رئیس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: محاسبات انجام شده نشان میدهد که چیزی حدود ۴۹ درصد جمعیت کل ایران بر روی پهنههای فرونشستی یا مجاورت آن سکونت دارند.
علی بیتالهی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره مطالعات انجام شده برای شناسایی اینکه چه میزان جمعیتی از ایران که در پهنه فرونشستی سکونت دارد، اظهار داشت: در این باره گزارشی تهیه کردهام که در این گزارش نقشههای فرونشستی و سکونتگاههای جمعیتی شهری و روستایی را بررسی کردم و تطابق دادم، مطالعات نشان میدهد که متاسفانه محدودههای جمعیتی عمده و کلان کشور مانند تهران، مشهد، شیراز، کرمان و از همه مهمتر اصفهان و چند کلان شهر دیگر دقیقاً در محدوده فرونشستی قرار دارند یا مجاورت و حاشیه زونهای فرونشستی واقع شدهاند.
وی ادامه داد: محاسبات انجام شده نشان میدهد که چیزی حدود ۴۹ درصد جمعیت کل ایران بر روی پهنههای فرونشستی یا مجاورت آن سکونت دارند.
رئیس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تاکید کرد: خصلت فرونشست زمین این است که هر روز ادامه دارد و استنباط میشود که اگر همین روال ادامه پیدا کند این زونهای مجاورت فرونشست هم جزو پهنههای فرونشست خواهند شد و به این پهنه میپیوندند و وسعت فرونشست افزایش پیدا میکند.
بیتالهی افزود: مساحت زونهای فرونشستی در کشور نسبت به ۵ سال گذشته حدود ۳ برابر افزایش پیدا کرده و رشد پهنه خصوصیت فرونشست است.
وی گفت: باید توجه داشت که این حجم جمعیت و ساخت و سازها، ساختمانها و زیرساختها و شریانهای حیاتی تحت تأثیر این موضوع هستند و کاهش این ریسک نگاه ویژهای را میطلبد.