رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به جزئیات آییننامه حمایت از نخبگان ایرانی مشتمل بر ۱۸ ماده، گفت: برای اجرایی سازی آن کمیته مشترکی در بنیاد ملی نخبگان راهاندازی میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست خبری با موضوع «آییننامه حمایت از نخبگان ایرانی» که در محل ساختمان معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار شد، با بیان اینکه موضوع نخبگان همواره مورد توجه دستاندرکاران و سیاستگذاران در همه عرصهها بوده است، افزود: انقلاب اسلامی با شعار «مردمی بودن» شکل گرفت، از این رو توجه به نخبگان از اول انقلاب در دستور کار بوده است.
وی ادامه داد: البته در برهههای زمانی مختلف بسته به اقتضای آن زمان نوع حمایتها متفاوت بوده است. در گذشته نخبگان بدون توجه به امورات مادی و نگاه جاری در زندگی، سعی در تأثیرگذاری در آینده داشتند. نمونه آن زمان جنگ است که نقش نخبگان چشمگیر بوده است.
خیاطیان ادامه داد: دانشگاه ما وارداتی بود و در تحصیلات تکمیلی بورسیههای سنگینی داشتیم، ولی با همت نخبگان کشور، این ظرفیت در کشور ایجاد شد. در دوره کرونا نیز حتی اگر تحریم نبودیم، باز کشورها به واسطه نیازی که داشتند، تجهیزات پزشکی را به ایران نمیدادند و این جوانان ایرانی بودند که بسیاری از نیازهای ما از جمله دستگاههای ونتیلاتور و واکسنهای پیشرفته را برآورده کردند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: در دولت سیزدهم اهتمام جدی در حمایت از نخبگان وجود دارد و حتی رئیسجمهور در دانشگاه تهران بر همکاری دولت و دانشگاه تأکید و اعلام کردند دانشگاهها اتاق فکر دولت هستند.