شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 28 خرداد 1402 ، 03 : 17

کد خبر : 26840

از 0 نفر 0

ضمن تشریح برنامه‌های هفته ازدواج اعلام شد؛

«نداشتن گزینه مناسب» عامل اول ازدواج نکردن جوانان

«نداشتن گزینه مناسب» عامل اول ازدواج نکردن جوانان

کاهش ۳ درصدی «ازدواج» در سال ۱۴۰۱

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، گفت: از پارسال تا امسال در پرداخت وام ازدواج رشد متناسبی رخ داده اما کماکان تأمین تضامین این وام از مشکلات اصلی جوانان است که در این راستا با همکاری بانک مرکزی در حال آماده کردن طرح‌هایی هستیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، گفت: از پارسال تا امسال در پرداخت وام ازدواج رشد متناسبی رخ داده اما کماکان تأمین تضامین این وام از مشکلات اصلی جوانان است که در این راستا با همکاری بانک مرکزی در حال آماده کردن طرح‌هایی هستیم.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام مهدی متقی‌فر در نشست خبری با موضوع تبیین برنامه‌های هفته ازدواج، اظهار کرد: از پارسال تا امسال در پرداخت وام ازدواج رشد متناسبی رخ داده اما کماکان مشکلات تأمین تضامین این وام از مشکلات اصلی جوانان است در این راستا با همکاری بانک مرکزی در حال آماده کردن طرح‌هایی هستیم که امیدواریم خبر خوش اجرایی و عملیاتی شدن این طرح را به شما دهیم؛ البته در حال حاضر این امر در مرحله برنامه‌ریزی و آماده کردن آیین‌نامه است.
کاهش ۳ درصدی «ازدواج» در سال ۱۴۰۱
«طلاق» هم پارسال کاهشی شد
وی درباره آمار ازدواج توضیح داد: آمار ازدواج در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته خود کاهش داشته است. در سال ۱۴۰۰ ازدواج ۵۷۱ هزار و ۹۰۸ واقعه بوده است و در سال ۱۴۰۱ ازدواج به ۵۲۳ هزار و ۷۸۶ واقعه رسیده است. این کاهش حدود ۳ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۰ طلاق نیز ۲۰۴ هزار و ۴۸۶ واقعه بوده است و در سال ۱۴۰۱ به ۲۰۴ هزار و ۲۹۴ واقعه رسیده است.
دغدغه‌های فکری و فرهنگی مهمترین عامل برای ازدواج نکردن جوانان
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه فارغ از مسائل اقتصادی، دغدغه فکری و فرهنگی مهمترین عامل برای ازدواج نکردن جوانان است، توضیح داد: اگر گره‌های یک جوان از لحاظ ذهنی و فرهنگی باز شود قطعاً رشد ازدواج بیش از اینی است که الان اتفاق می‌افتد. طبق نظرسنجی‌هایی که ایسپا و مرکز تحقیقات وزارت ورزش انجام داده است، وقتی از جوانان پرسیده‌اند از نظر شما مهم‌ترین عامل ازدواج نکردن چیست؟، بیش از ۶۰ درصد گفته بودند که گره ذهنی و عامل فرهنگی اهمیت بالایی دارد و اعتقادی به ازدواج ندارند. بنابراین قطعاً عامل اقتصادی مهم است اما این عوامل همگی مجموعاً به ازدواج کمک می‌کند.
تجرد در استانهای برخوردار بیشتر از استانهای محروم است
متقی‌فر با اشاره به اطلاعات موجود در آمار اطلس ازدواج، ادامه داد: همواره استان‌هایی که بهره‌مند هستند مقدار ازدواج پایین‌تری را نسبت به استان‌های محروم‌تر تجربه می‌کنند. سال گذشته تعداد ازدواج‌هایی که رخ داده در استان‌های محروم کاهش کمتری داشته و در استان‌های بهره‌مند کاهش بیشتری داشته است؛ این نشان می‌دهد در کنار اینکه در خصوص مسائل اقتصادی دغدغه داریم، تلاش می‌کنیم در حوزه مسائل فرهنگی نیز باید ورود جدی داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، وی، در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک ۵۵ مرکز دارای مجوز فعالیت در زمینه انتخاب همسر هستند، افزود: بر اساس قانون جوانی جمعیت با تاییده سازمان تبلیغات اسلامی از دی ۱۴۰۱ فرآیند صدور مجوز مراکز فعال در امر انتخاب همسر راه‌اندازی شده است و مجوز الکترونیکی صادر می‌شود. دو هفته گذشته رویداد ملی صبا را داشتیم. این رویداد در واقع اولین نشست هم‌اندیشی مراکز فعال در امر انتخاب همسر بود که فعالین از ۱۸ استان به این رویداد آمده بودند.
نداشتن گزینه مناسب یکی از سه عامل مهم و اول برای ازدواج نکردن جوانان
تعطیلی مراکز غیرمجاز همسرگزینی
متقی‌فر افزود: بر اساس پژوهش مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از سه عامل مهم و اول برای ازدواج نکردن جوانان، نداشتن گزینه مناسب است. این یک دغدغه است و طبیعتاً باید به دور از حواشی و آسیب‌هایی که دچارش شوند اتفاق افتد. با نظارت میدانی و مستمر این ۵۵ مرکز فعالیت می‌کنند. البته به لحاظ کمیت هنوز جا دارد بیشتر فعالیت کنند و تعداد مراکز را بیشتر کنند. این امر نیاز به حمایت دارد. غیر از این مراکز هیچ کدام از مراکز که مجوز ندارند حق فعالیت در این زمینه ندارند مگر اینکه مجوز بگیرند. این امر را طی نامه به دادستانی کل کشور اعلام کردیم که متخلفان شناسایی شده و مراکز تعطیل می‌شوند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها