روایتگران و تصویرسازان از وقایع و رخدادها وظیفه مهمی بر دوش دارند. آنکسی که باید در دنیای امروز با همه پیشرفتها، اخبار را تولید و تحلیل کند، یک انسان است و او باید اطمینانساز و اعتمادساز باشد.
به گزارش تابناک، رئیسجمهور گفت: از افتخارهای نظام اسلامی آزادی قلم و بیان است. آزادی بیان و قلم را تضمین کردهایم. آزادیهای مشروع هم در کشور تضمین شده است.
سید ابراهیم رئیسی در اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران، با بیان اینکه «نکته مهمی که همه بزرگان در علم رجال برابر خبر ترتیب اثر میدهند، این است که فرد و شخصی مورد اطمینان باشد»، اظهار کرد: مطمئن بودن برای خبرنگار وصف مهمی است. کسانی که صاحبقلم هستند به تعبیر قرآن اگر به نجات انسان و تعریف سبک زندگی اسلامی برای او بیان معارف دینی برای او باشد، آن وقت آنچه از قلم برمیآید مورد سوگند خداوند و قرآن است.
وی ادامه داد: روایتگران و تصویرسازان از وقایع و رخدادها وظیفه مهمی بر دوش دارند. آنکسی که باید در دنیای امروز با همه پیشرفتها اخبار را تولید و تحلیل کند، یک انسان است و او باید اطمینانساز و اعتمادساز باشد.
رئیسی یادآور شد: من از همه خبرنگاران به خاطر زحماتشان و تلاشی که برای مقابله با جریان خبری و رسانهای دشمن که حق را باطل و باطل را حق جلوه میدهد، تشکر میکنم. پل ارتباطی بین مردم و مسئولان شما خبرنگاران هستید که در جهت تنویر افکار عمومی هم تلاش میکنید.
وی با بیان اینکه «جریانسازی دشمن در جنگ رسانهای و جنگ شناختی است»، اظهار کرد: جنگ شناختی دفاع شناختی میخواهد. باید دفاع شناختی باشد و صحنه درست مورد مطالعه قرار گیرد. دشمن به تعبیر رهبری امید و ایمان مردم را هدف قرار داده است. خبرسازیها و تحلیلهای دشمن همگی ناظر بر این است که امید را دل مردم تبدیل به یأس کند.رئیس دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه «اصحاب رسانه باید در جامعه امیدآفرینی کنند»، اظهار کرد: تقویت ایمان و امید و تنویر افکار عمومی و تبیین برای مردم، امیدآفرین است. این امر میتواند مشکلات مردم را رفع و گرهها را باز کند. البته این سخن گفتن باید با اقدام عملی همراه باشد. در این جهت ماموریت ما و شما مشترک است که ایمان و امید را در جامعه تقویت کنیم، به ویژه در نسل جوان. این امر باید همراه با راهکارهای فرهنگی باشد و در اتاقهای اندیشهورزی برای آن برنامهریزی شود و در جهت آسیبشناسی و آسیبزدایی حرکت کرد.
رئیسجمهور گفت: من زمانی از باب تشکر از راویان و راهیان نور گفتم باید راویان و راهیان پیشرفت در کشور داشته باشیم. پیشرفتهای بسیاری داشتهایم. مشکلات هم داریم اما پیشرفتها دیده شود و اگر مشکلات هم گفته میشود با راهکار عملی همراه باشد.
وی ادامه داد: مشکلات را یا دشمن ایجاد میکند یا ممکن است برخی ندانمکاریها در سالهای مختلف مشکل ایجاد کرده باشد که باید برای آن راهکار ارائه کرد. نمیتوان پیشرفتهای این کشور را ندید. این سخن من نیست سخن حداقل ۱۰ رئیس جمهوری کشورهای مختلف است که متعجب هستند ما با همه تحریمها چه پیشرفتهایی داشتهایم. به داشتههایمان باید افتخار کرده و تلاش کنیم مشکلات رفع شود.
