شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 25 فروردین 1402 ، 56 : 17

کد خبر : 26637

از 0 نفر 0

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو:

افزایش بیش از هزار درصدی نرخ خودرو در 4 سال اخیر

افزایش بیش از هزار درصدی نرخ خودرو در 4 سال اخیر

بازار آشفته است

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران خاطر نشان کرد: افزایش عرضه فاصله قیمت بازار و کارخانه را متعادل خواهد کرد. محدودیت عرضه در ۴ سال گذشته قیمت خودرو در بازار آزاد را حدود هزار و ۷۰۰ درصد و قیمت کارخانه را حدود ۸۵۰ درصد افزایش داد.+ تحلیل خبر

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران خاطر نشان کرد: افزایش عرضه فاصله قیمت بازار و کارخانه را متعادل خواهد کرد. محدودیت عرضه در ۴ سال گذشته قیمت خودرو در بازار آزاد را حدود هزار و ۷۰۰ درصد و قیمت کارخانه را حدود ۸۵۰ درصد افزایش داد.
سعید موتمنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، بازار خودرو را نابسامان و آشفته توصیف کرد و افزود: اعلام رسمی قیمت خودرو، اثر روانی خود را بر این بازار گذاشت و شاهد افزایش نرخ‌ها در بازار خودرو هستیم.
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با بیان اینکه برای خرید خودروی صفر باید بیش از ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرد، گفت: قیمت تیبا دو ۴۰۰ میلیون تومان، تیبا صندوق‌دار ۳۷۰ میلیون تومان، پراید
۳۴۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ حدود ۶۱۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ حدود ۸۰۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود این در حالیست که نرخ پژو ۲۰۶ تیپ دو در کارخانه ۲۱۰ میلیون تومان است اختلاف قیمت کارخانه تا بازار پژو حدود ۴۰۰ میلیون تومان است.
وی با اشاره به کاهش عرضه خودرو در بازار، گفت: در سال جدید تعداد کمی خودرو فاکتور شد؛ مشخص است که این حجم از عرضه جوابگوی نیاز مشتریان را نمی‌دهد. متقاضیان برای خرید خودرو باید زمان زیادی صرف کنند تا خودرویی مورد نیاز خود را پیدا کند و محدودیت عرضه قیمت خودرو را از اسفند سال گذشته تا به امروز حدود ۷ تا ۸ درصد افزایش داد.
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با تاکید بر اینکه افزایش قیمت و عرضه خودرو باید به‌صورت همزمان انجام شود، گفت: افزایش عرضه فاصله قیمت بازار و کارخانه را متعادل خواهد کرد. محدودیت عرضه در ۴ سال گذشته قیمت خودرو در بازار آزاد را حدود هزار و ۷۰۰ درصد و قیمت کارخانه را حدود ۸۵۰ درصد افزایش
داد.
این فعال صنفی ادامه داد: شورای رقابت به عنوان یک نهاد نظارتی بر اساس نرخ تورم و محاسبه هزینه تمام شده قیمت‌های جدید برای خودرو در نظر و اعلام کرد اما از آنجایی که صنعت خودروسازی در کشور انحصارگراست ذات انحصار می‌طلبد که بازار را مدیریت کند از این‌رو با عرضه کم بازار را مدیریت می‌کند تا مشتری بر کیفیت خودروهای تولیدی خرده نگیرد.
وی با بیان اینکه سخنان وزارت صمت مبنی بر افزایش تولید و تأمین نیاز بازار در ۲ سال گذشته عملیاتی نشد، گفت: به نظر می‌رسد فروکش کردن التهاب بازار خودرو با واردات خودروهای کارکرده و دسته دوم کره‌ای و ژاپنی میسر شود. سخن از واردات مطرح می‌شود اما هنوز در بازار خودرو شماره‌گذاری شده جدید وارد نشده است.
موتمنی با تاکید بر این نکته که فروش خودروهای چینی در بازار ایران با قیمت این خودروها در بازارهای جهانی مطابقت نمی‌کند، افزود: خودروهایی چینی چقدر برای واردکنندگان تمام می‌شود که با این نرخ‌های نجومی در بازار ایران عرضه می‌شوند؟ خودروهای خوشنام کره‌ای و ژاپنی که ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کرده باشند احتیاج به تعویض قطعه ندارند این در حالیست که خودروهای داخلی بعد از
۳ هزار کیلومتر نیاز به تعویض قطعه پیدا می‌کنند. خودروهایی
۱۰ هزار دلار و ۳۰ هزار دلاری کره‌ای و ژاپنی هر دو باکیفیت هستند در تولید این خودروها کیفیت اصل است از این‌رو دیر نیازمند تعویض قطعه می‌شوند.

تحلیل خبر

افزایش بیش از 1000 درصدی قیمت خودرو!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

بنا به نظر رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران، قیمت خودرو بیش از هزار درصد طی چهار سال اخیر افزایش داشته است! افزایشی که در جهان بی‌سابقه است.
اگر نمودار درآمد - هزینه مردم را طی همین چهار سال بررسی کنیم و ملاک، میانگین و متوسط درآمدها و هزینه‌های خانوار قرار دهیم، به شکاف و فاصله بسیار زیاد این دو آگاه خواهیم شد. در علم اقتصاد، میزان درآمد سرانه مردم را نشانه میزان رفاه و برخورداری آنان قلمداد می‌کنند اما این نکته در شرایط ثبات اقتصادی و تناسب هزینه و درآمد می‌تواند قابل محاسبه و اعتماد باشد. حتی اگر تولید ناخالص داخلی زیاد باشد و با تقسیم آن به جمعیت کشور به رقم قابل توجهی برسیم ولی گرانی‌های پی در پی و تورم، باز دست مردم را تهی می‌کند.
در چهار سال گذشته سبد درآمد و هزینه زندگی کارمندان، کارگران و کسبه جزء، پاسخگوی زندگی آنها نبوده است، چرا که هزینه‌های اجاره مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت و درمان، تحصیل و ...به اندازه‌ای افزایش یافته که باعث بلعیده شدن درآمدها شده است.
البته درآمد سرانه در کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای جهان، نشان می‌دهد که برخی از کشورها بیشتر و برخی کمتر از ما دارای درآمد سرانه هستند ولی اولاً ما نباید کشور خود را با کشورهای فقیر مقایسه کنیم بلکه با توجه به پتانسیل‌ها و وفور نعمت‌های خدادادی، باید خود را با کشورهای پیشرفته و صاحب نام، بسنجیم. ثانیاً به میزان تورم و افزایش مستمر قیمت‌ها که آثار منفی بر درآمد و پس انداز مردم دارد نگاه کنیم، آنگاه در نتایج حاصله تأمل و غور کرده و دنبال راه حل متناسب باشیم. افزایش بیش از هزار درصدی قیمت خودرو در چهار سال گذشته، با هیچ منطقی قابل توجیه نیست.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها