به گزارش رویداد۲۴ ، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظام مقدس اسلامی در عین رحمت نسبت به همسایگان خود، در برابر هر شرارتی محکم، قاطع و کوبنده برخورد میکند، گفت: پاسخ ایران به بلندپروازی برخی از همسایگان، مقتدر، قوی و پشیمان کننده است.
علی نیکزاد ثمرین در آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: سیاست نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام امت و رهبر حکیم انقلاب اسلامی این بوده است که نه سلطهگر باشد و نه سلطهپذیر؛ همچنین سیاست حسن همجواری با همسایگان یک اصل ثابت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته و ثابت کرده است که همراه یک دوست و پشتیبان بزرگ برای همسایههای خود بوده است.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: دفاع جانانه ملت ایران از ملت و دولت عراق در هجوم وحشیانه داعش به این کشور، نمونه خوبی از سیاست خیرخواهی نسبت به همسایگان است، اما نظام مقدس اسلامی در عین رحمت نسبت به همسایگان خود، در برابر هر شرارتی محکم و قاطع و کوبنده برخورد میکند.وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طالب همسایگانی آگاه، امن و دارای رونق اقتصادی است، تصریح کرد: در عین حال اگر شاهد بلندپروازی خارج از حد و اندازه آنها باشیم، پاسخ ایران مقتدر، قوی و پشیمان کننده خواهد بود؛ چه بلندپروازی در تغییر مرزها در برنامه یک همسایه باشد، چه اجازه دادن به گروهکهای مزدور در اقلیمهای مختلف کشور باشد، چه یاوهگویی در مورد جزایر سهگانه متعلق به جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی تاکید کرد: اثبات حاکمیت مطلق جمهوری اسلامی ایران بر این جزایر حتی نیاز به معاهدات حقوقی و بینالمللی سازمان ملل متحد ندارد بلکه کمی موزه گردی و مشاهده نقشههای قدیمی کافی است تا اثبات شود که اینجا خلیج فارس است، نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر و این جزایر به طور مطلق متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ایران از افزایش تبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه استقبال میکند و دخالتی در امور داخلی آنها ندارد. اما بر سر تمامیت ارضی خود با هیچ کشوری شوخی نداریم. البته ما هیچ مشکلی با قاتل خاشقچی، مادر معنوی داعش و گاو شیرده آمریکا نداریم. اما حقی برای ایشان قائل نیستیم که در لابهلای مناسبات اقتصادی درباره جزایر ایرانی مدعی شوند.
نیکزاد تاکید کرد: جمهوری اسلامی منتظر شنیدن روایتهای کشورهای دوست و شرکای تجاری خود در این زمینه است و از ایشان میخواهیم در مناسبات تجاری خود دقت داشته باشند تا برخی کلمات نامتعارف در گفت و شنودهای دو جانبه و چند جانبه راه پیدا نکند.