جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 15 مرداد 1402 ، 14 : 17

کد خبر : 27003

از 0 نفر 0

رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش به قالیباف عنوان کرد؛

نمی‌توانیم با تصمیمات سخت، به مردم شوک وارد کنیم

نمی‌توانیم با تصمیمات سخت، به مردم شوک وارد کنیم

سیاست‌های غیرقیمتی انرژی، بدون ایجاد تکانه‌های جدید

رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر اینکه دولت شوک درمانی نمی‌کند، گفت: سیاست‌های غیرقیمتی انرژی می‌تواند بدون ایجاد تکانه‌های جدید به بهینه سازی مصرف انرژی کمک کند.+ تحلیل خبر

رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر اینکه دولت شوک درمانی نمی‌کند، گفت: سیاست‌های غیرقیمتی انرژی می‌تواند بدون ایجاد تکانه‌های جدید به بهینه سازی مصرف انرژی کمک کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی چندی پیش با اشاره به اینکه کشور نیازمند تصمیمات شجاعانه، سخت و تلخ است، اعلام کرد که «باید این تصمیمات را بگیریم و پای آن بایستیم و بفهمیم که این تصمیمات قابل اجراست.»
بر همین اساس نیز شایعاتی در فضای مجازی منتشر شد که منظور قالیباف از این سخنان افزایش قیمت بنزین است.
در همین راستا داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در واکنش به این موضع گیری در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: یکی از تصمیمات سخت پیش روی تیم اقتصادی دولت، تقویت ثبات و پیش بینی پذیری در اقتصاد و پرهیز از هرگونه شوک درمانی است. سیاست‌های غیرقیمتی انرژی می‌تواند بدون ایجاد تکانه‌های جدید به بهینه سازی مصرف انرژی کمک کند.

تحلیل خبر

پیش بینی ما درست بود

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

رسانه‌ها در مسیر اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی باید به اتفاقات و تصمیماتی که احتمال می‌رود «در آینده» به وقوع بپیوندند، نظر «پیشگیرانه» یا برعکس «پیشبرنده» داشته باشند. به این معنی که گاهی برخی از مسئولان جهت سنجش افکار عمومی در مورد تصمیمی که برای آینده مردم می‌خواهند بگیرند، خبری را به صورت مبهم اعلام می‌کنند تا عکس‌العمل‌ها و بازخوردهای مردم و به ویژه طبقه نخبه و حساس جامعه را بسنجند و بی‌گدار به آب نزنند. در این صورت اگر مردم و طبقه آگاه جامعه فهمیدند که تصمیماتی در شرف انجام است که به نوعی به ضرر جامعه است باید نظر «پیشگیرانه» بدهند و مانع از تحقق آن شوند ولی چنانچه به این نتیجه رسیدند که آن تصمیمات به نفع جامعه است باید نظر «پیشبرنده» و تسهیل کننده بدهند تا زمینه برای اجرا و تحقق آن تصمیمات هرچه زودتر فراهم شود. این رسالت رسانه‌های فاخر و نظارت‌گر است.
تقریباً در هر روز یا هر هفته، چند مصوبه از مجلس، هیئت دولت، وزارتخانه‌ها، قوه قضاییه و ... به نام‌های مختلف تصویب و جهت اجرا به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ می‌شود. اگر رسانه‌های جمعی ما به کمک کارشناسان و متخصصان رشته‌های مختلف، آن مصوبات را قبل از تصویب، مورد نقد و بررسی و کنکاش علمی قرار دهند، تا مدیریت‌ها به روش آزمایش و خطا گرفتار نشوند، می‌توانند کمک بزرگی به مردم و کشور کنند.
اخیراً جناب قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بود کشور نیازمند تصمیمات شجاعانه، سخت و تلخ است. این سخن، سنسورهای رسانه‌های جمعی را فعال و حساس کرد، از جمله روزنامه طلوع در تحلیل خبر روز پنج شنبه 12 مردادماه به تحلیل و نقد و بررسی آن پرداخت. در آن تحلیل، احتمال داده شد که شاید یکی از منظورهای جناب قالیباف، افزایش ناگهانی قیمت حامل‌های انرژی (بنزین، نفت، گازوئیل، آب، برق، گاز و ...) باشد که پیامدهای آن در اجتماع، در آن تحلیل گوشزد شد.
خوشبختانه امروز رئیس سازمان برنامه و بودجه هم به سخنان آقای قالیباف واکنش نشان داد و وارد کردن شوک به مردم با تغییر قیمت انرژی را رد کرد. روزنامه طلوع در تاکید بر آن تحلیل، همچنان معتقد است که تصمیمات سخت و تلخ، فراتر از آستانه تحمل مردم است و باید در شرایط کنونی از آن پرهیز کرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها