پنج شنبه 20 دی 1403 1/9/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 6 دی 1396 ، 53 : 12

کد خبر : 16328

از 0 نفر 0

مدیرکل بنیادمسکن فارس: ۲ هزار قطعه زمین به روستاییان فارس واگذار می‌شود

مدیرکل بنیادمسکن فارس: ۲ هزار قطعه زمین به روستاییان فارس واگذار می‌شود

مدیرکل بنیادمسکن استان فارس از واگذاری ۲ هزار قطعه زمین به روستاییان این استان خبر...

مدیرکل بنیادمسکن استان فارس از واگذاری ۲ هزار قطعه زمین به روستاییان این استان خبر داد.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی بنیادمسکن استان فارس، عطاالله زمانی در دیدار با نماینده مردم خرامه، کوار و سروستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در سال گذشته طرح هادی در 664 روستای استان فارس عملیاتی شده است و درمجموع از ابتدا تاکنون در بیش از 1000 روستای بالای 20 خانوار استان فارس این طرح‌ها  اجراشده است.
وی همچنین به اجرای طرح توسعه معابر در قالب سهمیه قیر رایگان اشاره و عنوان کرد: پارسال 2 میلیون مترمربع از سطح معابر روستایی استان فارس آسفالت شده است، این میزان آسفالت معادل 200 کیلومتر طول معابر است و 12 درصد از حجم فعالیت‌های آسفالت معابر کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل بنیادمسکن استان فارس واگذاری زمین در مناطق روستایی اقدامی برای ایجاد انگیزه در روستاییان و کاهش مهاجرت‌ها دانست و گفت: در سال گذشته 2 هزار و 949 قطعه زمین برای ساخت مسکن به روستاییان واگذارشده، همچنین از ابتدای اجرای این طرح تاکنون نیز 86 هزار و 275 قطعه زمین به روستاییان استان فارس واگذارشده است و در نظر است که در سال 96 هم 2 هزار قطعه زمین به متقاضیان روستایی واگذار شود.
مدیرکل بنیادمسکن استان فارس افزود: در سال گذشته 13 هزار جلد سند مالکیت روستایی و 7 هزار جلد سند مالکیت در شهرهای زیر 25 هزار نفر در استان فارس صادرشده است، در قالب این طرح  از ابتدا تاکنون 276 هزار جلد سند مالکیت روستایی و شهری در این استان صادرشده است.
نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بر لزوم توزیع عادلانه اعتبارات عمرانی برای توسعه روستایی تأکید و بیان کرد: توزیع عادلانه اعتبارات به رفع محرومیت در روستاها می‌انجامد.
داریوش اسماعیلی بابیان اینکه در شهرستان سروستان و کوار و به‌ویژه در شهرستان خرامه وضعیت بهسازی روستاها زیاد خوب نیست، گفت: متأسفانه به‌رغم همه تلاش‌ها  هنوز در این مناطق  فاصله زیادی تا شرایط مطلوب داریم تا رفع محرومیت در روستاها فاصله زیادی وجود دارد و این بیانگر آن است که باید در این عرصه کار بیشتری صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در اغلب مناطق روستایی تداوم خشک‌سالی، کاهش درآمد و مسائل معیشتی اجازه نمی‌دهد که مردم برای عمران روستاها با نهادهای حکومت همراهی داشته باشند، بنیادمسکن تلاش خود را  برای عمران روستاها کرده است اما لازم است عقب‌ماندگی‌ها نسبت به بقیه شهرستان‌ها جبران شود و ما انتظار داریم بنیادمسکن نگاه ویژه به این شهرستان داشته باشند.
وی گفت: لازم است روستاهای شهرستان‌های خرامه و سروستان و کوار بیشتر و بهتر از خدمات بهسازی برخوردار شوند؛ زیرا عمران این مناطق نگاه ویژه می‌طلبد تا بتواند شرایط مساوی با سایر شهرستان‌ها داشته باشند.
اسماعیلی بابیان اینکه اعتبارات باید در راستای توسعه مناطق عادلانه توزیع شود، افزود: اینکه همه روستاها اعتبار مساوی بگیرند این عدالت نیست و در مناطقی که کمتر کارشده باید اعتبار بیشتری تخصیص یابد  تا همه در یک سطح قرار گیرند.

تحلیل خبر

نزدیک به دو دهه است که مباحث پیرامون مهاجرت روستائیان به شهرها و کلان‌شهرها، چه در رسانه‌ها و چه در مجالس رسمی و غیررسمی دولتی و حکومتی کشورمان همچنان ادامه دارد اما تاکنون نتیجه‌ای که منجر به تحقق و حتی نزدیک شدن به هدف شود، به دست نیامده است.
البته تردیدی نیست که تصمیم‌گیری‌های بدون مطالعه و غیرعلمی هیچ‌گاه خروجی قابل‌قبولی نداشته و نخواهد داشت و تا زمانی که برنامه‌ای بر اساس سلیقه‌های شخصی و نظرات غیر کارشناسی و از همه بدتر، با ملاحظات سیاسی تدوین، تنظیم و اجرایی شود، موفقیتی را به دنبال نخواهد داشت. ایجاد انگیزه‌های لازم برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها و همچنین تمایل به بازگشت به زادگاه خود، ازجمله الزاماتی است که باید بامطالعه و برنامه‌ریزی‌های مناسب و متناسب صورت گیرد. از مدیریت مدبرانه در توزیع آب‌گرفته تا ارائه تسهیلات و یارانه‌های مرتبط، ضرورتی است که در این زمینه به‌خوبی احساس می‌شود.
اما نظر بسیاری از کارشناسان مرتبط با موضوع مهاجرت به‌ویژه در کشورهای توسعه‌یافته این است که در آینده‌ای نه‌چندان دور مردم شهرهای بزرگ، حومه و اطراف شهر را برای زندگی و فرار از دشواری‌های شهرنشینی انتخاب خواهند کرد که هم‌اینک نیز تا حدودی درحال صورت گرفتن است. بی‌تردید همان‌گونه که تاکنون انسان‌ها در بسیاری از موارد، انتخاب‌های خود را بر اساس آنچه بدان اجبار داشته انجام داده‌اند و خودبه‌خود نحوه زیستن را بنابر وضعیت و موقعیت در آن قرارگرفته، پدیدار کرده‌اند، در این زمینه نیز مجبورند از آلودگی‌ها، استرس‌ها، دشواری‌ها و فشارهای طاقت‌فرسای درون شهرها و کلان‌شهرها فراری شوند و به حومه‌های بکری که هنوز به اسارت تلخی‌ها و ناکامی‌ها درنیامده‌اند، پناه ببرند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها