جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 19 شهریور 1402 ، 14 : 18

کد خبر : 27111

از 0 نفر 0

رئیس‌کل بانک مرکزی:

به زودی دلار از مبادلات سیاحتی با کشورهای منطقه حذف می‌شود

به زودی دلار از مبادلات سیاحتی با کشورهای منطقه حذف می‌شود

رئیس‌کل بانک مرکزی، جایگزینی عرضه و تحویل دینار به زائران اربعین حسینی را که برای نخستین‌بار با موفقیت انجام شد، تجربه عملی حذف دلار از مبادلات غیر تجاری و سیاحتی اعلام کرد و گفت: تعمیم تجربه رضایت‌بخش اربعین حسینی به سایر کشورهای منطقه در حال بررسی کارشناسی و برنامه‌ریزی عملیاتی است و به زودی شاهد اجرای آن خواهیم بود.+ تحلیل خبر

رئیس‌کل بانک مرکزی، جایگزینی عرضه و تحویل دینار به زائران اربعین حسینی را که برای نخستین‌بار با موفقیت انجام شد، تجربه عملی حذف دلار از مبادلات غیر تجاری و سیاحتی اعلام کرد و گفت: تعمیم تجربه رضایت‌بخش اربعین حسینی به سایر کشورهای منطقه در حال بررسی کارشناسی و برنامه‌ریزی عملیاتی است و به زودی شاهد اجرای آن خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، محمدرضا فرزین در پیامی ضمن تشکر از همه دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان اربعین حسینی و تقدیر ویژه از مدیریت مدبرانه مسئولان ارزی بانک مرکزی، مدیران بانک‌های عامل فروش ارز اربعین، وزارت کشور و تمام ارگان‌ها تصریح کرد: خدمات ارز اربعین در سال جاری با چند تفاوت اساسی با سال‌های قبل توسط شبکه بانکی کشور انجام گرفت.
رئیس‌کل بانک مرکزی عرضه ارز اربعین توسط شش بانک بزرگ کشور در قالب ۱۷۹۰ شعبه شهری و روستایی را اقدامی مهم برشمرد و گفت: امسال برای نخستین بار، مراحل دریافت ارز اربعین، ساده‌تر بود و تلاش شد سهم بیشتری از خدمات توسط سامانه‌های غیر حضوری صورت گیرد.
فرزین تصریح کرد: از ماه‌ها قبل، منابع دیناری عرضه ارز اربعین زائران ایرانی در بزرگترین گردهمایی جهان فراهم و برای اولین بار نیز بجای ارزهای دلار و یورو، از ارز کشور مقصد استفاده شد.
طبق اعلام بانک مرکزی، رئیس کل این بانک اظهار کرد: مسئولان این بانک از ماه‌ها قبل، برآورد دقیقی از منابع دیناری مورد نیاز تا پایان سفر اربعین حسینی را پیش بینی کردند و با برنامه‌ریزی دقیق، خدمات عرضه ارز اربعین با نرخ یکسان و بدون هیچ کمبودی در تمام شعب و در طول روزهای هفته ارائه شد. در طول ایام اربعین حسینی نیز همگان شاهد بودند که این اقدام هوشمندانه باعث کاهش نرخ دینار در بازار غیررسمی شد.فرزین تاکید کرد: الگوی به کار گرفته شده که مورد رضایت زوار اربعین حسینی و مقامات مختلف کشور نیز قرار گرفت را می‌توان برای سایر کشورهای منطقه نیز به کار برد.
رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: در حال حاضر معاملات کالایی کشورمان با سایر کشورها عموماً با ارزهای یورو، درهم، یوان، روبل، روپیه و دینار صورت می‌گیرد ولی درخصوص معاملات سیاحتی و غیرتجاری، همچنان ارزهای غالب یورو و دلار است که تجربه عملی حذف دلار از مبادلات غیر تجاری و سیاحتی در ایام اربعین امسال برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس تعمیم تجربه رضایت‌بخش استفاده از ارز محلی در اربعین حسینی امسال به سایر کشورهای منطقه، موضوعی است که در حال بررسی کارشناسی و برنامه‌ریزی عملیاتی است و به زودی شاهد اجرای آن خواهید بود.

تحلیل خبر

مشکل اصلی اینجاست!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

مبادلات تجاری و سیاحتی ایران با کشورهای همسایه با پول آنها و حذف دلار از این چرخه، گرچه برای همه این کشورها خوب است ولی مشکل اصلی ایران و مسافران ایرانی را حل نمی‌کند چرا که متاسفانه ارزش پول ملی ما در مقایسه و معاوضه با پول کشورهای همسایه و خاورمیانه، از همه کمتر است و آن فشاری که بر مسافران ایرانی در این کشورها وارد می‌شود به خاطر این است که قدرت خریدشان پایین می‌آید. زمانی این مبادلات و معاوضه‌ها به نفع مردم ماست که ارزش پول ملی ما بالاتر از ارزش پول کشور مقصد باشد و مسافران ایرانی بتوانند کالاها و خدمات بیشتر و ارزان‌تری را دریافت کنند.
به عنوان مثال به نرخ امروز، یک درهم امارات مساوی با 11437 تومان ایران است. حال محاسبه کنید یک نفر تاجر یا گردشگر ایرانی در امارات چقدر باید پول خرج کند تا بتواند یک غذای معمولی بخرد و در یک هتل معمولی اسکان یابد و برعکس اگر یک عرب اماراتی به ایران بیاید با هزینه‌ای بسیار کم (به پشتوانه ارزش پول کشورش) چگونه می‌تواند در بهترین هتل ایران با لاکچری‌ترین غذا و امکانات ایاب و ذهاب و خرید لوکس‌ترین کالاها به کشورش بازگردد و هنوز جیبش خالی نشده باشد. تفاوت اصلی اینجاست، نه اینکه خرید در کشورهای دیگر با دلار باشد یا غیردلار!
شاید برای دولت به علت تحریم، استفاده از ارزهای دیگر کشورها راحت‌تر و روان‌تر باشد ولی برای مسافران ایرانی، مشکل اصلی که کم ارزشی پول ملی ماست، همچنان باقی است. بد نیست نگاهی به مقایسه ارز دیگر کشورها با پول ملی خودمان داشته باشیم تا بهتر متوجه شویم که مسافرت شهروندان آن کشورها به ایران چقدر به نفع آنان و مسافرت شهروند ایرانی به کشورهای همسایه چقدر به ضرر ما است.
روپیه هند 506 تومان- درهم امارات 11437 تومان- دینار کویت 136142 تومان- ریال عمان 109094 تومان- لیر ترکیه 1565 تومان- روبل روسیه 429 تومان - ریال قطر 11539 تومان - دینار بحرین 111703 تومان - افغانی افغانستان 567 تومان و غیره.
حال ببینید یک نفر ایرانی به هر کدام از این کشورها که سفر کند چند برابر پول ایرانی باید بدهد تا یک واحد پول آنها بتواند بگیرد و چقدر قدرت خریدش پایین می‌آید. باید برای این مشکل اساسی، فکری شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها