جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 22 مهر 1402 ، 22 : 18

کد خبر : 27205

از 0 نفر 0

به مناسبت روز جهانی درد؛

یک پنجم افراد از درد رنج می‌برند

یک پنجم افراد از درد رنج می‌برند

رئیس انجمن مطالعه و بررسی درد ایران گفت: کنترل سریع دردهای بعد از عمل جراحی، ضربه‌ها و تصادفات یا عفونت‌ها از طریق مصرف داروهای ضدالتهاب به معنای تسکین درد نیست بلکه پیشگیری از بروز مشکلات و دردهای مزمن در آینده است.

رئیس انجمن مطالعه و بررسی درد ایران گفت: کنترل سریع دردهای بعد از عمل جراحی، ضربه‌ها و تصادفات یا عفونت‌ها از طریق مصرف داروهای ضدالتهاب به معنای تسکین درد نیست بلکه پیشگیری از بروز مشکلات و دردهای مزمن در آینده است.
به گزارش ایرنا، سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۴ با توجه به اهمیت مسئله درد کشیدن انسان‌ها، ۱۱ اکتبر مصادف با ۲۰ مهر را به عنوان «روز جهانی مبارزه با درد» نامگذاری کرده است؛ در واقع این روز برای جلب توجه جوامع مختلف بشری، علمی، سیاسی و اقتصادی به مسئله درد نام نهاده و دردهایی که به علل مختلف از جمله سرطان، عفونت‌ها، بیماری‌ها و دردهای پس از جراحی ایجاد می‌شود، می‌تواند زندگی انسان‌ها را از حالت طبیعی خارج کند.
کمر درد، سردرد و آرتروز از دردهای مزمن است که برخی افراد را گرفتار کرده و عواقب اجتناب ناپذیر کاهش کیفیت زندگی و کار و افزایش هزینه‌های بزرگ بهداشتی و اجتماعی از پیامدهای منفی آن است.
منابع محدود بهداشتی، نیاز درمان و پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها را در کشورهای کم درآمد تأمین نمی‌کند و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از هر پنج نفر یک نفر در جهان از دردهای شدید مزمن رنج می‌برد.
رئیس انجمن مطالعه و بررسی درد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت: درد یک مشکل جدی است که باعث کاهش کیفیت زندگی می‌شود و بر ابعاد گوناگون زندگی فردی و اجتماعی آنها تأثیر منفی می‌گذارد، شایع‌ترین علت مراجعه بیماران به پزشکان است.
سید مسعود هاشمی با بیان اینکه برای رهایی از درد در هر ناحیه از بدن، مسکن‌ها بیشتر مورد مصرف قرار می‌گیرند، افزود: هورمون اندورفین یک مسکن طبیعی است که توسط بدن ترشح می‌شود و قدرت اثربخشی آن می‌تواند به اندازه بسیاری از مسکن‌های دارویی باشد. این هورمون، سیگنال‌های درد را در راه رسیدن به مغز مسدود می‌کند.
وی ادامه داد: هورمون اندورفین، اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد و این عوامل معمولاً به دنبال دردهای مزمن رخ داده یا تشدید می‌شوند. هرگونه فعالیتی که پمپاژ خون را در یک دوره معین و ثابت افزایش دهد، سبب آزاد شدن مسکن اندورفین به داخل سیستم گردش خون می‌شود.
هاشمی اظهار داشت: جراحی، تروما و آسیب‌های ناشی از حوادث و تصادفات، سرطان و عوارض ناشی از درمان سرطان و عفونت‌ها از عمده‌ترین دلایل بروز درد هستند و درمان و کنترل سریع‌تر درد با استفاده از روش‌های مختلف درمانی مانند مصرف داروهای ضدالتهاب در پیشگیری از مزمن شدن درد در آینده تأثیرگذارتر است.
گزارش سازمان جهانی بهداشت حاکی از آن است که از هر پنج نفر یک نفر در جهان از دردهای شدید مزمن رنج می‌برد و دردهای مزمن در میان زنان شیوع بیشتری دارد
دردهای مزمن در زنان بیشتر از مردان شیوع دارد
وی با اشاره به اینکه دردهای مزمن در زنان بیشتر از مردان شیوع دارد، تصریح کرد: دردهای مزمن پس از بهبود آسیب‌هایی همچون اعمال جراحی، شکستگی‌ها و بهبود بیماری‌های عفونی می‌تواند تا سال‌ها همراه فرد باقی بمانند و باید به موقع تحت درمان قرار گیرند.
به گفته هاشمی، بیماران زیادی به دلیل آرتروز زانو، لگن، مچ پا، شانه، گردن و کمر به مراکز درمانی و مطب پزشکان مراجعه می‌کنند که از طریق درمان‌های غیرجراحی اعم از تزریقات مختلف تا روش‌های استفاده از سلول‌های بنیادی درمان می‌شوند.
بر اساس بررسی‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شایع‌ترین دردها در بخش عضلانی و اسکلتی است به‌طوری که در نواحی کمر (۳۶.۵ درصد)، گردن (۲۶.۴ درصد)، زانو (۲۵.۶ درصد) و کم‌ترین میزان مربوط به آرنج (۹.۴ درصد) شایع‌تر است.
بر اساس این گزارش، آرتروز شایع‌ترین بیماری مفصلی است که ۲۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال کشور به این بیماری مبتلا هستند و بیشترین شکایت مردم در مراجعه به پزشک، درد زانو است که با فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، نشستن و بلند شدن و از پله پایین و بالا رفتن، شدت می‌گیرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها