدیدات نیز متنوع‌تر و پیچیده‌تر می‌شوند که این امر اقتضا می‌کند سازمان پدافند غیرعامل به روزرسانی خود را به صورت لحظه‌ای انجام دهد.
مخبر افزود: امروز کشورها به سمت دولت الکترونیک و هوشمندسازی خدمات حرکت می‌کنند که فرصت بزرگی در راستای شفاف‌سازی، مقابله با فساد، افزایش خدمت رسانی و بالا رفتن رضایتمندی مردم است اما در مقابل، این موضوع تهدیداتی را نیز همراه خود دارد چرا که ممکن است در یک لحظه سامانه‌های خدمات رسان دچار اختلال شده و روند خدمت رسانی متوقف شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی تهدیدات که مردم محور هستند از حساسیت بسیار بالایی برخوردارند، تصریح کرد: وقتی تهدیدات به سمت مردم می‌رود اهمیت آن بسیار بالا است و اولویت فوق‌العاده‌ای در حوزه پدافند غیرعامل پیدا می‌کند که ضرورت دارد برای پیشگیری و مقابله با این‌گونه تهدیدات برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد. معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی تهدیدات اقتصادمحور هستند، افزود: با درایت رهبر معظم انقلاب چند سالی است که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده و اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از مصادیق بارز پدافند غیرعامل در دستور کار نظام قرار دارد.
مخبر ادامه داد: امنیت در حوزه‌هایی چون غذا و تأمین دارو و درمان از دیگر محورهای مورد تأکید در اقتصاد مقاومتی است و باید نسبت به این نکته اهتمام داشته باشیم که نباید اداره و تأمین نیازهای کشور به ارز بیگانه وابسته باشد از همین روی همواره بر قطع وابستگی بودجه کشور به نفت و ارز خارجی تأکید داریم.
وی با تأکید بر اینکه باید آسیب پذیری اقتصاد خود از ناحیه دشمن را به حداقل ممکن برسانیم، گفت: اگر نتوانیم اقتصاد کشور را به استحکام قابل قبولی برسانیم تهدیدات و مسائلی که از سوی دشمن برای ما ایجاد می‌شود می‌تواند مشکلاتی برای ما به وجود آورد.
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در سال‌های گذشته آمریکا همواره ملت ایران را با گزینه نظامی تهدید می‌کرد اما امروز به نقطه‌ای از بازدارندگی رسیده‌ایم که دیگر نمی‌توانند کشور ما را تهدید نظامی کنند و امروز گزینه نظامی نه روی میز دشمن است و نه زیرمیز.
مخبر ادامه داد: متأسفانه هنوز در بخش‌هایی از مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم و به نقطه بازدارندگی دست پیدا نکرده‌ایم که لازم است با تقویت بنیه اقتصادی کشور، زمینه بروز آسیب در اقتصاد را مسدود کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری شرایط اقتصادی در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم گفت: در ابتدای این دولت، تصویر اقتصاد کشور تهدید بود و در آن زمان ذخایر کالاهای اساسی بسیار پایین بود و امکان فروش نفت و دستیابی به درآمدها میسر نبود به طوری که فروش نفت حتی کفاف مخارج جاریه را هم نمی‌داد اما با تلاش‌ها و همت دولت سیزدهم هم به فروش نفت و هم جابجایی پول و هم تولید و واردات واکسن دست یافتیم و خوشبختانه میزان ذخایر در برخی از کالاها نظیر گندم و ذرت به ۱۵۰ درصد رسیده است.
