جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 20 مرداد 1397 ، 21 : 13

کد خبر : 18150

از 0 نفر 0

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران خبر داد؛ مطالعه سه مسیر برای راه‌اندازی LRT در پایتخت

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران خبر داد؛ مطالعه سه مسیر برای راه‌اندازی LRT در پایتخت

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران از تعیین سه مسیر برای راه‌اندازی LRT خبر داد...

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران از تعیین سه مسیر برای راه‌اندازی LRT خبر داد.
محسن پورسیدآقایی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت راه‌اندازی خطوط LRT در تهران بابیان اینکه بحث ایجاد LRT به‌عنوان یکی از مدهای حمل‌ونقل جدید است، گفت: به دنبال آن هستیم که خط LRT را در تهران راه‌اندازی کنیم. به همین دلیل سه مسیر برای انجام مطالعات احداث LRT شناسایی شده است.
وی در مورد سه مسیر موردمطالعه احداث LRT گفت: در منطقه 12 و در رینگ گردشگری آن یعنی میدان بهارستان تا محدوده بازار، خط اتوبوس جمهوری - بهارستان و خط راه‌آهن به تجریش موردبررسی است و در صورت ارزیابی‌های نهایی یکی از این مسیرها برای راه‌اندازی LRT انتخاب خواهد شد. وی گفت: میزان توجیه‌پذیر بودن سه مسیر در حال مطالعه است اما هنوز بررسی‌های آن نهایی نشده است. پورسیدآقایی بابیان اینکه برای راه‌اندازی خط LRT می‌بایست حتماً از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم، افزود: حضور سرمایه‌گذار بخش خصوصی و توجیه‌پذیر بودن راه‌اندازی LRT در یکی از سه مسیر اعلامی می‌بایست احصا شود تا نسبت به راه‌اندازی LRT اقدام کنیم.
به گزارش ایسنا، LRT یا
Light Rail Transit یک نوع قطار سبک شهری است که از یک یا دو یا سه واگن تشکیل شده است. LRT درواقع همان حمل‌ونقل ریلی سبک است که به‌عنوان یک وسیله تندرو می‌توان در شهر از آن استفاده کرد.

تحلیل خبر

در مطالعات جامع حمل‌ونقل شهر شیراز که سال ۱۳۷۵ توسط دانشگاه صنعتی شریف! با هزینه‌ای هنگفت انجام شد و هم‌اینک به‌صورت مکتوب در چند جلد در شهرداری شیراز باید موجود باشد، برای قطارشهری این کلان‌شهر، راه‌اندازی سیستم LRT تشخیص داده شد اما پس‌ازآن مترو از آب در آمد و برای تنها یک خط آن نزدیک به ۱۲ سال اصلی‌ترین و محوری‌ترین بلوار شیراز به اسارت تأسیسات آن درآمد. این در حالی است که مشابه همین مطالعه علمی با توجه به وضعیت و موقعیت متفاوت کلان‌شهرهایی مانند تهران و اصفهان، ایجاد مترو پیشنهاد داده شد.
بی‌تردید هزینه‌های هم راه‌اندازی و هم نگهداری این سیستم با مترو که از جیب مردم خرج می‌شود،  قابل‌قیاس نیست و فاصله‌ای بسیار با آن دارد. از طرفی سیستم LRT که برقی است، هیچ‌گونه آلودگی و زیان‌های زیست‌محیطی را دربر ندارد و زمان آغاز به ساخت تا اتمام آن نیز سال‌ها با دوره ساخت مترو، زمان کمتری را می‌گیرد.
حال اینکه چه شد که حاصل مطالعات جامع حمل‌ونقل شهری شیراز با آنچه مشاهده می‌کنیم متفاوت است، بماند! و جای بحث‌های بسیار دارد.
اما هم‌اینک می‌طلبد که در بخش‌هایی از شیراز که دسترسی شهروندان به مترو چندان میسر نیست، از LRT استفاده شود، همان‌گونه که امروز کارشناسان امر در پایتخت کشور نیز به این نتیجه رسیده‌اند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها