نماینده رئیسجمهوری در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور گفت: در موضوع توسعه دریامحور باید ۳۰ درصد درآمد صادرات صنعت شیلات جایگزین درآمدهای نفتی شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علی عبدالعلیزاده در هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته که در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، افزود: افزایش آمار تولید محصولات شیلاتی از ۳۵ هزار تن در چهار دهه گذشته به یک میلیون و ۴۱۸ هزار تن، نباید ما را به خود غره کند زیرا صنعت شیلات کشور ما نوپا است و هنوز در ابتدای راه هستیم.
وی اظهار داشت: در توسعه دریامحور، نگاه به آینده این است که صنعت شیلات تا چند درصد میتواند جایگزین درآمدهای نفتی شود.عبدالعلیزاده تصریح کرد: به نظر میرسد با استفاده از روشهای نوین در پرورش ماهی میتوانیم از برداشت بیرویه صید از دریا جلوگیری کنیم.وی گفت: بنابراین لازم است ما سهم خود از سه دریا و ۹ اقیانوس را در چارچوب ضوابط بینالمللی صید داشته باشیم.
نماینده رئیسجمهوری در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریا محور اظهار داشت: امسال باید آمار تولید مبنای کار قرار گیرد و هر ساله با رصد تولید اهداف این صنعت عملیاتی شود.
تحلیل خبر
روشهای صحیح جایگزین درآمدهای نفتی کدام است؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
روش صحیح جایگزینی درآمدهای نفتی، گران کردن قیمت کالاها و خدمات یا افزایش قیمت ارزها از جمله دلار یا سکه و طلا، یا افزایش عوارض و مالیات و مانند اینها نیست بلکه ایجاد درآمد و خلق ثروت از طریق صنایع، کشاورزی، علم و فناوری، میراث فرهنگی و آثار باستانی و ... است که با صادرات محصولات آنها، ارز وارد کشور شده و پایههای اقتصادی کشور مستحکم و باعث توسعه همه جانبه میشود.
هیچ کشوری تاکنون نتوانسته است با دست کردن در جیب مردمش و کوچک کردن سفره آنها، به توسعه متوازن و پایدار برسد. از نظر علمی هم، راه خلق ثروت و توسعه همه جانبه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور، مشخص و معلوم است و امر مجهول و مبهمی نیست لیکن ارادهی «پذیرش» و «انجام» میخواهد، یعنی روشهای علمی را «بپذیریم» و «انجام دهیم» در این صورت است که هر چیز، سرجای خودش قرار میگیرد و روند علمی و درستی طی خواهد کرد.
این که نماینده رئیس جمهور گفتهاند: «30 درصد درآمد صادراتی صنعت شیلات باید جایگزین درآمدهای نفتی شود» حرف درستی است. ما به جای اتکا و وابستگی صرف به درآمدهای نفتی باید سراغ جایگزین کردن درآمدهای صنایع همچون صنعت شیلات، صنعت توریسم، صنایع دستی و هنری، صنایع غذایی، تولیدات علم و فناوری و ... برویم و به عوارض و مالیات و چاپ اسکناس و افزایش قیمت ارز و سکه و ...دلخوش نباشیم که به قول رئیس جمهور اینها فقط جنبه مُسکن دارند و درمان اساسی اقتصاد بیمار کشور ما نیست.