جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 6 خرداد 1402 ، 07 : 17

کد خبر : 26774

از 0 نفر 0

قالیباف:

مسیر فعلی برای غلبه بر گرانی درست نیست

مسیر فعلی برای غلبه بر گرانی درست نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قول می‌دهیم در یک برنامه ۵ ساله به ثبات اقتصادی برسیم و بر گرانی و تورم غلبه پیدا کنیم چرا که مسیر الان درست نیست.+ تحلیل خبر

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قول می‌دهیم در یک برنامه ۵ ساله به ثبات اقتصادی برسیم و بر گرانی و تورم غلبه پیدا کنیم چرا که مسیر الان درست نیست.
به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف در آیین افتتاح فرودگاه شهدای گناباد اظهارداشت: در روزهای سخت و میدان جنگ فرق بین مرد و نامرد مشخص می‌شود و مردان این سرزمین در شلمچه، والفجر و آزادسازی خرمشهر عزیز در چذابه و بستان افتخارات بزرگی رقم زده‌اند امنیت امروز را به خاطر مجاهدت‌های آن روزها داریم و یاد این عزیزان را و هرگز آن روزها را فراموش نمی‌کنیم و امنیت امروز را مدیون خون شهدا می‌دانیم.
وی افزود: مردم گناباد شجاعت، ولایتمداری، قناعت و درایت خود را در قنات قصبه دیده‌اند و فرزندان تاریخ هستند و همسنگران شهیدان زیادی از گناباد بوده‌اند.
قالیباف تصریح کرد: فرودگاه گناباد به دلیل منطقه‌ای که در آن قرار دارد و از لحاظ بحران‌های طبیعی نیازی ضروری بوده است و بدون شک این فرودگاه به توسعه شهرستان‌های اطراف کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: زمانی می‌توانیم به پیشرفت سرعت دهیم و رشد تولید و مشکلات تورمی که با آن رو به رو هستیم را حل کنیم که همه به یک فهم مشترک در موضوعات اقتصادی برسیم؛ وقتی به شهر و مرکز استان خود فکر نکنیم هیچ وقت به پیشرفت نمی‌رسیم و پروژه‌ای مثل فرودگاه گناباد ۳۰ سال زمان خواهد برد که حداکثر باید احداث آن ۳ سال زمان می‌برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: افراد چقدر فرصت برای شغل و مسکن دارند؟ نباید بگذاریم پروژه‌ها زمان‌بر شود، ۱۵ هزار کیلومتر راه‌آهن داریم و ۴ هزار کیلومتر راه اما هیچ استفاده مفیدی از آن نمی‌کنیم و تنها هزینه نگهداری می‌پردازیم اگر این ۴ هزار کیلومتر در یک مسیر مانند کریدور شمال جنوب و چابهار به سرخس دو خطه شود زمان کمتر مصرف می‌شود.
قالیباف عناوین کرد: امروز نیازمند یک نگاه هماهنگ مانند دوران دفاع مقدس هستیم هیچ کس فکر نمی‌کرد ائتلافی که علیه ایران ایجاد شده را از پا در آوریم و از کشورمان دفاع کنیم لذا در عرصه اقتصادی همین باور را نیازمند هستیم.
وی بیان کرد: سرعت حرکت باربری ما 5 کیلومتر در ساعت با ظرفیت حداقلی است که اگر درست ریل‌گذاری می‌کردیم و هدف همه یکی بود این سرعت چند برابر می‌شد و درآمد بیشتری از نفت و گاز داشتیم جای حق و مصلحت وجود دارد آن را با هر هزینه‌ای انجام بدهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در نفت و گاز قطب تولید در جهان هستیم ولی در زمستان گاز نداریم و فولاد و پتروشیمی ما به خاطر گاز تعطیل می‌شود؛ 4 برابر استاندارد دنیا مصرف گاز انجام می‌دهیم این سرمایه متعلق به مردم است و ضعف مدیریت باعث شده به این شکل از آن استفاده کنیم لذا در برنامه هفتم دولت و مجلس مصمم است در این مسیر گام بردارد.
قالیباف عنوان کرد: قول می‌دهیم در یک برنامه ۵ ساله به ثبات اقتصادی برسیم و بر گرانی و تورم غلبه پیدا کنیم چرا که مسیر الان درست نیست. وظیفه ما در مجلس، همراهی دولت است تا بخشی از مشکلات را با حکمرانی بهتر سامان دهیم و حل مسکن و آب را به طور ویژه دنبال می‌کنیم.
وی در پایان گفت: منطقه شرق کشور بارندگی بسیار کمی امسال داشت و محرومیت بیشتری در آب دارد که نگاه ویژه به این موضوع و منطقه داریم.

تحلیل خبر

آینده اقتصاد کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

همه صاحب نظران، متخصصان، کارشناسان و دلسوزان کشور سالهاست که می‌گویند این روش اقتصادی، آخرش به بن بست می‌رسد اما گوش شنوایی وجود ندارد.
موقعی که همه می‌گویند راه حل نجات اقتصاد کشور از این همه تشتت و معضلات، فقط و فقط رویکرد علمی و فاصله گرفتن از روش آزمایش و خطاست به این معناست که نظام اقتصادی کشور از «مقدمات» تا «نتیجه نهایی» در مراحل هدف گذاری، قانون‌گذاری، اجرا و قضاوت، باید در بستر «علم اقتصاد» حرکت کند و لاغیر. این مسیر، تبصره بردار و استثناپذیر نیست و نمی‌شود با حرف این و آن، تغییرش داد. به عبارت دیگر در یک «نظام اقتصادی مبتنی بر علم»، باید همه اجزای حکومت از صدر تا ذیل از آن تبعیت و پیروی کنند، به ویژه سیاست داخلی و خارجی باید در خدمت و همسو با خط مشی آن باشد. اینکه هر کس، سازی بزند و مسیر اقتصادی کشور را بخواهد طبق خواست خود و یا گروه و باندش تغییر دهد با نظام اقتصادی مبتنی بر علم و خردمندی سازگار نیست.
تحریم، گرانی، تورم، افت ارزش پول ملی، افزایش قیمت عجیب و غریب ارز، سکه، طلا، خودرو، مسکن، دارو و درمان، کاغذ، اقلام خوراکی، پوشاک و ...همگی از یک ریشه سرچشمه می‌گیرد و آن اینکه نظام اقتصادی کشور ما مبتنی بر «علم» نیست بلکه تحت تأثیر تصمیمات و خواسته‌های افراد و گروه‌های بانفوذ است و هرچه آنها بخواهند و اراده کنند در اقتصاد کشور اتفاق می‌افتد، تا زمانی که این گونه است هیچگاه نباید انتظار داشت که اقتصاد بیمار کشور مداوا شود. در شعار و حرف هم، همه مسئولان بدون استثنا قبول دارند که اوضاع اقتصادی خراب است و مردم شدیداً زیرفشار هستند اما هیچکس هیچ اقدام نجات بخشی نمی‌کند و هر کس، فرد یا گروه دیگری را مقصر می‌داند.
آیا با این روش و رویکرد، امیدی به نجات اقتصاد کشور از وضعیت کنونی، متصور است؟!

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها