پنج شنبه 20 دی 1403 1/9/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 7 آذر 1402 ، 04 : 17

کد خبر : 27336

از 0 نفر 0

کدام کشور در بانکداری دیجیتال پیشرو است؟

کدام کشور در بانکداری دیجیتال پیشرو است؟

آفریقا با بالاترین میزان خدمات بانکداری همچنین دارندگان حساب و تراکنش‌ها، پیشرو بانکداری با تلفن همراه در جهان است.+ تحلیل خبر

آفریقا با بالاترین میزان خدمات بانکداری همچنین دارندگان حساب و تراکنش‌ها، پیشرو بانکداری با تلفن همراه در جهان است.
به نقل از ویفروم، ظهور بانکداری با تلفن همراه و بانکداری دیجیتال به میلیون‌ها آفریقایی کمک کرده است تا در مناطقی که به شبکه‌های بانکی سنتی دسترسی ندارند، به منابع مالی دسترسی پیدا کنند.
آفریقا اغلب به‌عنوان پیشگام آینده بانکداری مطرح شده است زیرا بسیاری از مناطق آن مستقیماً به سمت بانکداری با تلفن همراه رفته‌اند تا دسترسی بیشتری به افراد بدون بانک ایجاد شود، به این معنی که طی دو دهه گذشته میلیون‌ها آفریقایی بدون مراجعه به یک شعبه معمولی بانک به خدمات بانکی دسترسی پیدا کرده‌اند.
به نظر می‌رسد که آفریقا همچنان به‌عنوان پیشرو در بانکداری دیجیتال باقی بماند. این خدمات در همه‌گیری، حتی بیشتر به یک راه نجات تبدیل شد و دولت‌های آفریقایی مردم را تشویق کردند تا از پرداخت‌های تلفن همراه با چشم‌پوشی از هزینه تراکنش تلفن همراه برای کمک به محدود کردن شیوع بیماری کووید- ۱۹ استفاده کنند.
بر اساس گزارش تحول بانکداری دیجیتال آفریقا در سال ۲۰۲۳، امروزه ۴۸ درصد از جمعیت آفریقا از خدمات بانکی استفاده می‌کنند. در حالی که این هنوز به این معنی است که حدود نیمی از جمعیت آن بدون بانک هستند و پول نقد شکل غالب پرداخت باقی مانده است با وجود تمامی این موارد همچنان بانکداری دیجیتال به سرعت در سراسر این قاره گسترش می‌یابد.
بانکداری تلفن همراه، کشورهای جنوب صحرای آفریقا را پیشتاز کرد. در آفریقا و بسیاری دیگر از بازارهای در حال توسعه، بیشتر بانکداری دیجیتال به شکل بانکداری با تلفن همراه است و این به دلیل عدم وجود زیرساخت ارتباطی ثابت برای دسترسی به اینترنت ثابت است. بر اساس این گزارش، حدود سه چهارم ترافیک آنلاین در آفریقا از طریق تلفن همراه انجام می‌شود.
نزدیک به نیمی از حساب‌های بانکداری تلفن همراه جهان در آفریقا مستقر هستند و این روند صعودی است.
شایان‌ذکر است که رشد حساب‌ها و تراکنش‌های ثبت‌شده بالاتر از میانگین جهانی است و حدود یک پنجم را در سال ۲۰۲۲ تشکیل می‌دهد و به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از سایر مناطق جهان است.
یکی از اهداف مجمع جهانی اقتصاد این است که دیجیتال را در اولویت قرار می‌دهد تا میلیون‌ها نفر را آنلاین کند و به آنان امکان دسترسی به خدمات مهم ازجمله مالی، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش را بدهد.

تحلیل خبر

دنیای دیجیتال؛ از آفریقا تا ایران

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

«دنیای دیجیتال» نه به‌تدریج بلکه به سرعت، «دنیای سنتی» را تصاحب و تسخیر می‌کند و تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان را دگرگون کرده، شکل و ماهیت جدیدی به آن می‌دهد. اگر زندگی خودمان را با چند دهه گذشته مقایسه کنیم به این تحول به راحتی پی می‌بریم. از آنجا که یکی از ابعاد مهم زندگی اجتماعی مردم و رسمی کشور، اقتصاد آن است، ورود
اقتصاد دیجیتال و تحت تأثیر قرار دادن نظام اقتصاد سنتی، امری اجتناب‌ناپذیر است. اما بانکداری به عنوان بخش کلیدی اقتصاد، باید بتواند خود را با فناوری روز و دیجیتال انطباق دهد و از حرکت لاک پشتی در مبادلات و ارائه خدمات به مشتریان، خارج شود. اگر آفریقا با بالاترین میزان خدمات بانکداری دیجیتال، پیشرو بانکداری با تلفن همراه در جهان است و میلیون‌ها آفریقایی بدون مراجعه به شعب معمولی بانک‌ها، خدمات بانکی دریافت می‌کنند، چرا کشور ما نتواند چنین موقعیتی را دارا باشد؟ متاسفانه ضعف امکانات و سیستم فناوری جدید بانکی در کشور ما به گونه‌ای است که بعضی مواقع سامانه‌های بانکی جواب نمی‌دهد و نه فقط مشتریان در خارج از بانک نمی‌توانند خدمات لازم را دریافت کنند بلکه با مراجعه به بانک‌ها، کارمندان هم می‌گویند سیستم ما نیز قطع است و گاهی مشتریان تا ساعت‌ها باید منتظر رفع قطعی سیستم‌ها و اتصال مجدد باشند!
این مشکل گاهی باعث می‌شود که مردم بگویند کاش همان روش سنتی قبل برقرار بود تا مردم سرگردان نمی‌شدند.
گرچه شکی نیست که همه امور از جمله بانکداری، لاجرم باید به سوی فناوری روز برود و خواهی نخواهی باید با روش سنتی و قدیمی، صددرصد خداحافظی کند ولی دوره گذار از سنتی به دیجیتال نباید «طولانی» و «آزاردهنده» باشد. معمولاً «مرحله سنتی کامل» و «مرحله دیجیتال کامل» آرامش‌بخش است ولی روش آمیخته (بخشی سنتی و بخشی مدرن)
اذیت‌کننده و آزاردهنده است و این دوره که به دوره‌گذار معروف است باید هرچه سریعتر طی شود تا مردم به خدمات اطمینان‌آور و آرامش بخش برسند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها