آیت اله اعرافی کاندیدای پنجمين دوره مجلس خبرگان در استان تهران گفت: انتخابات مجلس شوراي اسلامي با مجلس خبرگان تفاوت زيادي دارد و در انتخابات مجلس خبرگان باید تلاش کنیم که در یک فضای آرام و دور از جناحبندیهای سیاسی اين رقابت انجام شود.
آیت اله عليرضا اعرافی امام جمعه قم و کاندیدای پنجمين دوره مجلس خبرگان در استان تهران، در خصوص اهمیت انتخابات اخير مجلس خبرگان و حساسيتهاي موجود گفت: یکی از نکاتی که شرایط انتخابات اين دوره را متفاوت از دورههای قبل کرده، شرایط برونمرزی و ابعاد بینالملل انقلاب اسلامی است. به دلیل اینکه کار بنده در حوزه بینالملل انقلاب است، به این موضوع توجه بیشتری دارم. امروز ما شرایطی داریم؛ بدین صورت که انقلاب اسلامی به عنوان یک تجلی در حوزه محور مقاومت خودش را نشان داده است. مقاومت هم در شرایط کنونی به یک مقاومت بینالمللی زنجیرهوار تبدیل شده است. امروز ما در نقاط مخلف جهان از جمله لبنان، فلسطین، یمن، عراق، سوریه و ... شاهد شکلگیری یک زنجیرهای از مقاومت اسلامی هستیم. به نظر من این موضوع یکی از تجلیات بینالملل انقلاب اسلامی است. زیرساخت این تجلی هم یک تجلی گفتمانی انقلاب اسلامی در جهان و همچنین حاصل کارهای فکری و معرفتی زیادی است که انجام میشود. آیت اله اعرافی افزود: به نظر من نسل افراد آگاه و عالم به گفتمان انقلاب اسلامی، تکثیر شده است؛ بنابراین گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان یک زنجیره در جهان مطرح شده و معادلات قدرت را هم تغییر داده است. در برابر این پیشرفت و تثبیت این جایگاه انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل، از طرفی دوستان ما امیدوارتر شدهاند و از طرف دیگر تکیه بیشتری بر این گفتمان انقلاب اسلامی دارند. در این فضا صفی از دشمنی علیه این گفتمان انقلاب اسلامی شکل گرفته که ریشه اصلی آن استکبار و رژیم صهیونیستی است و عوامل آنها هم آل سعود و گروههایی مانند داعش است. این تعامل گفتمانی در منطقه باعث شده که بحثهای شیعه و سنی رشد پیدا کند. پایگاه انقلاب اسلامی، ایران است و این پایگاه با یک دهه قبل خیلی تفاوت دارد. اين كانديداي پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان در استان تهران با تاكيد بر اينكه با درايتي كه رهبر معظم انقلاب دارند، در حال حاضر ما دارای یک پایگاه قدرت منطقهای و حتی بینالمللی هستیم، گفت: این قدرت در معرض یکی سری دشمنیهاست. دشمنان این قدرت، تمرکز خود را به سمت رهبری نشانه رفتهاند. به همین دلیل خبرگان قوی و داشتن آهنگ متناسب با انقلاب اسلامی بسیار مهم است. بر اساس دلایل ذکرشده، ذات این گفتمان اهمیت اساسی دارد، فارغ از اینکه دیگران چه تلقی ای از این موضوع دارند؛ به این دلیل پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان از حساسیت ویژهای برخوردار است. طبعاً با تفاوتهایی که گفتمانهای درون کشور دارند، این موضوع نیز بر اهمیت انتخابات میافزاید. امام جمعه قم در ادامه اظهار داشت: ما امیدوار هستیم که انتخابات با یک شکوه خوب تجلی پیدا کند و پایههای قدرت ما را نیز تثبیت کند. باید تاکید کنم که ما در حال حاضر بر یک کشتی نشستهایم که در یک منطقه طوفانی حرکت میکند. ثبات قدرت در اینجا بدون شک میتواند آینده ما و توسعه کشور را تامین کند. این ثبات قدرت و لنگرگاه اصلی آن، ثبات رهبری است که باید همگی هوشیار باشیم و انتخابات را خوب و درست برگزار کنیم.
آيت اله اعرافي در خصوص تعداد کاندیداهاي مجلس خبرگان در كشور به ويژه استان تهران، گفت: بدون شک در عرصه انتخابات باید رقابت وجود داشته باشد که در حال حاضر این رقابت در مجلس خبرگان وجود دارد. البته هر چه که رقابت قویتر و با تعدد افراد واجد شرایط باشد، بهتر است. خوشبختانه الان آن حد نصاب رقابت وجود دارد اما ای کاش این رقابت بیشتر و جدیتر بود.
اين كانديداي پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان كه در حوزه انتخابيه استان تهران رقابت ميكند، در خصوص وضعيت حضور گروههای سیاسی در اين انتخابات نيز گفت: طبیعی است که در انتخابات مجلس شورای اسلامی لازم است که گروهها سیاسیتر باشند. منظور من از سیاسیتر بودن، تعدد سلایق است. در مجلس خبرگان باید تلاش کنیم که انتخابات در یک فضای آرام و دورتر از جناحبندیهای سیاسی انجام شود. در حال حاضر حدود سه تا چهار لیست در تهران منتشر شده که مشترکاتی با هم دارند که این هم طبیعی است و نشان دهنده مردم سالاری دینی است. جایگاه مجلس خبرگان، جایگاه رفیعی است و کار آن یک کار بسیار مهم است. وي تصريح كرد: باید تلاش کنیم انتخابات مجلس خبرگان دستخوش بحثهای روزمره و جناحی نشود. البته بحثهای سیاسی جایگاه خودش را دارد و مردم سالاری دینی نیز همین منظور را دارد. باید تلاش کرد این جایگاه در یک سطح رفیعتری مطرح شود.
آيت اله اعرفي در پاسخ به اين سوال كه با وجود انتشار چند ليست انتخاباتي در استان تهران شما خودتان را به کدام لیست نزدیکتر میدانید، گفت: ما از نسلی هستیم که به یک گفتمان نو از انقلاب اسلامی اعتقاد داریم. من خودم را با بعضی از این مجموعههایی که در لیستهای مختلف هستند، با گفتمان انقلاب اسلامی اما با یک ادبیات جدید و شیوههای نو مرتبط میدانم و با هر یک از افرادی که در این لیستهای مطرح شده حضور دارند، مشترکاتی دارم. من عضو جامعه مدرسین هستم و آنها از من خواستند که در این لیست حضور پیدا کنم. باید تاکید کنم که گفتمان و ادبیات من گفتمانی است که احساس میکنم نسل جدید ما نیازمند تجدید این گفتمانهاست. این تجدید گفتمان میتواند هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور موثر باشد. این موضوع برای همه سلایق میتواند مفید باشد.