جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 20 شهریور 1402 ، 05 : 18

کد خبر : 27115

از 0 نفر 0

استاندار فارس خطاب به مسئولین دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد؛

میدان را باز کنید تا جوانان خلاقیت‌ها و ابتکارات خود را به میان آورند

میدان را باز کنید تا جوانان خلاقیت‌ها و ابتکارات خود را به میان آورند

استاندار فارس، سلامت جوانان و نوجوانان را اولویت همه دستگاه‌ها عنوان کرد و خطاب به مسئولین دستگاه‌های اجرایی گفت: تجربه نشان می‌دهد در هر زمان و مکان که جوانان را مشارکت دادیم بهترین نتیجه‌ها را گرفتیم، لذا موظف هستید میدان را باز کنید تا جوانان خلاقیت‌ها، ابتکارات و نوآوری‌های خود را به میان آورند.+ تحلیل خبر

استاندار فارس، سلامت جوانان و نوجوانان را اولویت همه دستگاه‌ها عنوان کرد و خطاب به مسئولین دستگاه‌های اجرایی گفت: تجربه نشان می‌دهد در هر زمان و مکان که جوانان را مشارکت دادیم بهترین نتیجه‌ها را گرفتیم، لذا موظف هستید میدان را باز کنید تا جوانان خلاقیت‌ها، ابتکارات و نوآوری‌های خود را به میان آورند.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در سال جاری به ریاست محمد هادی ایمانیه استاندار فارس و با دستور بررسی سلامت جوانان برگزار شد.
استاندار فارس در این جلسه خواستار ارائه گزارش دقیق، به تفکیک بانک‌های عامل در زمینه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری شد و افزود: شورای هماهنگی بانک‌های استان تعداد نفرات ثبت نام شده، تعداد افراد منتظر دریافت تسهیلات و همچنین مدت زمان انتظار برای اخذ وام ازدواج و فرزندآوری را ارائه دهد.
وی ادامه داد: سازمان ورزش و جوانان استان، مدافع حقوق جوانان است؛ در صورت عدم دسترسی به اطلاعات، نمی‌توانید از حقوق جوانان دفاع کنید لذا اقدامات لازم را برای دسترسی به سامانه پرداخت تسهیلات بانک مرکزی در زمینه ازدواج و فرزندآوری یا همکاری شورای هماهنگی بانک‌های استان، انجام دهید. در صورت عدم حصول نتیجه، سامانه‌ای استانی ایجاد کنید تا همزمان بتوانید میزان ثبت نام و همچنین تعداد افراد دریافت کننده وام فرزندآوری و ازدواج را رصد کنید. ایمانیه در ادامه تصریح کرد: سلامت جوانان اولویت همه دستگاه‌ها و نهادهاست لذا همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی اعم از دولتی و غیرانتفاعی می‌بایست تا ۱۵ مهر ماه سال جاری نسبت به غربالگری دانشجویان خود از منظرهای مختلف سلامت، طبق فرم‌های مورد تأیید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری اقدام نمایند و در صورت وجود موارد اورژانسی و حاد، مرکز علمی موظف به مداخله می‌باشد. آموزش و پرورش استان نیز موظف است شبیه همین اقدام را تا پایان مهر ماه برای دانش آموزان متوسطه دوم (سه سال آخر دوران دانش‌آموزی) اجرایی کند.
نماینده عالی دولت در فارس اقدامات برای ساماندهی امور جوانان خصوصاً در حوزه سلامت در دو بازه مقطعی و بلند مدت را، ضروری دانست و گفت: در اقدامات مقطعی قسمت قابل توجهی از امور جوانان را به خودشان واگذار کنید؛ تجربه نشان می‌دهد در هر زمان و مکان که جوانان را مشارکت دادیم بهترین نتیجه‌ها را گرفتیم. جوانان بدون توقع و با کمترین انتظار در امور همکاری می‌کنند؛ لذا موظف هستید میدان را باز کنید تا جوانان خلاقیت‌ها، ابتکارات و نوآوری‌های خود را به میان آورند. وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم به جوانان خدمت کنیم آنها را در امور وارد کنیم، هرچند که تجربه کمی دارند اما صاحب قدرت خلاقیت و انرژی بیشتری هستند و وقتی مشاهده می‌کنند که ما در کنار آنها قرار گرفتیم از تجربیات ما نیز بهره می‌برند؛ با همکاری و هم افزایی دو گروه شاهد وضعیت مطلوب‌تری خواهیم بود.
استاندار فارس، یکی دیگر از اقدامات لازم در تأمین سلامت جوانان را، فعال نمودن سیستم نظام پیشنهادات عنوان کرد و ادامه داد: سامانه‌ای ایجاد کنید تا جوانان ایده‌های خود را برای حل مسائل اجتماعی ارائه دهند پس از بررسی به بهترین پیشنهاد جایزه دهید و ارائه دهنده پیشنهاد برتر در ستاد ساماندهی امور جوانان ایده خود را مطرح کند و در صورت تصویب در شورا، آن را اجرایی و عملیاتی کنید.

تحلیل خبر

سطح بندی استعداد و توانایی‌های جوانان

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

در همه جوامع، طی فرآیندهایی، به آرامی نسل جوان جایگزین نسل قبلی می‌شود. این اقدام نباید «به کندی» و یا «با عجله» صورت گیرد. اگر فرآیند جایگزینی «به کندی» انجام گیرد و نسل سالمند و بدتر از آن کهنسال، در انتقال قدرت و مسئولیت‌ها بخواهند خساست به خرج دهند و همچنان به میز و موقعیت خود بچسبند، پیامدهای منفی و خطرناکی را برای جامعه رقم خواهند زد، از جمله: نسل جدید فرصت ظهور و بروز توانایی‌ها، استعدادها و نوآوری‌های خود را در پاره‌ای از موارد از دست خواهد داد و در موارد دیگر به اجبار آن را به تأخیر خواهد انداخت.
در این حالت برخی با یاس و نومیدی مواجه شده و زمینه مهاجرت آنها فراهم می‌شود و یا در کشور به کارهای معمولی و کم ارزش مشغول خواهند شد. در اینجا باید دولت و مجلس ورود کنند و سن بازنشستگی را جدی گرفته، مدیرانی که به سن 60 سالگی می‌رسند به اجبار بازنشسته کنند تا زمینه رویش استعدادهای جوانان فراهم شود. همچنین کسانی که چند شغله هستند در هر سن و موقعیتی باشند با محدودیت مواجه کرده و به جز در یک شغل، چه دولتی و چه غیردولتی، اجازه فعالیت را به آنها ندهند.
یکی دیگر از آثار منفی «کندی» در فرآیند جایگزینی، بدنه خسته و ناتوان افراد سالمند و کهنسال است که با سن70 - 80 - 90 سال در هر رده‌ای باشند، نمی‌توانند نقش به روز خود را ایفا کنند و لذا خسارت و زیان و یکنواختی به جامعه تحمیل خواهند کرد.
حکومت باید دائما این پالایش و جایگزینی را انجام دهد تا جامعه، سرزنده و شاداب، با دست پُری از تحولات و تغییرات، بتواند به توسعه و پیشرفت برسد.
یکی از کارهای مهم، شناخت و سطح بندی استعدادها و توانایی‌های جوانان است تا در رشته‌ها و بخش‌های مختلف و متناسب قرار گیرند و تمرین کنند و به حد مهارت تامه و کامل برای تحویل گرفتن مسئولیت‌ها برسند.
همچنین شعار جوان گرایی با گماردن افراد مسن در جایگاه های سنگین، مغایرت دارد و این تضاد و پارادوکس، جامعه را فلج کرده و راه را برهرگونه نوآوری و پیشرفت می‌بندد.
یقیناً با «عجله» نیز نمی‌توان فرآیند جایگزینی را انجام داد چرا که انتقال تجارب بین نسل‌ها یکی از شروط مهم اطمینان از صحیح بودن مدیریت‌ها بوده و آن را از خطاهای تکراری و ناپختگی محافظت می‌کند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها