معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت سلامت محصولات کشاورزی، از برخورد قاطع با کشاورزانی خبر داد که از فاضلاب شهری و تصفیه نشده برای آبیاری مزارع استفاده میکنند.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، عباس رضاییان زاده گفت: آبیاری مزارع و زمینهای کشاورزی با فاضلاب شهری و تصفیه نشده یکی از چالشهایی است که سالهاست مورد توجه مسئولان قرار گرفته است، چرا که محصولات کشاورزی به وفور مورد استفاده مردم قرار میگیرند و میتوانند با خود، بیماری را وارد بدن افراد کنند.
او ادامه داد: آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب خام و پساب تصفیه نشده ممنوع است و در صورت مشاهده، بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازاتهای اسلامی، ماده ۱۵ حفاظت از خاک و ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب، از سوی مراجع قضایی با متخلفان برخورد و در صورت لزوم مزرعه معدوم میشود.
این مقام مسئول در دانشگاه بیان کرد: در سال 1401 اقدامات موثری در زمینه مهار این چالش بهداشتی انجام شده است که از نمونههای آن میتوان به صدور 159 اخطار بهداشتی، معرفی 131 متخلف به مراجع قضایی، امحا و معدومسازی محصولات 10 هکتار زمین کشاورزی آلوده به فاضلاب اشاره کرد.
معاون بهداشت دانشگاه ضمن تاکید بر اهمیت آموزش و فرهنگسازی درخصوص تمامی موارد بهداشتی به ویژه مشکل آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب، گفت: در راستای فرهنگسازی و ارتقای سطح آگاهی کشاورزان و عموم مردم جامعه درباره مضرات استفاده از فاضلاب شهری و تصفیه نشده در سال 1401، اجرای برنامه آموزشی با حضور هزار و 69 کشاورز، توزیع هزار و 315 پمفلت و بروشور آموزشی و پخش 2 برنامه تلویزیونی با حضور کارشناسان امر از صدا و سیمای مرکز فارس انجام شده است.رضائیان زاده ضمن بیان اهمیت موضوع از پیگیری جدی مقامات قضایی و برخورد قاطع با متخلفان خبر داد.
او از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مورد مشاهده شده را از طریق شماره 190 به بازرسان ما اطلاعرسانی کنند.