شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 12 اسفند 1401 ، 20 : 18

کد خبر : 26549

از 0 نفر 0

دبیر شورای عالی فضای مجازی:

باید حرمت فضای مجازی را نگه داریم

باید حرمت فضای مجازی را نگه داریم

آقامیری اعتقاد دارد اینترنت پیش از این یک فضای تزئینی بود، اما در حال ‌حاضر فضای مجازی به محل زیست تبدیل شده است.+ تحلیل خبر

آقامیری اعتقاد دارد اینترنت پیش از این یک فضای تزئینی بود، اما در حال ‌حاضر فضای مجازی به محل زیست تبدیل شده است.
به گزارش تابناک، دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد به فضای مجازی به‌عنوان یک فرصت برای پیش‌برد اهداف نگاه می‌کنند. آقامیری اعتقاد دارد اینترنت پیش از این یک فضای تزئینی بود، اما درحال‌حاضر فضای مجازی به محل زیست تبدیل شده است و باید مراعات این فضا را کنند و حرمت آن را نگه دارند.
محمدامین آقامیری، رئیس جدید مرکز ملی و دبیر شورای عالی فضای مجازی، در مراسم معارفه خود با توصیف از صحنه کلان فضای مجازی، به تاریخچه این فضا اشاره کرد و گفت: پیش از این اینترنت یک فضای تزئینی بود و بعد از مدتی کنار فضای سنتی قرار گرفت و بعد از مدتی امتداد فضای واقعی شد.
آقامیری با اشاره به اینکه فرصت بزرگ و افق بلندمدتی پیش رو است، گفت: ما به فضای مجازی به‌عنوان یک فرصت نگاه می‌کنیم و فضای مجازی را فرصتی برای پیش‌برد اهداف می‌دانیم. او با اشاره به اینکه امروز ارتباطات لحظه‌ای، هوش مصنوعی و مواردی از این دست داشتنشان در محیط واقعی ممکن نیست، گفت: درحال‌ حاضر فضای مجازی به محل زیست تبدیل شده است و همین موضوع باعث می‌شود مراعات این فضا را کنیم.دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه به تفاوت مدل‌های حکمرانی در جهان اشاره کرد و گفت: ما باید براساس مدل‌های بومی خود فضا را حکمرانی کنیم تا همه بتوانند به کار خود ادامه دهند.
او با اشاره به اینکه دوره‌ای مدیریت فضا کدخدامنشی بود، بر مزیت حکمرانی فضای مجازی تأکید کرد و گفت: درحال‌حاضر می‌توان حکمرانی را به تک‌تک آحاد جامعه بسط داد و کمک گرفت.
او با اشاره به تفاوت‌های اثر حکمرانی فضای مجازی با حکمرانی فضای سنتی گفت: پیش از این شرط لازم قدرت، داشتن زیرساخت‌ها بود و حالا شرط لازم و کافی نیست.
آقامیری با اشاره به مواردی که امروز برای دولت‌ها قدرت ایجاد می‌کنند، گفت: داده‌ها و قدرت نرم بوده که شرط لازم و کافی است.»
به گفته وی، امروز هنجارها بدون استفاده از ابزارهای سنتی شکل می‌گیرند.
آقامیری با اشاره به اینکه مرزهای موجود وزنی به فضای سایبر داده‌اند، گفت: درحال‌حاضر معنا و مفهوم امنیت تغییر کرده است و اگر به فضای جدید توجه نکنیم، دچار ناکارآمدی خواهیم شد.
او بر این باور است که نباید با سیستم و ساختار قبل با شرایط مواجه شد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تأکید بر اینکه درحال‌حاضر سرعت تکنولوژی بسیار بالاست، گفت: امروز از مواردی استفاده می‌کنیم که ممکن است خیلی زود از بین بروند.
به گفته او، این تغییر سریع همان‌قدر که مفید است، برای برخی سخت است و حکومت‌ها اگر درست پیش نروند، این تغییر منجر به مقاومت و مانع خدمت‌رسانی درست خواهد شد.
آقامیری با اشاره به اینکه در فضای حقیقی محتوا تفکیک شده و محدود است، گفت: باید بدانیم در فضای مجازی هر قالب روی سایر زیست‌بوم‌ها هم مؤثر بوده و این اثر پروانه‌ای تصمیم‌گیری را سخت کرده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه زیست‌بوم‌های فضای مجازی تاریخ انقضا دارند، گفت: این زیست‌بوم‌ها باید به‌روزرسانی شوند و اگر نشوند، دچار مشکل خواهیم شد.
او با اشاره به مسئله چندپارگی در تصمیم‌گیری، به تصمیم رهبری درباره شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: وقتی این فضا یکپارچه دیده نشود، دچار مشکل خواهیم شد. ازهمین‌رو باید مرکز یکپارچه و واحدی به عملکرد خود ادامه دهد.

تحلیل خبر

هر حرفی دارید به «انسان» بگویید نه به ابزارهای در دست او

دکتر محمدمهدی جعفری‌زاده

در چند سال گذشته تاکنون، قدرت و وسعت فضای مجازی بر فضای واقعی پیشی گرفته است. امروز همه انسان‌ها با هر نوع اعتقاد، اندیشه و عملکردی در فضای مجازی حضور مستمر و پیوسته دارند. حضور مردم در فضای مجازی، جغرافیا و فاصله‌ها را شکسته و به محض اینکه انسان‌ها اراده کنند می‌توانند در کسری از دقیقه، همدیگر را ببینند، با هم صحبت کنند، همفکری کنند، جبهه چند میلیونی در قبال یک مسئله تشکیل دهند و سران کشورها را وادار به «انجام فعل» یا «ترک فعل» کنند، چنین توان و شرایطی در فضای واقعی به خاطر محبوس بودن در جغرافیا و محدودیت‌های جسمانی و فیزیکی، وجود ندارد.
فضای مجازی تقریباً همانند روح و روان انسان، زمان و مکان را نمی‌شناسد و در قید و بند محدودیت‌های جغرافیایی نیست. گرچه ذاتاً این دو با هم متفاوتند ولی در محدودیت شکنی، هم آوا هستند.
حال با این وصف چه کسی می‌تواند با این پدیده جدید مقابله کند؟ آیا اصلاً مقابله با آن، امری عقلانی است؟ فضای مجازی، هم‌ظرفیت خیر دارد و هم‌ظرفیت شر. همچنانکه فضای واقعی این چنین است ولی در فضای مجازی، ضریب نفوذ و گستردگی خیر و شر، میلیون‌ها بار بیشتر و شدیدتر است.
بدون شک با پیشرفت‌های آینده بشر و ابداعات جدید، فضای مجازی توانمندی‌هایی از خود بروز خواهد داد که حتی اینک به تصور و ذهن ما نمی‌آید و زندگی آینده، زندگی مجازی خواهد بود چرا که هرجا مردم بیشتر حضور دارند همانجا محل زیستن آنهاست.
امروز همه مراجع تقلید و علمای ادیان، دانشمندان، اساتید و دانشجویان، معلمان و دانش آموزان، همه اعضای خانواده و حتی چوپانی که در بیابان گوسفندان خود را به چرا می‌برد، متصل به فضای مجازی‌اند. این واقعیت را باید پذیرفت که فضای مجازی، مسلط و محاط بر فضای واقعی شده و برای آن تصمیم سازی و تصمیم‌گیری می‌کند. این تازه ابتدای کار است و فرداهای ناپیدا، خبرهای معجزه‌آسایی خواهد داشت. حرمت این فضا، حرمت انسان‌هاست، خیر و شر آن، خیر و شر انسان‌هاست، «فرصت» و «تهدید» بودن آن به تک تک انسان‌ها مربوط می‌شود و «آسیب‌های آن» به دست خود انسان زاییده شده و توسط خود او می‌میرد.پس مهم این است که بدانیم انسان کیست و چه می‌خواهد، خواه در فضای واقعی، خواه در فضای مجازی، دنبال چیست؟ هر حرفی دارید به این «انسان» بگویید، نه به ابزارهای در دست او.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها