نایب رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر حدود ۴۷ هزار خدمتگزار کمبود داریم؛ برخی از مدارس اصلاً خدمتگزار ندارند و برخی دیگر چند روز در هفته خدمتگزار دارند.
رمضان رحیمی دشتلویی نماینده مردم فلاورجان و نایب رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی درخصوص اعلام نظر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه ۴۷ هزار مدرسه سرایدار ندارند، گفت: ۹۰ درصد نیروهای خدماتی، خدمتگزار مدارساند، خدمتگزارانی که مورد نیاز مدارس هستند بر اساس شیوهنامه ساماندهی نیروی انسانی که هر ساله توسط وزارت آموزش و پرورش به ادارات مناطق و استانها ابلاغ میشود، مشخص میشوند. طبق این شیوهنامه ساماندهی نیروی انسانی مدارس، بر اساس پارامترهایی همچون وسعت ساختمان آموزشی و تعداد دانشآموزان، نوع مدرسه اینکه ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم یا هنرستان باشد، نیروی خدمتگزار اختصاص مییابد. بنا به شرایط خاص هر مدرسه مشخص میشود که این محیط آموزشی اصلاً به خدمتگزار نیاز دارد یا ندارد و اگر نیاز دارد به یک یا دو خدمتگزار و یا بیشتر نیاز دارد.
وی افزود: بر اساس همین پارامترها در حال حاضر، حدود ۴۷ هزار خدمتگزار کمبود داریم و برخی از مدارس اصلاً خدمتگزار ندارند و برخی مثلاً یک یا دو روز در هفته خدمتگزار دارند که این یکروز یا دو روز در هفته که میگویم به این معناست که یک خدمتگزار برای چند مدرسه اختصاص داده شده است. برخی مدارس دو شیفته هستند که باید به هر شیفت یک خدمتگزار اختصاص داده شود، اما متاسفانه تنها یک خدمتگزار برای تمام روز فعالیت دارد. در حالی که براساس شیوهنامه، مدرسه دو شیفته باید دو خدمتگزار داشته باشد؛ یعنی هر شیفت باید یک خدمتگزار داشته باشد. برای حل این مشکل، باید منابع مالی لازم در بودجه آموزش و پرورش دیده شود تا بتوان نیروی کافی استخدام کرد.
این عضو کمیسیون آموزش درباره معضل تراکم کلاسها به عنوان یکی از موانع تحقق سند تحول بنیادین گفت: این موضوع یکی از مطالبات ما نمایندگان از مسئولین محترم آموزش و پرورش است و در هفتههای آینده جلسهای با حضور وزیر محترم برگزار خواهد شد و به طور تخصصی در این موضوع با حضور ایشان صحبت خواهیم کرد امیدواریم بتوانیم تراکم کلاسها را کاهش دهیم. متاسفانه و به علت پارهای از مشکلاتی که آموزش و پرورش داشت نظیر بحث نیروی انسانی و زیرساختها، امسال کاهش تراکم کلاسها محقق نشد ولی یکی از مطالبات ما نمایندگان از وزیر جدید همین مسئله است که انشاءالله از همین الان اقدام شود و ما در سال تحصیلی آینده شاهد پایین آمدن تراکم دانش آموزان در کلاسها باشیم. اگر میخواهیم کلاسهایی فعال و پویا در مدارس داشته باشیم، اگر میخواهیم سند تحول بنیادین اجرایی شود و کیفیت آموزش ارتقا یابد، باید تراکم کلاسها کاهش یابد. رحیمی افزود: در هفتههای آینده کمیسیون در مذاکرات با وزارت آموزش و پرورش روی مسائل تراکم کلاسی، کسری نیروی خدمتگزار، بودجه آموزش و پرورش و سایر مواردی که گریبانگیر نظام آموزش عمومی ماست از جمله نوسازی کلاسهای فرسوده و کانکسی مدارس با تأمین کلاس برای حذف کانکس از کلاسهای درس مدارس و.... صحبت میکنیم و بهطور جدی پیگیری خواهیم کرد تا این موضوع به نتیجه برسد.