چندی پیش سردیس زنده یاد پهلوان عقاب که از سوی سازمان سیما منظر شهرداری شیراز ساخته و در محل باغ جهاننما نصب شده بود با اعتراض همسر و مسئول بنیاد خیریه پهلوان به دلیل عدم شباهت برداشته شد.
مسئول بنیاد خیریه پهلوان عقاب به ایرنا گفت: این سردیس پیشتر ساخته شده بود با وجود اینکه درخور نام پهلوان نبود و شباهتی به او نداشت به معاون سازمان سیما منظر شهرداری شیراز اعلام کردیم اجازه بدهید تندیس و سردیس مناسب پهلوان را تهیه و در محلی مناسب در این کلانشهر نصب کنیم.
حسین غرقی ادامه داد: نصب سردیس پهلوان در باغ جهاننما بدون اطلاع خانواده از طریق شبکههای اجتماعی متوجه شدیم که با اعتراض همسر و اینجانب روبرو شد و آنها هم احترام گذاشتند سردیس را برداشتند و مقرر شد تندیس مناسبی که شباهت به پهلوان داشته باشد و در حال ساخت است نصب شود.
آغاز ساخت تندیس هفت متری پهلوان به هنگام بلند کردن فیل
این پیشکسوت ورزش پهلوانی و زورخانهای فارس بیان کرد: با مجسمهسازی به نام عباس دلاور که در ساخت سردیس و تندیس شهرت جهانی دارد و تندیس هادی چوپان هم ساخته است، مذاکره کردیم و مواد ساخت تندیس پهلوان به هنگام بلند کردن فیل ۲ تنی آماده شده و در حال ساخت است.وی ضمن قدردانی از مسئولان سازمان سیما منظر شهرداری شیراز گفت: امیدوارم با هماهنگی شهرداری و شورای شهر مجسمه جدید پهلوان در میدانی و یا مکانی در سطح شیر شیراز نصب شود که میتواند جاذبه گردشگری هم داشته باشد.
غرقی اضافه کرد: علاوه بر تندیس یک سردیس هم از پهلوان در حال ساخت است که در محل دفن پیکر او یعنی زورخانه پهلوان عقاب نصب خواهد شد.
وی گفت: متاسفانه در زمانی که پهلوان زنده بود مسئولان برایش کاری انجام ندادند و حداقل کاری که میشود کرد این است که تندیس پهلوان در یک مکان مناسب در شیراز نصب شود و در خور نام این پهلوان نامی که نامش در کتاب گینس ثبت شده، باشد.
رئیس اسبق ورزش زورخانهای و پهلوانی فارس همچنین اعلام کرد: مستند آشیانه عقاب به کارگردانی و تهیهکنندگی مریم اسلوبی که زندگی پهلوان را به تصویر کشیده در حال تدوین است و مقرر شد ابتدا این مستند در سینماهای شیراز محل زادگاه پهلوان به نمایش درآید و سپس در دیگر سینماهای کشور اکران شود.
پهلوان عقاب که بود
یکم فروردین سال ۱۳۰۳ در محله سنگ سیاه شیراز پسری به دنیا آمد که نامش را خلیل گذاشتند، هیچکس باور نمیکرد که این کودک روزگاری بدل به پهلوانی افسانهای شود و نامش در کتاب رکوردهای گینس به ثبت برسد و به پدر سیرک ایران شهرت یابد.
خلیل پس از گذراندن دوران تحصیل در سن ۱۲ سالگی به ورزش روی آورد و از همان ابتدا استعداد فراوانی از خود نشان داد و تعجب پهلوانان آن زمان را برانگیخت و مورد تشویق قرار گرفت.
این پهلوان اسطورهای که ایمان فراوانی به کار خویش داشت پلههای ترقی را به سرعت طی نمود، طوریکه نمایشهایش در ایران طرفداران زیادی پیدا کرد و برای اجرای نمایش حرکات خارقالعاده خود به ۳۷ کشور جهان سفر کرد و در نهایت با بلند کردن فیل ۲ تُنی نامش را برای همیشه در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رساند.
بلندکردن وزنه ۴۵۰ کیلویی با دندان، عبور کامیون و اتوبوس از روی سینه، گذاشتن سنگ ۲ تنی بر روی سینه و تحمل ضربات پتک، پیچاندن آهن به دور دست، خم کردن تیرآهن ۱۴ و ۱۲ با گردن، مهار ۲ خودرو سنگین ارتش از حرکت، بلند کردن فیل ۲ تنی با فاصله ۵۰ سانتی از زمین اجرای نمایش در سیرک با حیوانات همچون شیر و خرس از جمله کارهای نمایشی این پهلوان شیرازی است.