مدیرعامل بورس کالا گفت: امسال فروش طلا در ماههای مختلف سال بارها رکورد جابه جا کرده و رکورد ۲ تن فروش طلا را شکستیم و تا کنون ۱۶ تن شمش طلا معامله شده که معادل آن طلا وجود دارد. دغدغهای برای تأمین طلا نداریم و همچنین ۳۵۹ قطعه شمش طلا را تحویل دادیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سید جواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالا در نشست خبری با اشاره به رشد معاملات در بازار فیزیکی و بازار مالی، اظهار داشت: رسیدن ارزش کل معاملات به ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان، هدف گذاری بزرگ و مهم بورس کالا در سال ۱۴۰۳ بود که ارزش کل معاملات تا ۱۹ بهمن ماه به حدود ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که رکوردی تاریخی محسوب شده و بیانگر تحقق هدف گذاری ما در سال جاری است.جهرمی با بیان اینکه طلا در معاملات بورس کالا نقش مهمی ایفا کرده گفت: در حالی سال گذشته میزان فروش طلا در ماه به طور متوسط کمتر از ۱۰۰ کیلو بود و تا پایان سال گذشته میزان معاملات به ۸۴۰ کیلوگرم رسید.حال اینکه امسال فروش طلا در ماههای مختلف سال بارها رکورد جابه جا شد و رکورد ۲ تن فروش طلا را شکستیم و تا کنون ۱۶ تن شمش طلا معامله شده که معادل آن طلا وجود دارد. دغدغهای برای تأمین طلا نداریم و همچنین ۳۵۹ قطعه شمش طلا را تحویل دادیم.
تحلیل خبر
بورس بازی طلا چه ضربهای به ازدواج جوانان زد؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
در حالی که همه شرایط سخت اقتصادی دست به دست هم داده تا جوانانِ در سن ازدواج اعم از دختر و پسر و خانوادههای آنان را زیرفشار هزینههای ازدواج از جمله تهیه لوازم خانگی و مایحتاج اولیه زندگی مشترک، مراسم عقد و عروسی، اجاره مسکن و ... قرار دهد، اوج گرفتن قیمت طلا درحد تقریباً سه برابری نسبت به سال گذشته در همین ماه، شرایط را بر آنها سختتر و فشارها را تشدید کرد.
اگر در اینترنت قیمت طلا را در بهمن ماه سال 1402 جستجو کنید تقریباً میانگین یک گرم طلای 18 عیار 2700000 تومان بوده و در بهمن امسال این میانگین به حدود 6600000 تومان رسیده است! تاکید بر روی جزئیات اعداد نداریم ولی در کل، موقعی که این اعداد را با هم مقایسه میکنیم، میبینیم که بورس بازار طلا چه ضربهای به ازدواج جوانان زده و چقدر طرح «ازدواج آسان» را به «ازدواج سخت» تغییر داده است.
از یک طرف مسئولان کشور جوانان را به امر ازدواج و فرزندآوری تشویق کرده ولی از طرف دیگر در عمل، با تشدید چند برابری تورم و گرانیِ امکانات و وسایل مورد نیاز ازدواج، آنها را از دسترس جوانان و خانوادهها خارج میکنند. مسئولان انتظار دارند این تناقض و پارادوکس در شعار و عمل، چه نتیجهای را به دنبال داشته باشد؟
در روزنامه امروز، خبر دیگری داریم که معاون وزیر بهداشت گفته است «متاسفانه برای اولین بار در کشور تعداد موالید به زیر یک میلیون نفر رسیده و افزوده است که تعداد ازدواج در سالهای اخیر، کاهش یافته است!»
خوب است مسئولانی که این خبرها را اعلام میکنند علل این وضعیت و ناامیدی جوانان در مسئله ازدواج را هم بیان کنند و بگویند مقصر این شرایط چه کسانی هستند؟
اینکه مدیرعامل بورس کالا گفته: «رکورد فروش 2 تن طلا را شکستیم درحالی که سال گذشته میزان معاملات طلا 840 کیلوگرم بوده»، این گرایش شدید به خرید طلای گران، به خاطر ترس مردم از افت ارزش پول ملی و بیارزش شدن پساندازهایشان است نه رونق ازدواج! یعنی «اجبار زمانه»، نه اختیار، آنها را به این سو، سوق داده است.
عموما فروش این «دو تن طلا» هم مربوط به بورس است که ربطی به ازدواج ندارد. طلافروشان هم از این شرایط گرانی شدید، ناراضیاند چون مشتریان آنها هم کم شده. این شرایط باعث شده که بسیاری از مزدوجین به جای طلا، سراغ بدلیجات بروند و زندگی مشترک خود را با ناراحتی آغاز کنند....