رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس گفت: بدون شک باید رقم بودجه سازمان حفاظت محیطزیست افزایش یابد و حداقل ۱۰ برابر اعداد و ارقام کنونی شود.
سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت بررسی بودجه سازمان حفاظت محیطزیست در مجلس توضیح داد: در حال حاضر کلیات بودجه کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و نمایندگان مشغول بررسی جزئیات اعتبارات مربوط به سازمانها و نهادهای مختلف کشور هستند. در همین زمینه جداول مربوط به بودجه سازمان حفاظت محیطزیست نیز مانند سایر دستگاهها در نوبت بررسی قرار دارد، اما با توجه به این که در این خصوص هنوز هیچ چیز به تصویب نرسیده است، نمیتوان رقم مشخصی را به عنوان بودجه سازمان محیطزیست در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد.
وی افزود: با وجود این که هنوز رقم نهایی بودجه سازمان محیطزیست در سال ۱۴۰۳ مشخص نشده، اما براساس جداول ارائهشده به مجلس میتوان گفت که به هیچ وجه میزان افزایش بودجه سازمان در سال آتی در حد انتظارات ما نبوده است، چراکه بارها تذکر دادهایم که اعتبارات سازمان حفاظت محیطزیست باید به شکل محسوسی افزایش پیدا کند، اما در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز مانند قوانین بودجه سالهای گذشته، صرفا به درصد اندکی افزایش برای اعتبارات سازمان محیطزیست بسنده شده است که این رقم به هیچ وجه نمیتوان کمبود اعتبارات مورد نیاز این سازمان برای عمل به وظایف قانونی تعیینشده خود را جبران کند.
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس ادامه داد: بودجه سازمان حفاظت محیطزیست در هیچ مقطعی با ماموریتها و کارکردهای پیشبینیشده برای این سازمان تناسب نداشته و این مسئله، یکی از مشکلات مهمی است که سالهاست حوزه مدیریت محیطزیست کشور از آن رنج میبرد. برای حل این مسئله نیز بدون شک باید رقم بودجه سازمان محیطزیست افزایش یابد و حداقل ۱۰ برابر اعداد و ارقام کنونی شود؛ به عبارت دیگر، برای افزایش بودجه سازمان محیطزیست به اقدامی جهادی نیاز است که در آن باید همراهی دولت و نمایندگان محترم مجلس جلب شود و مسئولان هر دو قوه مجریه و مقننه به درکِ مشترکی برسند که برای حفظ محیطزیست کشور نیاز به افزایش محسوس بودجه سازمان حفاظت محیطزیست وجود دارد.
رفیعی همچنین تاکید کرد: متاسفانه اعتبارات پیشبینیشده برای سازمان حفاظت محیطزیست در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز مانند سایر سنوات گذشته نسبت به وضعیت مطلوب بسیار ناکافی است؛ در چنین شرایطی مدیران سازمان محیطزیست باید پاسخ دهند که چرا برای بهبود وضعیت بودجهای سازمان متبوع خود نتوانستهاند رایزنیهای لازم را با مسئولان ارشد دولت انجام دهند و با این وضعیت، چگونه در سال آینده میخواهند وضعیت حقوق، مزایا و امکانات مورد نیاز محیطبانان را بهبود ببخشند و از نارضایتیهای آنان بکاهند؟ زیرا همین حالا سازمان محیطزیست در پرداخت مواردی نظیر حق غذا، حق لباس، پول بنزین و حتی اضافهکاری به محیطبانان خود دچار مشکل است.
وی در پایان تصریح کرد: مسئولان سازمان برنامه و بودجه و سایر تصمیمگیران اقتصادی دولت نیز باید پاسخگو باشند که چرا همچنان شاهد آن هستیم که محیطزیست سهم بسیار اندکی را از بودجه سنواتی کشور دارد و توجه کافی نسبت به لزوم حفاظت از محیطزیست در لوایح بودجه سالیانه نمیشود؟ قطعاً اعداد و ارقام کنونی، نمیتواند پاسخگوی نیازهای مبرم زیستمحیطی کشورمان باشد و بهشدت نیازمند افزایش بودجه نهادهای متولی حفاظت از محیطزیست هستیم.