سه شنبه 18 دی 1403 1/7/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 2 اسفند 1402 ، 56 : 17

کد خبر : 27611

از 0 نفر 0

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خبر داد؛

تصویب ۱۵ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پایدار روستایی

تصویب ۱۵ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پایدار روستایی

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از آغاز رویداد ملی مدار با هدف حمایت از کسب و کارهای مولد، دانش‌بنیان، اشتغال‌زا و روستایی در کشور خبر داد و گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع برای طرح اشتغال پایدار روستایی اختصاص پیدا می‌کند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از آغاز رویداد ملی مدار با هدف حمایت از کسب و کارهای مولد، دانش‌بنیان، اشتغال‌زا و روستایی در کشور خبر داد و گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع برای طرح اشتغال پایدار روستایی اختصاص پیدا می‌کند.
به گزارش ایرنا از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، سید امیرحسین مدنی در نشست خبری پیرامون آغاز رویداد ملی مدار از آغاز رویداد ملی مدار با هدف حمایت از کسب و کارهای مولد، دانش‌بنیان، اشتغال‌زا و روستایی در کشور خبر داد و گفت: مدار مخفف حمایت از کسب و کارهای مولد، دانش‌بنیان و روستایی است. یکی از سیاست‌هایی که دولت سیزدهم به صورت جدی مورد توجه قرار داده است اقتصاد روستایی است که در حقیقت کلیدی‌ترین عامل مهاجرت از روستاها به شهر است.
وی افزود: بیش از ۵۴ درصد از دلایل مهاجرت از روستا به شهر مربوط به دلایل اقتصادی، ۲۵ درصد مربوط به دلایل فرهنگی، ۱۳.۳ درصد مربوط به دلایل اقلیمی و مابقی نیز مربوط به مسائل جمعیت شناختی است؛ لذا دولت توجه ویژه‌ای به موضوع اقتصاد روستا داشته که البته موضوعی کلان محسوب می‌شود.
دبیر شورا عالی جهاد سازندگی با بیان اینکه موضوع اقتصاد روستا موضوع کلان بوده که در دولت مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف دیده شده در موضوع اقتصاد روستا تکمیل زیرساخت‌ها در حوزه تولید است. به عنوان مثال، در بخش برق‌رسانی، آب‌رسانی و گازکشی آمار خوبی کشور کسب کرده است؛ اما مثلاً در فعال‌سازی معادن، آبخیزداری و آبخوان داری با وجود تاکید، به لحاظ زیرساختی دچار چالش هستیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم با اشاره به اینکه سیاست‌ها در حوزه خرید محصولات کشاورزی در دوره‌های گذشته معطوف به موضوعاتی شده است که بعضاً نتایج عکسی را به همراه داشته است، افزود: مدلی که با یک دامدار خرد و مزرعه‌دار برخورد کرده‌ایم باید امروز مورد توجه جدی قرار گیرد. هر چه توانستیم اقتصاد روستا را در گذشته به کشاورزی گره زده‌ایم. کشاورزی که به مرور غیر سودده شده و همانند این موضوع در دامداری نیز مشاهده می‌شود. موضوع دیگر شهرسازی روستاها بوده که امروز بعد از تبدیل بسیاری از روستاها به شهر شاهد درخواست‌های بسیار از سوی مردم برای بازگشت به اسم روستا هستیم چرا که مردم عوارض شهری را پرداخت می‌کنند، هزینه‌های شهری را متحمل می‌شوند؛ اما عملاً خدمات در حد روستا باقی مانده است.
وی تأکید کرد: یکی از مباحث پراهمیت اشتغال روستا است. عددهایی همچون ۳۰ هزار میلیارد تومان در کشور برای توانمندسازی در حوزه اشتغال‌زایی روستایی هزینه شده، اما این اقدام چقدر متناسب با محدوده جغرافیایی روستاها بوده است؟ لذا در جلسه‌ای که در حوزه اشتغال‌زایی روستایی بود مصوب شد ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع در مرحله دوم طرح اشتغال پایدار روستایی برای طرح‌های روستایی اختصاص پیدا کند. پیش‌تر نیز ۱.۵ میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی برای این اقدام برداشت شده بود، به اهداف تعیین شده دست پیدا نکرد؛ اما در مرحله دوم مقرر شده با توزیع متفاوت این منابع، به اهداف اشتغال‌زایی روستایی دست پیدا کنیم.
مدنی ادامه داد: در حال حاضر ۵ هزار میلیارد تومان از این منابع بازگشته است که بنا بر مصوبه هیئت امنای صندوق عدالت و پیشرفت مقرر شده سه برابر آن یعنی حداقل ۱۵ هزار میلیارد تومان که می‌تواند تا سقف ۲۱ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند جهت طرح‌های اشتغال پایدار مورد استفاده روستاییان قرار گیرد. توزیع هدفمند منابع در این مرحله مدنظر قرار گرفته است که یکی از مواردی که این منابع مورد استفاده قرار می‌گیرد ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای رویداد ملی مدار است که در حقیقت طرح‌های حوزه روستا را وارد محیط‌های روستایی کشور می‌کند و این منابع در جهت حمایت از کسب و کارهای مولد، دانش‌بنیان، اشتغال‌زا و روستایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۵ هزار طرح حاصل برگزاری حدود ۱۵ رویداد در حوزه روستایی احصا شده است، افزود: ۲ هزار طرح در رویداد ملی مدار مورد تأیید اولیه قرار گرفته است که برای این بخش نیز ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار با سود حدود ۶ درصد تخصیص داده شده که سرمایه‌ها هدفمند هزینه شوند. ما در روستاها دچار مشکل جمعیت هستیم. در حقیقت سن روستاهای ما پیر شده؛ لذا حمایت از جوانانی که در این حوزه کار می‌کنند می‌تواند چهره روستاها را جوان کند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها