شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 4 شهریور 1401 ، 31 : 17

کد خبر : 25627

از 0 نفر 0

واعظ آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا: اگر برجام به نتیجه برسد همه کشور از آن نفع خواهد برد

واعظ آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا: اگر برجام به نتیجه برسد همه کشور از آن نفع خواهد برد

فعال سیاسی اصولگرا گفت: متاسفانه هنوز از دشمنان خود نیز یاد نگرفته‌ایم که سر مسائل اصولی با هم نجنگیم. دشمنان ما در ارتباط با ما همیشه سر اصولشان پایبند هستند و فقط در فرعیات که چگونه با ما مبارزه کنند سلیقه‌شان فرق دارد. گروه‌های سیاسی اصولگرا، اصلاح‌طلب و غیره، آنچه به نفع کشور است را باید محترم شمرده و در اتفاقات خوب دولت را تشویق کنند.+ تحلیل خبر

فعال سیاسی اصولگرا گفت: متاسفانه هنوز از دشمنان خود نیز یاد نگرفته‌ایم که سر مسائل اصولی با هم نجنگیم. دشمنان ما در ارتباط با ما همیشه سر اصولشان پایبند هستند و فقط در فرعیات که چگونه با ما مبارزه کنند سلیقه‌شان فرق دارد. گروه‌های سیاسی اصولگرا، اصلاح‌طلب و غیره، آنچه به نفع کشور است را باید محترم شمرده و در اتفاقات خوب دولت را تشویق کنند.
امیررضا واعظ آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سؤال که امروز چه رفتاری باید انجام بگیرد تا برجام که قرارداد ملی است سوءاستفاده جناحی یا حزبی قرار نگیرد، گفت: اگر بخواهیم صادقانه، منصفانه و فارغ از مباحث سیاسی قضاوت کنیم، واقعیت امر این است که برجام در دولت یازدهم و دوازدهم سیاسی شد و خود دولت آقای روحانی بهره‌برداری سیاسی از برجام را شروع کرد. علت این بود که ایشان برجام را به مسائل اقتصادی گره زد و وقتی برجام امضا شد، رئیس‌جمهور در تلویزیون اعلام کرد تمام موانع اقتصادی، قراردادها و غیره بازگشایی شد. این کار را آن زمان انجام دادند و این تجربه‌ای شد که حداقل دولت سیزدهم این توافق را به موضوعات اقتصادی گره نزند، زیرا وقتی برجام را به مسائل اقتصادی گره بزنید، ناخواسته دست طرف مقابل را باز می‌کند که اگر ما این توافق را امضا نکنیم، به چالش اقتصادی برمی‌خوریم.
وی افزود: لذا نکته‌ای که وجود دارد این است که برجام باید توافقی باشد که حرمت طرفین حفظ شود. یعنی احترام متقابل وجود داشته باشد. در دوره قبل پیش‌بینی نشده بود که اگر کسی در برجام کوتاهی کرد و به تعهداتش عمل نکرد با او چه برخوردی شود. همین عامل باعث شد دولت آمریکا خیلی راحت بعد از توافقی که انجام داده بود، بدعهدی را به تعبیر مقام معظم رهبری نشان داد و در ابتدای کار با تغییر دولت از برجام خارج شد و اگر دولت آمریکا این کار را نمی‌کرد، مجلس آمریکا این کار را انجام می‌داد.
واعظ آشتیانی گفت: بنابراین اگر قرار است قراردادی امضا شود، هر کدام از طرفین یعنی آمریکا، اروپا و هرکس که نفعی در این توافقنامه می‌برد اگر به تعهدات خود عمل نکرد باید مشخص شود که چه هزینه‌ای بابت عدم تعهد خود پرداخت می‌کند. به همین دلیل در تمام قراردادهای تجاری داخلی یا بین‌المللی که انجام می‌شود، بند ضمانت گنجانده می‌شود که این مسئله از طرف ایران مورد نیاز است که در متن قرارداد آورده شود.
وی افزود: امیدوارم این توافق به سرانجامی برسد و اگر دولت به نتیجه‌ای در برجام برسد، منفعت آن برای کشور است. اگر کسی می‌خواهد بهره‌برداری سیاسی از آن بکند؛ بحثی جداست و نمی‌توان جلوی جریانی را گرفت و خط‌کشی کرد؛ چراکه در دولت گذشته هم عده‌ای این موضوع را سیاسی تلقی کردند، جشن گرفتند و در فرودگاه به استقبال مذاکره‌کنندگان رفتند.
واعظ آشتیانی تصریح کرد: امیدواریم فارغ از جریانات سیاسی، اتفاقات خوبی برای کشور بیفتد و ما نگران این نباشیم که چه کسی می‌خواهد بهره‌برداری کند. به هر جهت قضاوت با مردم است که دولت در جهت منافع مملکت گام برداشته یا خیر. بنابراین نباید خیلی نگران این موضوع باشیم و اتفاقاً گروه‌های سیاسی که هم سو با دولت نیستند، وقتی ببینند پای منافع ملی در میان است، آن‌ها هم از امضای برجام خوشحال می‌شوند.
وی افزود: متاسفانه هنوز از دشمنان خود نیز یاد نگرفته‌ایم که سر مسائل اصولی با هم نجنگیم. دشمنان ما در ارتباط با ما همیشه سر اصولشان پایبند هستند و فقط در فرعیات که چگونه با ما مبارزه کنند سلیقه‌شان فرق دارد. گروه‌های سیاسی اصولگرا، اصلاح‌طلب و غیره، آنچه به نفع کشور است را باید محترم شمرده و در اتفاقات خوب، دولت را تشویق کنند.

تحلیل خبر

همه توافقاتی که بین کشورها می‌شود از دو حال خارج نیست: یا هر دو با رضایت خاطر به توافق می‌رسند یا یکی از طرفین با اکراه و از روی ناچاری به توافق تن می‌دهد. در مورد دوم با همه اکراهی که یک طرف توافق می‌پذیرد اما در مجموع «منافع» آن را بر «ضررهایش» ترجیح می‌دهد و در محاسباتش، مبنا را بر منافع و گره‌گشایی از مشکلات کشورش می‌گذارد.
حال توافق بر احیای برجام نیز از این دو حالت خارج نیست؛ یا هر دو طرف با رضایت خاطر آن را می‌پذیرند یا ما از روی اکراه و ناچاری مجبور به پذیرش آن می‌شویم. با توجه به آنچه تاکنون بر برجام گذشته، به این نتیجه می‌رسیم که مسئولان ارشد کشور، با رضایت کامل به آن نگاه نمی‌کنند پس حالت دوم یعنی پذیرش با اکراه و از روی ناچاری بر آن حاکم است.
آنچه باعث شده که مسئولان کشور، صریحاً آن را رد نکرده و با مذاکره به دنبال حل گره‌های آن باشند، «منافعی» است که بر «مضار آن» غلبه دارد.
قبل از مطرح شدن برجام و بعد از خروج ترامپ از آن، شرایطی در دو دهه گذشته بر مردم کشور گذشت که با شدت یافتن تحریم‌ها، رنج و مشقات فراوان بر ملت ما تحمیل شد و آثار فشارهای اقتصادی و روانی آن بر تمام زوایای زندگی مردم پرتو افکند.
اینکه پس از چند سال موافقت و مخالفت جناح‌ها و گروه‌های داخل کشور و مسئولان، امروز همگی به این نتیجه رسیده‌اند که احیای برجام به نفع کشور و ملت است، خوب است.
جلوی ضرر هر جا گرفته شود، سود است و باید از خسارت‌ها و ضررهای گسترده‌تر و مردم آزارتر جلوگیری کرد.
در معادلات سیاسی، هیچگاه نمی‌توان به دنبال منافع مطلق و حداکثری بود بلکه هر معادله‌ای، وزن خاص خود را دارد و با توجه به میزان توانایی آن، در ایجاد گسل و انشقاق در کشور، باید به ارزیابی آن پرداخت و دو کفه ترازو را با آن سنجید.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها