جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 2 مهر 1402 ، 12 : 17

کد خبر : 27148

از 0 نفر 0

استاندار فارس :

تربیت نیروی متخصص در پاسخگویی به شبهات جوانان

تربیت نیروی متخصص در پاسخگویی به شبهات جوانان

استاندار فارس همایش تابستانه جامعه اساتید حوزه‌های علمیه استان فارس، حضور طلاب در مساجد را نوعی جهاد دانست و تصریح کرد: تربیت نیروهایی که پاسخگوی مباحث و شبهات بویژه برای نسل جوان باشند می‌بایست در دستور کار حوزه‌های علمیه قرار گیرد.+ تحلیل خبر

استاندار فارس همایش تابستانه جامعه اساتید حوزه‌های علمیه استان فارس، حضور طلاب در مساجد را نوعی جهاد دانست و تصریح کرد: تربیت نیروهایی که پاسخگوی مباحث و شبهات بویژه برای نسل جوان باشند می‌بایست در دستور کار حوزه‌های علمیه قرار گیرد.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس محمد هادی ایمانیه در همایش تابستانه جامعه اساتید حوزه علمیه استان فارس، گفت: یکی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم تأمین مسکن برای عموم مردم است، به‌عنوان دلسوزان نظام و همیاران دولت، عدم وجود اهتمام لازم را گزارش دهید.
استاندار فارس در ادامه با اشاره بر اهمیت اقامه نماز، افزود: تلاش خود را برای اقامه فریضه نماز در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای دولتی به کار گرفته‌ایم و در مقابل نیز توقع داریم طلبه‌های حوزوی، بدون چشم داشت به موارد دنیوی، مساجد را خالی نگذارند؛ مساجد بدون امام جماعت فاقد ظرفیت و پتانسیل ذاتی خود است.
وی، حضور طلاب حوزوی در مساجد را نوعی جهاد معرفی کرد و اظهار داشت: همواره در مباحث سخت‌افزاری و زیربنایی در حد توان، حمایت کرده و خواهیم کرد؛ در دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان نیز مباحث مرتبط با زیرساخت‌های مساجد از جمله خانه عالم در کنار مساجد در دستور کار قرار دارد.
ایمانیه، بهترین منبع مالی برای پشتوانه مسائل دینی و عقیدتی را وقف عنوان کرد و گفت: بسیاری از مشکلات موجود مساجد و حوزه‌ها با استفاده صحیح از موقوفات رفع و یا تسهیل می‌شود.
نماینده عالی دولت در فارس در ادامه تصریح کرد: تربیت نیروهایی که پاسخگوی مباحث و شبهات، بویژه برای نسل جوان باشند می‌بایست در دستور کار حوزه‌های علمیه قرار گیرد؛ تبیین صحیح مواردی همچون ازدواج، کسب درآمد حلال، فرزندآوری، استحکام خانواده و سایر مسائل اجتماعی از وظایف طلاب جوان، خوش سلیقه و خوش فکر حوزه‌های علمیه است.
وی در ادامه به قانون مولدسازی اموال و املاک سازمان‌ها اشاره کرد و افزود: مدیریت حوزه‌های علمیه لیست املاک و دفاتر این مجموعه را جمع بندی کند تا همانند قانون مولدسازی، با تجمیع و تغییر کاربری و ایجاد ارزش افزوده برای آنها، بخشی از مشکلات سخت‌افزاری حوزه‌های علمیه را، مرتفع کند.
استاندار فارس در انتها تصریح کرد: شرایط تحصیل همزمان علوم حوزوی و علوم دانشگاهی با انعقاد تفاهم نامه با برخی دانشگاه‌ها فراهم شود؛ با انعقاد این تفاهم نامه‌ها مشکلات پیش روی این افراد تسهیل و شرایط تحصیل همزمان ایشان فراهم شود.

تحلیل خبر

تفاوت شبهات در سال‌های آغازین پیروزی انقلاب و امروز

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

در سالهای آغازین پیروزی انقلاب، سؤالات و شبهات موجود در جامعه که منجر به مباحثه‌ها و مناظره‌های داغ بین گروه‌های مختلف می‌شد، عمدتاً «جنبه نظری و اعتقادی» داشت. در این گفت و گوها، اصول دین، فلسفه احکام و تعالیم دینی از یک طرف و اصول دیالکتیک و اندیشه‌های مارکسیستی از سوی دیگر مورد بحث قرار می‌گرفت.
در آن زمان چون حکومت، تازه شکل گرفته بود، کسی از کارنامه و عملکرد مسئولان سخنی نمی‌گفت و قضاوتی صورت نمی‌گرفت و لذا همه شبهات و پرسش و پاسخ‌ها حول مبانی نظری مورد قبول طرفین مطرح می‌شد.
اما امروز با گذشت بیش از 44 سال از پیروزی انقلاب، شبهات و سؤالات افراد جامعه به ویژه جوانان حول دو محور اساسی و حیاتی مطرح است؛ یکی نظری و دیگری عملی.
شاید بتوان گفت جنبه نظری سؤالات و شبهه‌ها، شدیداً تحت تأثیر «جنبه عملی» کارنامه‌ها و عملکردها قرار دارد.
امروز دیگر رقیبی به نام اندیشه و مکتب مارکسیستی در بین جوانان وجود ندارد بلکه بخش تئوریک و نظری در مقابل بخش پرکتیک و عملی، به چالش کشیده شده و گفتمان «درون اعتقادی» جای گفتمان «اسلامی - مارکسیستی» نشسته است.
به این ماجرا، پیدایش و گسترش اینترنت و فضای مجازی هم اضافه کنید و ضریب القای این گفتمان را میلیون‌ها برابر بیشتر از سالهای اول انقلاب، محاسبه کرده، آنگاه به ارزیابی سوالات و شبهات جوانان بپردازید. حال در این فضا و با این گفتمان جدید و متکثر، ببینید کارشناسان مذهبی و انقلابی با چه روشی می‌خواهند جوانان دهه‌های 60 - 70 و 80 را قانع و مجاب کنند؟! آیا صرفاً با حرف و گفت و گو می‌توان همه زوایای مبانی نظری و عملی اسلام و انقلاب را برای جوانان تشریح کرد به نحوی که اکثریت قریب به اتفاق آنها حاضر به پذیرش آن باشند و به سطحی مطلوب از هویت پایدار اعتقادی، فرهنگی و سیاسی برسند؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها