مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز شرایط خرید برق صرفهجویی شده از چاههای کشاورزی را تشریح کرد.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع برق شیراز، محمدرضا سلاحی از راهاندازی طرحی خبر داد که براساس آن کشاورزان در صورت همکاری بیشتر با برنامههای مدیریت مصرف برق، میتوانند میزان صرفهجویی شده را به نرخی ۴ برابر بالاتر از قیمت تأمین برق به فروش برسانند و اظهار داشت: این طرح فرصتی برای بهرهبرداران کشاورزی و مشترکان این بخش از برق در حوزه توزیع برق شیراز است که در تولید محصولات کشاورزی و گلخانهای فعالیت مستمر دارند.
سلاحی گفت: مدیریت مصرف برق در بخش کشاورزی در حوزه فعالیت این شرکت تاکنون محقق شده است و متوسط مدیریت مصرف برق مشترکان تعرفه کشاورزی در حدود میانگین کشوری است.
وی با تشریح شرایط خرید برق صرفهجویی شده از چاههای کشاورزی گفت: کشاورزان در صورت استفاده از نیروگاههای خورشیدی، از معافیتهای مرتبط با طرحهای مدیریت بار بهرهمند خواهند شد. همچنین اگر معادل ۸۰ درصد ظرفیت برقی چاهها از نیروگاههای خورشیدی برای تأمین برق استفاده شود، معافیت لازم را از طرحهای مدیریت بار تابستان خواهند داشت و چنانچه در صورتی که کشاورزان ۵ ساعت که شامل ساعات گرم بعد از ظهر تابستان است با صنعت برق همکاری کنند، هزینه برق مصرفی در بقیه ۱۹ ساعت شبانه روز رایگان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز در عین حال از خرید برق صرفهجویی شده توسط کشاورزان نیز خبر داد و گفت: اگر کشاورزان بتوانند با بهینهسازی سیستمهای برقی چاههای کشاورزی و یا همکاری بیشتر، صرفهجویی بیشتری داشته باشند، به صورت پلکانی افزایشی، برق صرفهجویی شده را با نرخی در حدود دو هزار و ۵۰۰ تومان یعنی ۴ برابر هزینه تأمین برق از آنها خریداری خواهیم کرد.
سلاحی افزود: براساس محاسبات صورت گرفته، هر چاه کشاورزی با مصرف متعارف، میتواند از این طریق و با اندکی صرفهجویی بیشتر، در حدود ۸ تا ۱۰ میلیون تومان از صنعت برق پاداش دریافت کند که البته باید پیشتر این همکاری را به اداره برق منطقه خود اعلام کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز در ادامه با ترسیم سیمای مصرف برق کشاورزی در محدوده مسئولیت این شرکت در شیراز و شهرستانهای پیرامون افزود: شرکت توزیع برق شیراز کار مدیریت و تأمین و توزیع بهینه برای ۱۹ هزار و ۲۴۱ مشترک برق کشاورزی را بر عهده دارد، درحالیکه مشترکان کشاورزی حدود یک درصد از کل یک میلیون و ۲۲۰ هزار مشترک برق در این حوزه را به خود اختصاص داده است اما بیش از ۳۰ درصد از برق توزیع شده با تعرفه کشاورزی در این بخش مولد به مصرف میرسد بنا بر این هرگونه تعامل و همافزایی کشاورزان با شرکت توزیع برق میتواند نتایج درخشانی در عبور از تابستان پرمصرف امسال به همراه داشته باشد.