شنبه 1 دی 1403 12/21/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 23 آذر 1403 ، 54 : 17

کد خبر : 28440

از 0 نفر 0

فرزندآوری در کشور برای اولین‌بار به زیر یک میلیون نفر رسید

فرزندآوری در کشور برای اولین‌بار  به زیر یک میلیون نفر رسید

وزیر بهداشت با بیان اینکه برای نخستین بار میزان موالید در کشور به کمتر از یک میلیون نفر در سال رسیده است، گفت: اگر به موضوع جمعیت توجه کافی نشود، این مسئله به خطرات جدی در ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی تبدیل خواهد شد.+ تحلیل خبر

وزیر بهداشت با بیان اینکه برای نخستین بار میزان موالید در کشور به کمتر از یک میلیون نفر در سال رسیده است، گفت: اگر به موضوع جمعیت توجه کافی نشود، این مسئله به خطرات جدی در ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی تبدیل خواهد شد.
تسنیم نوشت: محمدرضا ظفرقندی در نشستی که در محل ستاد ملی جمعیت برگزار شد، به اهمیت مسائل ملی برای توسعه پایدار و متوازن در هر کشور اشاره و اظهار کرد: از جمله موضوعات کلیدی در این راستا، توجه به توسعه متوازن جمعیت است. به عبارت دیگر، رشد متوازن جمعیت به عنوان یکی از ارکان و اصول بنیادین توسعه پایدار کشور محسوب می‌شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: جمعیت، موضوعی است که نه تنها جنبه ملی، بلکه ابعادی بین‌المللی نیز دارد و بسیاری از کشورهای جهان امروز با آن دست به گریبان هستند. زمان در این حوزه بسیار حیاتی است و اگر دیرتر به این مسئله ملی پرداخته شود و نگاه‌مان آینده‌نگر نباشد، حل این معضل دشوارتر خواهد شد.
ظفرقندی عنوان کرد: بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته امروزه با چالش‌های جمعیتی روبه‌رو هستند و تلاش‌های آنان نیز هنوز نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.
وی تأکید کرد: با توجه به آمارها، لازم است این معضل را با نگاهی ملی حل کنیم و تمامی دستگاه‌ها در فعالیت‌های خود پیوست جمعیت را مدنظر قرار دهند. در کنار مسائل اقتصادی، موضوعات فرهنگی و اجتماعی نقش بسیار مهمی دارند. به همین دلیل، تمام دستگاه‌ها از جمله رسانه‌ها، صدا و سیما، قوای مقننه و قضائیه باید به مسئله جمعیت به عنوان اولویت ملی توجه کنند و با عزمی راسخ و رویکرد علمی به آن بپردازند. همچنین، بررسی تجربیات جهانی و پیگیری مسائل و نتایج آن، امری ضروری است.
ظفرقندی ادامه داد: اگر به موضوع جمعیت توجه کافی نشود، این مسئله به خطرات جدی در ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی تبدیل خواهد شد که باید به‌طور دقیق شناسایی و رصد شود.
وزیر بهداشت بیان کرد: با توجه به آمارهای جمعیتی، امروزه برای نخستین بار در تاریخ ایران، میزان موالید به کمتر از یک میلیون در سال رسیده است؛ این امر خود یک هشدار جدی و زنگ خطر است. بنابراین، هر کسی که دغدغه آینده ایران، مردم و هویت ملی کشور را دارد، باید در این عرصه وارد شده و در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی و سیاسی، اقدامات مؤثری را انجام دهد.
ظفرقندی با اشاره به اینکه ستاد ملی جمعیت تحت ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شده است، گفت: این مسئله نشان‌دهنده اهمیت ملی موضوع جمعیت است که باید تمام دستگاه‌ها در آن نقش مؤثر و اثرگذاری ایفا کنند.
وی یادآور شد: رکودی که امروز در سطح باورها، نگرش‌ها و فرهنگ ایجاد شده، باید با تلاش‌های جدی و هوشمندانه برطرف شود و برای حل این مشکل، باید موجی از تغییر و تحرک ایجاد کنیم.

تحلیل خبر

چرا فرزندآوری برای اولین بار درکشور به زیر یک میلیون نفر رسیده؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

به قول فلاسفه، هر معلولی دارای علت و یا عللی است. این اصل علیت در تمام عالم هستی و از جمله بر جامعه بشری حکمفرماست. مهم این است که ما بتوانیم علل واقعی را به خوبی بشناسیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. در بیشتر مواقع کسانی که می‌خواهند تن به کار ندهند از واقعیات فرار کرده و به توجیه و دلیل ‌تراشی موهوم متوسل می‌شوند.
قدم اول در دنیای علم و فلسفه، دوری از پیش داوری و قضاوت‌های ساختگی و عدم سوگیری در علت یابی است.
اگر به درستی و بر مبنای واقعیات موجود، بخواهیم علل کاهش شدید فرزندآوری در کشور را تحلیل کنیم، خواهیم دریافت که:
یکم - چون تعداد ازدواج‌ها در کشور کم شده (و آمارها مؤید آن است) پس فرزندآوری هم که تابع میزان ازدواج است، رو به کاهش رفته است. اینکه چرا آمار ازدواج‌ها کاهش یافته به شرایط اقتصادی، شغلی، امکانات زندگی مشترک و ... ارتباط مستقیم دارد.
دوم- هزینه‌های فرزندآوری و نگهداری فرزند، این قدر زیاد شده که زوجین جدید توانایی تدارکات و تهیه امکانات از زمان بارداری تا تولد و سپس هزینه‌های خوراک، پوشاک، دارو و درمان و تحصیل آنها را ندارند.
سوم - فشار سنگین سایر هزینه‌های زندگی مشترک همانند اجاره بهای مسکن، قیمت لوازم خانگی، گرانی مایحتاج روزمره و ... همه درآمدهای زوجین را به خود اختصاص داده و شرایط را برای فرزندآوری و فرزندپروری سخت کرده است.
علت چهارم - ...
اگر مجموعه علل واقعی کاهش فرزندآوری را احصا کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که تا هنگامی که این علل وجود دارد شاهد کاهش فرزندآوری خواهیم بود و شاید این آمار با گذشت زمان، سیر نزولی بیشتری را هم نشان دهد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها