معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه فرهنگ را نمیتوان با چماق و دستور پیاده کرد، گفت: در زمینه فرهنگی دین خود را به مردم ادا نکردهایم و در طول پنج دهه گذشته در برخی شاخصها رشد نداشتهایم و حتی با افت نیز مواجه بودهایم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدرضا عارف در مراسم تکریم حسن مسلمی و معارفه علی منتظری به عنوان روسای پیشین و جدید جهاد دانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با قدردانی از تلاش تمامی جهادگران دانشگاهی در طول ۴۵ سال گذشته افزود: جهاد دانشگاهی فرزند انقلاب فرهنگی است و بهترین تصمیمات ستاد انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ با الهام از نظر امام راحل جهاد دانشگاهی شکل گرفت.
فرهنگ را نمیتوان با چماق و دستور پیاده کرد
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه فرهنگ را نمیتوان با چماق و دستور پیاده کرد، گفت: فرد مسئول توسعه فرهنگ باید حداقل رعایت مسائل فرهنگی را داشته باشد و نهادی همانند جهاد دانشگاهی میتواند در این مقطع بهتر از دهه ۶۰ عمل کند.
وی وظیفه کادر سازی از نسل جوان را در مجموعه جهاد دانشگاهی خاطرنشان ساخت و تاکید کرد: جهاد دانشگاهی باید یک خانه تکانی جدی برای جذب دانشجو کند تا احساس کنند اینجا خانه آنها است و مدیرانی به کار گرفته شوند که این روحیه جهادی را داشته باشند تا یک طرح سنگین دفاعی به دانشجوی سال دومی نیز محول شود و باید این باور را در جامعه به خوبی تبیین کرد.
عارف با بیان اینکه باید فارغالتحصیل دانشگاهی از نظر علمی و فرهنگی زبده باشد و در غیر اینصورت نمیتوانیم پاسخ نسلهای آتی را بدهیم، گفت: ارتقاء فرهنگی بعنوان راهبرد ساده و پرنشاط در محیط دانشگاهی دنبال شود و نمیخواهیم بپذیریم که ما مدعیان مسئولیت دانشگاه و فرهنگ بلد نبودیم، بدسلیقگی به خرج دادیم و یا نظر شخصی خود را به حساب نظام گذاشتیم.
باید برای سرمایهگذاران اطمینان خاطر ایجاد کنیم
معاون اول رئیسجمهور درخصوص چالش سرمایهگذاری در کشور، افزود: جهاد دانشگاهی میتواند سرمایههای خرد ارزی و ریالی خانگی را جمع کند اما باید به سرمایه گذاران بزرگ داخلی و خارجی و ایرانیان خارج از کشور اعتماد و اطمینان دهیم که سرمایههای آنان با شرایط توافق شده در هر زمانی که خواستند در اختیار آنان قرار میگیرد و نه اینکه یک حساب ارزی باز کنیم و موقع تحویل ریال به قیمت دولتی تحویل دهیم که این خلاف شرع است و باید به آنان اطمینان دهیم که براساس شرایط سرمایهگذار عمل میکنیم.
اقتصاد و معیشت مردم مسئله اصلی دولت است
وی درخصوص نقش فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی در آینده کشور، تاکید کرد: این یک واقعیت است و بسیار خوشحالیم که از نظر فرهنگی جامعهای که اصولاً به فناوری بدبین بود و ورود تکنولوژی با تحریم روبرو میشد اما امروز به خوبی پذیرفته شده است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید در زمینه هوش مصنوعی جزو ۱۰ کشور اول دنیا باشیم که در این راستا مراکزی برای هدایت امور و جلوگیری از موازی کاری بوجود خواهد آمد تا با همافزایی به نگاه و منویات مقام معظم رهبری و نظام در زمینه هوش مصنوعی برسیم.
عارف ادامه داد: جهاد دانشگاهی و دکتر منتظری این ظرفیت را دارند تا در بخشهای صنعتی، پژوهشی و نوآوری حرکتی بزرگ را ایجاد کنند و در این زمینه به یک تقسیم کار ملی نیاز داریم و به جایگاه کمتر از دولت نسبت به جهاد دانشگاهی قائل نیستیم که میتواند در این مسیر پیشتاز باشد و به دولت در تقسیم کار ملی و منابع محدود به ویژه فناوریهای پیشرفته کمک کند.
معاون اول رئیسجمهور در پایان خاطرنشان کرد: امروز اقتصاد و معیشت مردم مسئله اصلی کشور و دولت است و نگاه دولت بر این مبنا است که هرگونه اصلاح قیمت باید با نگاه به مسئله معیشتی مردم صورت گیرد.