زیاده خواهی و توقع زیاد و بیجا، از هر کس و در هر رده و جایگاهی باشد، مذموم و ناپسند است. بعضی از مسئولان، توقع دارند که همه چیز باب طبع آنها باشد و هرچه خواستند وگفتند و کردند، همه بپسندند و تأیید کنند، خواه طرف مقابلشان کارمندان زیر دستشان باشد، خواه ارباب رجوع و خواه سایرین!
این خواستههای غیرمنطقی زمانی زشتتر میشود که مسئول مربوطه تا حد رسیدن به مطبوعات و رسانههای جمعی، جلو برود و از آنها توقع داشته باشد که:
اولا: بیشترین حجم اخبار و گزارش و مصاحبه از آنها در مطبوعات درج گردد.
ثانیا: همه اخبار از کانال تأیید آنها عبور کند!
ثالثا: بارها با آنها تماس گرفته شود و برای متن و عکس و... با آنها هماهنگی شود.
رابعا: هیچگونه انتقاد و اشکال و ایرادی از عملکرد آنها منعکس نشود.
و...
مسئولی که با زیاده خواهی اعلام میکند که مطبوعات، آن طور که او میخواهد، همه اخبارش را چاپ نمیکنند، در اصل فقط خودش را میبیند و متوجه نیست که ادارات و مؤسسات دیگری هم در حوزه فعالیت او و فراتر از آن منطقه و محل، وجود دارند که باید اخبار آنها نیز درج شود. از طرف دیگر فقط توقع یک طرفه دارند و در گرفتاریها، مشکلات و معضلات اجرایی، مالی، اجتماعی و فرهنگی، مطبوعات را فراموش میکنند.
جالب اینجاست که اگر برای انجام یک کار اداری به آنها مراجعه کنید، تا هزینه پرداخت نکنید، کارتان انجام نمیشود. ولی برای پرداخت حق اشتراک روزنامه و آگهی، باید ماهها و حتی سالها صبر کنید تا شاید اقدام کنند.
این سرنوشت همه ارباب رجوع و از جمله مطبوعات است.
مطبوعاتی که بالاترین جایگاه را در هر جامعهای دارد و باید پرچمدار دفاع از حقوق مردم و منتقد عملکرد مسئولان باشد.
البته مطبوعات، وظیفه و رسالت خودشان را در قبال خدا و مردم انجام میدهند و نه با تعریف و تمجیدی سرخوش، و نه با زیاد خواهی ملول میشوند.