رئیسی یادآور شد: با قلم و بیان کمک کنیم کسانی که در میدان هستند بتوانند در حل مشکلات موفق شوند. نگوییم چون فلانی از حزب و دسته ماست موفقیتش مهم است و کسی که رفیق و همکلاس ما نیست، موفقیتش مهم نیست، به ملت و منافع ملی باید فکر کرد و این باید نقطه مشترک همه با هر اندیشه و از هر جناحی باشد.وی تصریح کرد: از افتخارهای نظام اسلامی آزادی قلم و بیان است. آزادی بیان و قلم را تضمین کردهایم و این به برکت خون شهداست. آزادیهای مشروع در کشور تضمین شده است.رئیسجمهور با بیان اینکه «در ایران حقوق افراد محفوظ است و با حفظ همه این حقوق باید به آزادی افتخار کرد»، اظهار کرد: باید به آزادی مطبوعات افتخار کنیم. در مقاطعی از انقلاب اسلامی کسانی فریادهایی زدند که بیشتر از هرکس از این آزادی بهره بردهاند. ما تضمین این آزادی را از جمله وظایف خود میدانیم.
وی افزود: ما در دولت و همه کسانی که قلم به دست دارند باید در دل مردم ایجاد امید کنیم و بدانیم با این کار در راستای منفعت ملی و راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کردهایم. ما در دولت از دیدگاهها، سخنان و انتقادات استقبال میکنیم.رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: من از هیچ خبرنگاری و هیچ کسی تاکنون شکایت نکردهام. معتقدم نقد رسانه نعمت است؛ ما باید رسانهها را نعمت بدانیم نه تهدید و اینها کمک به کشور هستند و باید با همین دید به آنها نگاه شود.
تحلیل خبر
رسانهها «فرصتاند» نه «تهدید»
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
بهترین اشخاص حقیقی و حقوقی کسانی هستند که «واقعیات» را مینمایانند و کاری به تلخی و شیرینی آن ندارند. هر نظام حکومتی، کارکردهایی دارد که میتوان به هر کدام از آن کارکردها نمره (بسیار خوب- خوب - متوسط- ضعیف و بسیار ضعیف) داد و یا گرایشهای افراد را طبق طیف لیکرت براساس (کاملاً موافقم- موافقم- بی نظرم- مخالفم - بسیار مخالفم) را دسته بندی کرد و سنجید. گرچه این شیوه سنجش، ماهیت علمی داشته و در رشتههایی همچون جامعه شناسی کاربرد دارد ولی رسانههای جمعی نیز میتوانند به روش مشهود و با درج نظرات مردم، نقاط قوت و ضعف حکومت را دلسوزانه و به صورت سازنده به آن تذکر داده و تا رفع معایب و اشکالات، آنها را دنبال کنند.
آری رسانههایی برای مردم و حکومت نعمت هستند که به دور از تملق و چاپلوسی و باندگرایی و همچنین فارغ از تخریب و خودمحوری فقط به درج «واقعیات» و «حقایق» بپردازند؛ واقعیت یعنی «وضع موجود» و «حقیقت یعنی وضع مطلوب»
رسانهها هم باید واقعیات را چه تلخ و چه شیرین بدون بزرگنمایی و کوچک نمایی منعکس و تحلیل کنند و از طرف دیگر به طرح آرمانها، ایده آلها و آنچه جامعه باید به آن برسد، بپردازند. رسانهها زمانی موفقند که بتوانند روشهای فوق الذکر را با قدرت، جرات و شهامت مطرح کرده و راهی بروند که به پالایش عملکرد حکومت و مردم منجر شود و جامعه به پیشرفت و ترقی و توسعه قابل انتظار برسد. یقیناً در این مسیر برخی که نگاه عالمانه دارند آن را میپسندند و آنان که نگاه متعصبانه، غیرعلمی و غیرمنطقی دارند به مخالفت برمیخیزند. اینها عامل تهدید رسانهها هستند که باید به هر طریقی به اصلاح دیدگاه خود مبادرت کنند تا راه
اصلاح جامعه مسدود نشود.