به گزارش ایرنا، در انتخابات بیش از ۲۵ میلیون نفر شرکت کردند تا مشارکتی معادل ۴۱ درصد به ثبت برسد.
با پایان زمان رأیگیری و البته به جز حوزههایی که در آنها رقابتها در دور دوم ادامه خواهد یافت، در کنار منتخبان ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، بهارستان صاحبان کرسیهای سبز خود را خواهد شناخت؛ افرادی که بر اساس اصل هشتاد و چهارم قانون اساسی در برابر تمام ملت مسئولند و حق دارند در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر کنند.
زهرا نژادبهرام فعال سیاسی اصلاحطلب ضمن اشاره به لزوم تلاش مجلس برای استیفای حق قانونگذاری این نهاد معتقد است که نمایندگان باید بعد از ورود به مجلس نگاه ملی داشته باشند و اولویتشان رفع مشکلات اقتصادی مانند بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی باشد.
در پرونده «نمایندگان و وظیفه نمایندگی»، پژوهشگر ایرنا با «زهرا نژادبهرام» فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران گفتوگویی داشته که در ادامه شرح آن را میخوانید:
نمیشود برای رأی آوردن قول ساخت جاده و فرودگاه داد
دغدغههای نمایندگان مجلس، چه میزان با دغدغههای مردمی که وکالتشان را برعهده گرفتهاند تناسب دارد؟
غالب نمایندگان مجلس معتقدند که نماینده طیف خاصی از مردم هستند؛ این در حالی است که آنها ۸۵ میلیون جمعیت را باید ببینند. نمایندگان وقتی وارد مجلس میشوند تنها نماینده شهر یا روستای خود نیستند، نماینده ملی هستند. باید تصمیمگیری ملی برای مصالح کشور صورت بگیرد. منافع ملی بر منافع محلی اولویت دارد، اگر توان این کار ندارند در معرض رأیگیری قرار نگیرند.
نمیتوان قول ساخت جاده یا فرودگاه را برای به دست آوردن رأی داد. نمایندگان باید یاد بگیرند در سطح ملی بیندیشند. نخستین ویژگی یک نماینده خوب این است که ویژگی ملی داشته باشد. دوم اینکه پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. نماینده مردم وظیفهاش این است با توجه به منافع ملی پاسخگوی نیازهای مردم باشد. مردم معترض به هزینههای زندگی و به وضعیت اقتصادی معترضند و همین طور به مسائلی مانند بیکاری. باید برای حل این مشکل یک طرح درست و یک رویکرد مشخص داشته باشند. دولت اگر جاهایی کمتوان است نمایندگان مجلس باید کمک کنند و نمایندگان هم باید از ظرفیت کارشناسها استفاده کنند.
در حال حاضر و براساس آمار نزدیک به پنج هزار فارغالتحصیل دکتری بیکار هستند. دکتری تربیت کردن کار هر کسی نیست و کلی هزینه شده برای اینکه فرد به این مرتبه برسد. مگر میشود جامعهای ۵ هزار دکتر تربیت کند اما امکان جذب آنها را نداشته باشد؟ پس این چه نمایندگی است؟ این چه قانونی است؟ این چه نظارتی است؟ نمایندگان مجلس باید این مشکلات را حل کنند. چرا فارغالتحصیلان نباید وارد بازار کار شوند؛ یا آموزش خراب است که نمیتوانند وارد بازار کار شوند یا ما توان استفاده از نیروی نخبه نداریم. سازمان ملی نخبگان چه کاری دارد انجام میدهد؟ وزارت علوم و وزارت کار چه کار میکنند؟ وزارت صنعت دارد چه کار میکند؟ اینها را باید نماینده نظارت کند.
باید پرسید نمایندگان برای مسئله فیلترینگ چیکار کردند؟ این همه آدم داشتند از این راه نان میخوردند؛ ده میلیون شغل در فضای مجازی وجود داشت. باید به این مهم توجه کرد که چطور میشود معیشت مردم را بهتر کرد؟ چه اقداماتی باید انجام داد که معضل بیکاری حل شود؟ با ارائه طرحها مناسب این مسائل را باید حل کرد. نماینده باید در این عرصهها گام بردارد نه دعواهای جناحی و سیاسی انجام دهد نه اینکه دنبال این باشد که لایحه مصوب کند تا جرمها را بیشتر کند.