مراسم مردمي جشن ميلاد امام زمان حضرت مهدي موعود(عج) به پايان رسيد. جشني كه تبلور عقايد مذهبي مردم است و ساليان درازي است كه فارغ از نوع حكومت، در رنگين كمال عشق و ارادت مردم به شكلي كاملا خودجوش و اختياري برپا مي شود به نحوي كه حتي قبل از پيروزي انقلاب، باشور و حرارت و گستردگي بيشتري در هر كوي و برزن، مساجد وبازارها برگزار و بعضا بر سر در منازل مسكوني آذين بندي مي شد و هيچكدام از اعياد مذهبي با چنين استقبالي مواجه نمي گرديد.
يكي از اشكالات ما اين است كه به بخش حزن و اندوه و عزاداري مذهب بيشتر بها داده ايم و به بخش شادابي و نشاط آن خيلي كمتر پرداخته ايم. با اينكه تعداد ولادت ها و مناسبت هاي شاد مذهبي ما بيشتر از تعداد شهادت ها و مناسبت هاي حزين است ولي متاسفانه رويكرد ما كاملا معكوس است؟ اگر اين شهادت ها نداشتيم(مثل زمان پيامبر(ص)) چه روشي را در پيش مي گرفتيم؟
هرچيز به جاي خويش و به اندازه خود نيكوست ولي اگر از حدو اندازه، خارج شود اثر عكس مي گذارد. هنوز گردانندگان اين مراسم به يك تحقيق و تحليل رواشناختي مبادرت نورزيده اند تا پيامد آنها را متوجه شوند.
هرچه مردم، شاداب تر، بانشاط تر و سرزنده تر باشند آثار خوب و پوياي آن در زندگي فردي و اجتماعي آن ها، بيشتر جلوه مي كند. اما اين شادابي و نشاط را دركجا بايد جستجو كرد و چگونه بايد در يك ملت، ايجاد كرد؟ آيا همه ي اينها را بايد در مناسبت هاي شاد مذهبي و ملي جست؟ پاسخ روشن است. اين مناسبت ها، سمبل است يعني نمونه هايي است كه بايد مردم از آن سرمشق بگيرند و در بقيه ايام از پتانسيل آن بهره ببرند. شادابي يك ملت هم به روح و جسم آنها، هم به ماديات و معنويات آنان ؛ هم به رفاه و آسايش، نداشتن مشكلات و معضلات سنگين و مستمر، نبود دغدغه هاي روزمره، برخورداري از انواع امنيت و در كنار آن آزادي، و نداشتن تنش هاي عصبي و... ارتباط تنگاتنگ دارد.
اگر همه ي اين زمينه هاي مثبت در زندگي فردي و اجتماعي مردم فراهم گردد، بزرگترين سرمايه كشور كه شادابي و نشاط مردم است حاصل ميشود و كارايي آنان را چندين برابر كرده، از رنجوري، مريضي، واخوردگي، بيانگيزگي وكارايي كم نجات مي دهد و از مشتريان بيمارستان ها، تيمارستانها، قبرستان ها، مراكز طلاق، دادگستري ها، كلانتري ها و غيره كاسته مي شود.
ضمنا شادابي و نشاط را نبايد با بداخلاقي اجتماعي و اعمال سخيف و زشت يكي دانست. چرا كه اينها خود معضلي بر معضلات اجتماع ميافزايد. در ايام شاد بايد حريم و حرمت ها را پاس داشت و از حركات غيرعقلايي فاصله گرفت. متاسفانه به بهانه برپايي جشن امام زمان عج، امسال در بعضي نقاط، عده اي اقدام به انفجار وحشت آور ترقه و موادمحترقه مي كردند كه باعث بدحالي مردم و تنش رواني مي گرديد. عمل بد، بد است چه در چهارشنبه سوري باشد، چه در جشن ها و اعياد مذهبي. در اين مورد هم نبايد سياست يك بام و دو هوا را در پيش گرفت. ترقه بازي در مراسم عروسي ها، جشن تولدها، چهارشنبه سوري، اعياد ملي و مذهبي و غيره محكوم است و باعث مردم آزاري و اضطراب مي گردد.
آنچه به حكم منطق و عقل در مسير آرامش، آسايش و رفاه مردم است و انسان را در مسير صيرورت و كمال و شيريني هاي مثبت قرار مي دهد، لازم و ملزوم زندگي است و بايد توسط مردم و حكومت تامين شود تا كمبودهاي حاصل از آن به تراكم عقده ها و سپس به عقده گشايي و حركت هاي اعتراضي و ايذايي تبديل نشود.