شنبه 1 اردیبهشت 1403 4/20/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 31 اردیبهشت 1397 ، 58 : 12

کد خبر : 16852

از 1 نفر 2

محمد مهدی جعفری زاده

کازرون؛ «فرصت‌هایی» که به «تهدید» تبدیل شد!

زمان ساسانیان تا عصر انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی تاکنون،...

به قلم مدیر مسئول: مردم شهرستان کازرون، به گواهی پیشینه تاریخی آنان، از زمان ساسانیان تا عصر انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی تاکنون، مردمی به نهایت بلنداندیشه، متدین، مترقی، وطن‌دوست، شجاع و آزاده بوده‌اند و با عملکرد خویش، مبارزه با استعمار و استبداد و خوانین و دست‌نشانده‌های مستبدین را در کارنامه درخشان خود دارند.
آنان درعین‌حالی که متواضع‌اند به‌موقع نیز در دفاع از حقوق و کیان و سرزمین و اعتقادات خویش از فولاد سرسخت‌ترند. اگر در این شهرستان و استان پرآوازه فارس، مدیران و مسئولانی به نمایندگی از قوای مقننه، قضائیه و مجریه، نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و امام‌جمعه می‌خواهند عهده‌دار امور شوند باید «روانشناسی اجتماعی» آنها را خیلی خوب بدانند وگرنه سخت به چالش می‌افتند و به زمین می‌خورند.
رزمندگان عزیز این دیار در 8 سال دفاع مقدس، زبانزد همه رزمندگان کشور بوده و هرجایی نام کازرون و کازرونی آمده، چه در عرصه جنگ و مبارزه، چه اقتصادی و اجتماعی، چه فرهنگی و تخصصی معروف بوده و هستند. بینش سیاسی به‌روز و مترقیانه این مردم، اجازه زد و بند سیاسی و لابی‌گری و بی‌راهه رفتن به هیچ گروه و فردی را نداده و همیشه در تصمیم‌گیری‌های سیاسی، پابه‌پای مرکز کشور و حتی جلوتر از آن حرکت می‌کنند.
این سطور موجز و مختصر را در معرفی مردم شهرستان کازرون ذکر کردم که اگر کسانی در داخل و خارج کشور، این مردم را نمی‌شناسند به عمق ماجرا پی ببرند و این مردم را همان‌طور که هستند بشناسند.
جوانان عزیز این شهرستان نیز لباس بزرگان خود را به تن دارند و با همه سن کم، اما دنیایی از تجارب از پدران خودآموخته‌اند و در این مسیر به اقتضای پیشرفت زمان خود، در حال اوج گرفتن هستند. لذا می‌طلبد که فرماندار، امام‌جمعه، نماینده مجلس، عوامل قضایی، نظامی، انتظامی و رؤسای ادارات از افراد متواضع، مجرب، کاردان، صبور، همفکر و در رکاب و خدمت این مردم باشند.
اما چرا کازرون با این سابقه درخشان، در اعتراضات اخیر، به حرکتی قهرآمیز و خشونت‌بار کشیده شد؟ در اینجا نیز همه‌کسانی که بلندگو و تریبون در اختیار دارند باید احتیاط کنند و از فرمول‌ها و فرمت‌های تکراری و برچسب‌های ناچسب به این مردم بزرگ بپرهیزند که نه‌تنها آبی بر روی آتش نخواهند ریخت، بلکه آن را تبدیل به عصبانیت و عقده‌ای نهفته خواهند کرد که در درازمدت نتایج غیرقابل‌پیش‌بینی خواهد داد.
قرار نیست هرکس بلندگویی در دست دارد هرچه خواست به زبان بیاورد و یک‌طرفه ببرد و بدوزد و با سخنانش، مردم را بیشتر تحریک کند. در این مصاف، طبیعی است که از هر حرکت مردمی و انقلابی، برخی عناصر فرصت‌طلب سوءاستفاده کنند؛ ولی نباید در تحلیل‌ها و تفسیرها، چهره این مردم بزرگ و خواسته‌ها و مطالبات آنان، تحت‌الشعاع حرکت‌های کور دیگران قرار گیرد. حساب مردم، از معاندین و دشمنان جداست همان‌طور که حساب آنان از مسئولانی که ریشه و سبب این حوادث غمبار بوده‌اند، جداست و در پیشگاه خداوند تبارک‌وتعالی و در دادگاه ملت و در چارچوب قوانین و مقررات کشور و قانون اساسی باید پاسخگوی مردم شهرستان کازرون باشند. امروز نشد فردا، فردا نشد فرداهای دیگر، مردم آنها را به پاسخگویی واقعی خواهند کشاند.
ان الله مع الصابرین...اما تاریخچه این اعتراضات:
مردم شهرستان کازرون از چندین دهه گذشته شاهد پاره‌پاره شدن شهرستان خود بوده‌اند؛ زمانی قسمتی از چند استان و چند شهرستان هم‌جوار و مناطقی همچون دشت ارژن و... جزء خاک این شهرستان بود و یکی‌یکی از آن جدا شدند و هر بار نیز که مردم در زمان حکومت ستم‌شاهی اعتراض می‌کردند، در نبود مطبوعات محلی و فقدان فضای مجازی و ازآنجاکه صداوسیما نیز حکومتی بود و حقایق را وارونه جلوه می‌داد، سرکوب ‌شده و مورد بی‌مهری و اجحاف قرار می‌گرفتند؛ اما امروز که در نظام جمهوری اسلامی تنفس می‌کنند توقع و انتظار داشتند که اگر قرار است برای سرنوشت خاکشان تصمیمی گرفته شود نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، صادقانه و شفاف، آن را با مردم شهرستان و نخبگان و بزرگان شهرستان در میان گذاشته و با مشورت، نظرخواهی و نظرسنجی در کمال برادری و دوستی با مردم عزیز چنارشاهیجان و کوهمره که پاره تن مردم شهرستان کازرون هستند، به تصمیمی خردمندانه، پخته و آرامش‌بخش برسند.
این بهترین فرصتی بود که با طرح امتیازاتی برتر و فراتر از فرمانداری ویژه، می‌توانست به نتایجی عالی برسد و فرصتی طلایی بود که نماینده مجلس به کمک همه مردم و نخبگان کازرون با اجماع و همبستگی می‌توانستند به دستاوردهای چشمگیر و همه‌پسند نائل شوند؛ اما افسوس که به خاطر برخی محاسبات غلط، به خاک و خون و تخریب و نفرت منجر شد.
همه دنیا بداند که مردم کازرون با جگرگوشه‌های خود در همه‌ی بخش‌ها از یک پیکرند و کشور و انقلاب و دینشان را دوست دارند و اجازه عرض‌ اندام به بیگانه را نمی‌دهند؛ اما مسئولان رده‌های پایینی، میانی و ارشد نیز در همه پست‌ها باید به نظرات آنان احترام بگذارند. چه در نظام‌های دمکراتیک و مردم‌سالار، چه در تعالیم نورانی اسلام و چه در محضر عقل و اندیشه، تبعیت از آرای اکثریت شرط صحت عمل است و باید ملاک قرار گیرد؛ لذا مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری نباید به خود حق دهند که خلاف این مسیر را بپیمایند. این تمام حرف مردم بزرگوار شهرستان کازرون است. آیا غیرشرعی، غیرعقلی، غیرقانونی و ضدانقلابی
است؟!
اما فرصتی که مسئولان ما در حوادث کازرون از دست دادند چه بود؟ مردم شهرستان کازرون موقعی که با بی‌خبری از طرح تجزیه شهرستان مطلع شدند بهت زده شده و احساس کردند که به آنان توهین و خیانت شده است و در شعارهایشان نیز مشهود بود و هست. لذا از مردادماه 1396 تا قبل از روز چهارشنبه 26 اردیبهشت 97 به زیباترین و پسندیده‌ترین شکل و با حفظ خطوط قرمز و بدون ساختارشکنی در چندین نوبت به کف خیابان‌ها مقابل فرمانداری آمده و در مرکز شهر تجمع آرام، متین و دلسوزانه کرده و همه اقشار هم اعم از دانشگاهیان، بازاریان، کارگران، روحانیون، دانش‌آموزان، فرهنگیان، خانواده‌های شهدا، رزمندگان و... در آن حضور داشتند. آن‌قدر این تجمعات و اعتراضات متین، دل‌نشین، فرهنگ‌مدارانه، زیبا و هماهنگ با نظام بود که فرصت خوبی برای مسئولان «سیاسی» و «تبلیغاتی» کشور بود تا آن را به رخ کشورهای پیشرفته جهان بکشانند و بگویند که این نمونه اعتراضات که مردم شهرستان کازرون، در همه مراحل آن نه شیشه‌ای را شکستند، نه جایی را آتش زدند، نه بوته گلی را زیر پا له کردند؛ بلکه حتی پسماندهای مواد غذایی مصرف ‌شده را هم پس از پایان تجمع، جمع‌آوری می‌کردند و شهر را تمیز تحویل می‌دادند، در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز چنین حرکت زیبا و شیک و افتخارآمیزی خودنمایی نکرده است.
فرصت خوبی بود که این الگوی حرکت اجتماعی و مردمی بی‌همتا را به جهان نشان دهند و از چهره خشونت‌طلب فرضی و انتسابی ما بکاهند؛ ولی متأسفانه این فرصت همانند همه فرصت‌های دیگر از دست رفت و مسئولان «سیاسی» و «تبلیغاتی» ما بلد نبودند از آن به نفع کشور، استان فارس و مردم کازرون بهره گیرند. چگونه شاه مخلوع، انقلاب سیاه خود را، انقلاب سفید نامید تا در داخل و خارج کشور از خود چهره‌ای صلح‌طلب و مردم‌دوست جلوه دهد؛ ولی ما نتوانستیم این حرکت «سفید» مردم کازرون را به جهان «سفید» عرضه کنیم تا دشمنان ما خارج از مرز آن را «سیاه» جلوه ندهند.
ما در سیاه‌نمایی، استادیم و همه‌جا به نام مدافع انقلاب و کشور، فرصت‌های سفید و قشنگ را به تهدید تبدیل کرده و با چند برچسب و مقابله، مردم را به‌طرف دشمنان قسم‌خورده، هُل می‌دهیم. آیا این هنر است؟ دکتر جهانگیری معاون ریاست جمهوری به‌درستی و ذکاوت گفت: «مدیر موفق کسی است که این چالش‌ها را در نقطه شروع حل کند، موضوع کازرون باید حل شود.» ایشان تلویحاً می‌خواستند بگویند مسئولان رده شهرستانی، استانی و کشوری، خصوصاً وزارت کشور، در حوادث کازرون، مدیران موفقی نیستند.
به‌هرحال «فرصت‌های» زیادی در شهرستان کازرون از طرف مسئولان و ادارات و ارگان‌های مختلف به «تهدید» تبدیل شد و به باد رفت. امید که ازاین‌پس این فرصت‌سوزی دنبال نشود و با دلجویی از این مردم بزرگ و تحقق مطالبات آنان، این زخم جان‌سوز تا اندازه‌ای التیام یابد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « به قلم مدیر مسئول »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها