رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ۱۶ دانشگاه برتر مسائل و فرصتها را شناسایی کنند و ما هم با آنها همکاری میکنیم و بودجه در اختیار آنها قرار میدهیم.
به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید پورمحمدی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در اجلاس روسای دانشگاههای کشور که هم اکنون در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، اظهار کرد: بنده از تمام مشکلاتی که در اجلاس مطرح شد خبر دارم و موضوع آموزش عالی در اولویت ما قرار دارد. بدون اغراق میگویم ما همه آنچه که داریم از مسیر دانشگاهها عبور کرده و خداوند پیوندی بین ما شاگردان و شما اساتید برقرار کرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره به اینکه من و همکارانم هر چه داریم از دانشگاهها داریم و نمیتوانیم نسبت به دانشگاه بی تفاوت باشیم، افزود: دانشگاهها جایی هستند که ما و فرزندان ما را به مسیر روشنی میبرد. معبر دانایی دانشگاه و دانایی پایه گذار دانشگاه است و مهمترین مؤلف قدرت دانایی است.
وی ضمن بیان اینکه اگر چه جامعه ایرانی ریشه در سنن و عرف دارد ولی همواره در راه دانایی رشد کردهایم، گفت: جامعه ایرانی گر چه ریشه در سنت دارد ولی همواره مشتاق دانایی و روشنی بوده است. اگر برگردیم به تاریخ، اولین دانشگاه مربوط به ایران بوده است و این را از کتیبههای داریوش میتوانیم بفهمیم. ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کتاب در ایران درباره آموزش اسب سواری تدوین شد و بعد از اسلام نیز آموزش را در دوران عباسیان داریم و بعد از آن در دوران سلجوقی باز هم مشعل آموزش عالی پرفروغ است.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: در زمان مغول نیز شاهد فروغ علم دانش ایرانی اسلامی هستیم و در دوره صفویه نیز دوباره مدارس پرفروغ میشود و برای علمآموزی از یونان به ایران میآیند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر اینکه عقب ماندگی ما از کمی سازی است، ادامه داد: اینها را بیان کردم که بگویم سلسله علم و دانش در ایران ریشه در گذشتگان ما دارند و آیندگان ما نیز بعدها از ما سخن خواهند گفت. همه شما مستحضر هستید که کشور ما با چالشهای بسیاری همراه است و من تمام چالشها را به رسمیت میشناسم ولی باید بدانید که کشور ما اولین کشور در حوزه نفت و گاز است و ما کشوری هستیم که از ۲ سو به دریا وصل هستیم و ۱۵ کشور همسایه داریم. همچنین تمدن فارسیزبانها، ۷۰۰ میلیون نفر است. اما چالش این است که چه کسی میتواند این همه موهبت را مدیریت و استفاده بهینه کند.
وی به سخنان روسای دانشگاهها اشاره کرد و گفت: خلاصه صحبتهای روسا این بود که بودجه نداریم اما دانشگاه در این زمینه چه خدمتی میخواهد انجام دهد؟ طبق تاریخ، دانشگاه در گذشته و در طول تاریخ مستقل بوده و دولت خریدار دانشگاه بوده است. در حال حاضر ۹۰ درصد بودجه دانشگاه را دولت میدهد.
پورمحمدی با مطرح کردن این پرسش که آیا آمایش سرزمین دانشگاه را انجام دادهایم؟ گفت: خیر تاکنون این امر انجام نشده و دانشگاه باید این فرایند را انجام دهد. ۱۶ دانشگاه برتر مسائل و فرصتها را شناسایی کنند و ما هم با آنها همکاری میکنیم و بودجه در اختیار آنها قرار میدهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه دانشگاهها با یکدیگر همکاری کنند و مسئله محور باشند، بار دیگر تاکید کرد که ما از دانشگاهها تقاضا داریم که ابر چالشها و ابر فرصتها را شناسایی کنند و ما خریدار آنها باشیم.