مخبر با اشاره به اصلاحات اقتصادی که طی چندماه اخیر در کشور انجام شد، گفت: برخی افراد می‌گویند چرا ارز ترجیحی را حذف کردید؟ اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای بود که نمی‌توانستیم ارز ترجیحی را حذف نکنیم. سال گذشته شهریور ماه که دولت را تحویل گرفتیم و هنوز ارز ترجیحی حذف نشده بود تورم ۵۹ درصد بود اما در شهریور امسال که حذف ارز ترجیحی نیز انجام شد تورم به ۳۹, ۵ درصد رسید.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی از موضوعاتی است که در دستور کار دولت قرار دارد، تصریح کرد: باید به نقطه‌ای برسیم که در زمینه تهدیدات اقتصادی بازدارندگی وجود داشته باشد و این موضوع از طریق به صحنه آوردن مردم و مشارکت ایشان در این حوزه قابل انجام است و البته دولت نیز باید زمینه‌ها و بستر حضور مردم را فراهم کند.

تحلیل خبر

جناب مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور می‌گویند هنوز در بخش‌هایی از مسائل اقتصادی مشکل داریم. خوب است جناب ایشان بگویند در کدام بخش اقتصادی مشکل نداریم تا حداقل از دیدگاه ایشان ببینیم چه بخش‌هایی از اقتصاد، کار معقول و منطقی و روال معمول خودش را دنبال می‌کند. واقعیت تلخ این است که کل اقتصاد و اجزای آن دچار مشکل است.
-اگر اقتصاد را شامل سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات بدانیم، هر سه بخش آن مملو از مشکل است، بررسی و تحلیل مشکلات و ضعف‌های هر بخش نیاز به چندین مقاله جداگانه دارد البته نیاز به این تحلیل و تفسیرهای مطول نیست، امروز هر کسی در هر بخشی (کشاورزی، صنعت و خدمات) مشغول به کار است به راحتی می‌تواند موارد عینی ضعف‌ها و مشکلات را برای جامعه توضیح دهد.
-اگر اقتصاد را زنجیره‌ای از مناسبات تولید، توزیع و مصرف بدانیم باز در هر سه حوزه، ضعف‌ها و اشکالات فراوانی به چشم می‌خورد و تولید که از همه مهمتر است بیشتر از بقیه گرفتار مشکلات عدیده‌ای است.
- تجارت خارجی که اساس ارتباط خارجی با اقتصاد کشورهای دیگر است و می‌تواند پشتوانه ارز مملکت را قوی کند و محصولات ما را به جهان عرضه کرده، بهترین تولیدات آنها نیز روانه داخل کشور کند، تحت تأثیر روابط خارجی ما، از مشکلات ریشه‌ای و فراگیر رنج می‌برد.
-سقوط ارزش پول ملی و کم‌ارزش شدن آن در مبادله و مقایسه با پول کشورهای دیگر، داستان غم‌انگیز دیگری دارد و باعث شده که زحمات فعالان اقتصادی و مردم روز به روز کم ارزش‌تر و کم بهاتر شود.
-بخش مسکن و بخش حمل و نقل که نقش مادر برای بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی دارند، در شرایط نامطلوبی بسر می‌برند.
-بخش فناوری اطلاعات و دانش‌بنیان‌ها که امروزه نقش مهمی در اقتصاد هر کشوری دارد به خاطر اعمال برخی سیاست‌ها، به جای افزایش اشتغال و رونق اقتصادی، باعث بیکاری بیش از 9 میلیون نفر (طبق آمارهای ارائه شده) و مواجه شدن با مشکلات برای بقیه شده است.
-بروز پدیده‌هایی همچون تورم، رکود، گرانی کالا و خدمات و کمبود آنها، اختلاس، ارتشا و سایر جرائم اقتصادی ثمره اقتصاد بیمار ماست که زندگی مردم را در تنگنا قرار داده است.
خلاصه هیچ بخش، قسمت و مناسبات اقتصادی در جامعه ما، مطلوب و مقبول مردم نیست.
بدون شک یک قسمت اعظم از اعتراضات و درگیری‌های امروز، ریشه در ناکامی‌های اقتصادی دارد که اگر علاج نشود، همچنان بحران‌زا خواهد بود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها