به زودي، رئيس جمهوري به اتفاق جمعي از وزيران و اعضاي كابينه ي تدبير و اميد، ميهمان استان فارس خواهند بود.
روش علمي مي طلبد كه قبل از اين سفر، مسئولان استان فارس و اعضاي كابينه، از ماه ها قبل با برنامه ريزي دقيق و حساب شده، نيازها، كمبودها و مطالبات كوتاه مدت، ميان مدت و دراز مدت استان را بررسي و براي هر كدام راهكار اجرايي طراحي كرده باشند كه پس از حضور در ميان مردم، مصوبات و قول هايشان پشتوانه ي اجرايي داشته باشد.
معمولاً در اين سفرها، رئيس جمهور فرصت شنيدن نظرات اكثر خواص و اهل علم دانشگاهي و متخصص را ندارد و بيشتر با مسئولان استان به مشورت و بررسي امور مي پردازد. لذا مسئولان استان بايد توان مطرح كردن مطالبات اساسي و اصولي مردم را داشته باشند تا به چشم انداز روشن در آيندهي استان برسند.
در نگاه اول نيازها، كمبودها و مطالبات شيراز و شهرستان ها، كثير، متنوع و متعدد مي نماياند. اما با يك تحليل منطقي مي توان با ايجاد رابطه ي علت و معلولي بين آن ها، سراغ ريشه ها و علت ها رفت و از مطرح كردن مشكلات سطحي و روزمره كه جنبه ي معلول دارند، امتناع ورزيد.
مثلاً مشكل بيكاري كه در استان فارس نسبت به كل كشور چشمگير است معلول عدم توليد و غير فعال بودن بخش تجارت و خدمات است و بايد براي آن ها فكري اساسي كرد تا در پرتو رونق آن ها، زمينه ي جذب نيروي كار مهيا گردد.
بر اين مبنا، مسئولان استان بايد < نقشه ي توسعه ي اقتصادي فرهنگي، علمي، اجتماعي و ...> استان را از قبل آماده كرده باشند و تمام مصوبات و قول ها را به سمت اين نقشه و زير ساخت هاي استان معطوف نمايند. پرداختن به شاخهها و برگ ها و غفلت از ريشه ها، شايد در كوتاه مدت نقش مسكن را ايفا كند، اما به هيچ وجه دركوتاه مدت ، ميان مدت و دراز مدت گره گشاي معضلات و مشكلات نخواهد بود بلكه گره ها را كورتر خواهد كرد.بهتر بود مسئولان ذيربط از چند ماه قبل مطالبات كارشناسي شده و علمي مورد نظر خود را، با خواص در ميان مي گذاشتند و پس از جرح و تعديل و رفع نواقص، آن را به تهران ارسال مي كردند.
به هر حال ان شاء الله مجموعه اي اساسي، زيربنايي و ريشه اي از مطالبات و نيازهاي شيراز و شهرستانها راآماده كرده باشند كه بتواند موجب توسعه و بالندگي و پيشرفت تمام نقاط استان شود.
پيشاپيش حضور ميهمانان عزيز به ويژه رئيس جمهور خردورز و انديشمند را به استان پهناور فارس خير مقدم مي گوئيم.