معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه باید به دنبال جذب ۵۰ درصدی که آگاهانه پای صندوقهای رای نیامدند باشیم، گفت: وفاق، شعار نظام ماست و همه باید بدانند که سه قوه با هم هستند و وفاق رمز پیروزی انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهور، جلسه مشترک معاونان اول سران قوا با حضور حجتالاسلام خلیلی معاون اول قوه قضاییه و «حمیدرضا حاجی بابایی» نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در دفتر محمدرضا عارف برگزار شد.
عارف در این جلسه تاکید کرد: برگزاری این نشست، پیام معناداری در بطن خود دارد و آن هم این است که برگزاری باشکوه ایامالله دهه فجر به حدی برای ما اهمیت دارد که معاونان اول سران سه قوه برای برگزاری بهتر آن جلسهای در این سطح برگزار کردهاند و نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، مدیریت ستاد برگزاری این حماسه بزرگ انقلاب اسلامی را برعهده دارد.
معاون اول رئیسجمهور افزود: در این جلسه در کنار هم جمع شدهایم تا ببینیم برای ایجاد امکان مشارکت بهتر مردم چه میتوان کرد اما باید به شدت از «دولتی شدن» این اجتماع بزرگ مردمی دوری کنیم و بزرگداشت این ایام مانند همه سالهای گذشته باید تنها با حضور خود مردم و بصورت خودجوش صورت گیرد تا دشمن بیشتر از گذشته بفهمد که مردم ما و میزان علاقهشان به نظام جمهوری اسلامی را به درستی نشناخته است.
وی در این جلسه با تشکر از حضور معاونان اول سران قوا گفت: باید برای مردم تبیین کنیم که امروز، نظام اسلامی در اوج قدرت است و اکنون شرایط ما با گذشته قابل مقایسه نیست، در ابتدای جنگ ما با برنو به جنگ دشمن میرفتیم اما امروز در بهترین شرایط هستیم و این تنها به لطف حضور مردم است.
عارف با اشاره به اهمیت حضور مردم در مراسم بزرگداشت این ایامالله گفت: باید ببینیم امام علی (ع) موضعش نسبت به حضور مردم چیست و ما نیز به همان نسبت مردم را به مشارکت دعوت کنیم، این واقعیتی است که در انتخابات گذشته ۵۰ درصد مردم آگاهانه پای صندوقهای رای نیامدند، این در حالی است که مردم ما اعتقاد و دلبستگی زیادی با ائمه، اسلام و نظام اسلامی دارند و هنر ما و راهبرد ما باید این باشد که افراد بیشتری از جامعه را جذب کنیم و این ایام فرصت مناسبی برای جذب بیشتر مردم است.
وی افزود: خط قرمز نظام ما، دوری از مردم است و جذب بیشتر مردم، کاری شدنی است و برگزاری این نشست، پیام روشنی برای اتحاد و وفاق است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه گفت: ما شعار وفاق را قبول داریم و این شعار، شعار نظام ماست و همه باید بدانند که سه قوه با هم هستند و وفاق رمز پیروزی انقلاب اسلامی ماست.
عارف در ادامه تاکید کرد: امور اجرایی برگزاری مراسم بر عهده ستادی است که تحت نظر نائب رئیس اول مجلس فعالیت میکند و ما با هماهنگی با ستاد فعالیت خواهیم کرد و هرگز کسی در دولت نباید مستقل از ستاد فعالیت کند.
حاجیبابایی: ما رئیسمردم نیستیم
در این جلسه نائب رئیس مجلس دوازدهم، نیز گفت: دشمن تصور میکند که با بزرگنمایی و برجستهسازی مشکلات اقتصادی و مسائل منطقه، میتواند در جامعه ما ترس و هراس ایجاد کرده و مردم را ناامید کند اما مردم ایران، امسال با حضور یکپارچه در راهپیمایی ۲۲ بهمن، حماسهای بزرگ را خلق خواهند کرد و ما امروز به نمایندگی از قوای سهگانه در کنار هم جمع شدهایم تا خیال خام دشمن را باطل کرده و امکان مشارکت گسترده مردم را فراهم کنیم.
حاجی بابایی افزود: البته نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که ما رئیس مردم نیستیم که به مردم بگوییم به راهپیمایی بیایند بلکه ما تنها تلاش میکنیم شرایطی را فراهم کنیم که مردم راحتتر در این اجتماع بزرگ که انقلابی و مردمی است شرکت کنند و این حضور، پیام امیدوارکنندهای به تمامی مردم جامعه خواهد داد.
در این نشست، معاون اول قوه قضاییه نیز با بیان آنکه باید با روشهای جدید و بهروز، امکان مشارکت بیشتر مردم را در این راهپیمایی بزرگ فراهم کنیم گفت: باید مزاج مردم را مورد نظر قرار دهیم و سخنی نگوییم که از آن، اختلاف و تلخی حاصل شود.
در این جلسه ضیاء هاشمی، معاون اجتماعی معاون اول رئیسجمهور، نیز با بیان آنکه مردم ما علاوه بر تعلقات مذهبی و انقلابی، نسبت به ۲۲ بهمن عرق ملی دارند گفت: باید پیام وفاق ملی را که مهمترین شعار رئیسجمهور است در چنین ایامی به مردم و خصوصاً نخبگان جامعه منتقل کنیم، باید فضایی را فراهم کنیم که جامعه احساس کند وفاق ملی برای ما بسیار مهم است.
تحلیل خبر
چگونگی راضی کردن 50 درصدی که در انتخابات شرکت نکردند
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
همین که در پس زمینه ذهن مسئول ارشدی همچون معاون اول رئیس جمهور این نکته وجود داشته باشد که باید به فکر راضی کردن 50 درصدی که در انتخابات شرکت نکردهاند، باشد، جای امیدواری است.
متاسفانه بیشتر افرادی که برای ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شورای شهر، آرای بسیار کمی درحد زیر 5 درصد! از مردم گرفتهاند، پس از گذشت چند روز از انتخابات فراموش میکنند که چه پایگاه ضعیف مردمی دارند و در مدت 4 یا 8 سال از نمایندگی خود، خم به ابرو نمیآورند که چرا مردم در زمان انتخابات، قهر بودند و آیا این قهر کردن همچنان ادامه دارد؟ و در چه مواقع و چه مصافی خود را نشان میدهد؟
این نحوه حضور مردم، که باید زنگ خطری برای مسئولان باشد تا عاقلانه و با خردمندی بنشینند و به فکر راهکارهای اساسی برای جلب رضایت مردم باشند، متاسفانه برعکس با تصمیمات خود در تصویب قوانین یا در مرحله اجرا، عرصه را بر مردم تنگتر کرده و فشارهای اقتصادی و گرانی و تورم را افزایش میدهند تا اگر ته ماندهای از رضایت و امید، باقی مانده باشد، آن را نیز درو کنند. کسی هم نیست که از آنها بازخواست کند و بگوید عملکردتان را «مردمی» کنید و دل آنها را به دست آورید.
جناب دکتر عارف که تاکنون چند بار به 50 درصد مردمی که در انتخابات شرکت نکردهاند، اشاره کرده، رفتار مطلوبی دارد و قابل تقدیر است ولی باید هرچه سریعتر، راهکارهای لازم در جهت جلب نظر مردم را طراحی و اعلام کند تا خروجی مثبت این اندیشه را همگان ببینند و امیدوار شوند. البته همان 50 درصدی هم که در انتخابات شرکت کردند، مشکلات کمتری ندارند بلکه شاید بعضاً بیشتر هم داشته باشند پس باید کاری کنند که این 50 درصد هم دلسرد نشوند و هر دو 50 درصد احساس کنند کشور وارد فاز جدید مشکلگشایی شده است. امید است چنین شود.