یکشنبه 8 تیر 1404 6/29/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 30 خرداد 1404 ، 23 : 17

کد خبر : 28994

از 0 نفر 0

شرایط عادی در فروشگاه‌ها

همه اقلام کالاهای اساسی به راحتی در دسترس است

همه اقلام کالاهای اساسی به راحتی در دسترس است

با گذشت ۶ روز از آغاز تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی ایران، عرضه کالاها و مایحتاج عمومی مردم در سطح شهر به روال عادی جریان دارد و همه اقلام در دسترس است.+ تحلیل خبر

با گذشت ۶ روز از آغاز تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی ایران، عرضه کالاها و مایحتاج عمومی مردم در سطح شهر به روال عادی جریان دارد و همه اقلام در دسترس است.
بررسی میدانی خبرنگار ایرنا از مناطقی از سطح شهر تهران نشان می‌دهد در بیشتر فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اقلام خوراکی و کالاهای اساسی به راحتی در دسترس بوده و کمبودی از این نظر دیده نمی‌شود.
در حال حاضر بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای در سطح شهر باز بوده و مشغول ارائه کالا به خریداران هستند.
اقلام اساسی خانوارها شامل برنج، روغن، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، کنسرو، شیر، پنیر، کره، ماکارونی و دیگر خوراکی‌ها به اندازه لازم در فروشگاه‌ها پیدا می‌شود.
برخی فروشگاه‌های کوچکتر مواد غذایی مشکل اصلی خود را تعطیلی بعضی از بنکدارها و نیز کمبود وانت در سطح شهر برای حمل کالا به مغازه‌های مواد غذایی خود عنوان می‌کنند. این در حالیست که کالا به اندازه کافی در مراکز توزیع یافت می‌شود.
بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد که قیمت کالاها در این مدت تغییری نکرده و با نرخ‌های مندرج روی اقلام به فروش می‌رسد. خوراکی‌های فاسدشدنی مانند مواد پروتئینی یا شیر به موقع در فروشگاه‌ها توزیع می‌شود.
در بیشتر موارد زمان تعطیلی فروشگاه‌های زنجیره‌ای مانند سابق است اما در برخی محله‌های کم‌جمعیت‌تر زودتر از موعد مقرر به کار خود پایان می‌دهند که به نظر می‌رسد به خاطر شرایط فعلی کشور باشد.
همچنین برخی پرسنل فروشگاه‌های زنجیره‌ای به خبرنگار ایرنا گفتند تعدادی از مشتریان اقدام به خریدِ بیشتر از نیاز خود در خصوص خوراکی‌های فاسدنشدنی مانند بیسکوییت کرده‌اند که به نظر می‌رسد عمدتاً تحت تأثیر برخی توصیه‌ها مبنی بر دپوی این دست کالاها، در شبکه‌های اجتماعی باشد.
به گفته تعدادی از متصدیان فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میزان خرید باکس‌های آب معدنی سایز بزرگ افزایش یافته ولی کمبودی از این نظر در فروشگاه‌ها نیست.
سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کرد: مشکلی در تأمین مایحتاج مردم وجود ندارد و همه کارها طبق روال پیش می‌رود.
وی اظهار داشت: مایحتاج مردم را در استان‌هایی که مصرف بالا رفته یا شرایط عوض شده است، تأمین می‌کنیم.
وی ادامه داد: مشکلی در تأمین مایحتاج مردم پیش نخواهد آمد، طبق گفته وزیر جهاد کشاورزی به ذخایر استراتژیک هنوز دست زده نشده است.
غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت: در این روزها، همدلی بیشتر است و همه تولید کنندگان و تأمین کنندگان با همبستگی ملی خاصی پای کار هستند.
وی اظهار داشت: همدلی خیلی بیشتر از روزها و هفته‌های گذشته بوده که این موضوعی بسیار مهم است.
وی افزود: همه تولید کنندگان و تأمین کنندگان با همبستگی ملی خاصی پای کار هستند که برای بنده جالب بود.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: تجار و بازرگانان به دنبال سود نیستند، به دنبال همدلی هستند که از این طریق مشکلات حل می‌شود.
وی با اشاره به بازدیدهای استانی و رسیدگی به تأمین کالاهای اساسی مردم گفت: از چند استان مسافرپذیر بازدید میدانی داشتم، مشکلی در تأمین مایحتاج مردم نیست و تأمین و توزیع کالا در روال عادی انجام می‌شود.

تحلیل خبر

در شرایط جنگی، «همگرا» باشیم «نه خودگرا»

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

همچنان که «جنگ» بد است و مورد تنفر مردم، سوءاستفاده از شرایط جنگی نیز توسط برخی از مردم و فروشندگان کالاهای اساسی و ضروری، بدتر و منفورتر است.
متاسفانه برخی از مردم به محض اینکه شایع شود یا احتمال دهند که کالاهایی در بازار موقتاً نایاب یا کمیاب شده، با حرص و ولع جهت به چنگ آوری آنها، شتاب می‌گیرند و سعی می‌کند چند برابر نیاز معمولی خود را خرید کنند. طبیعی است هر کالایی با تقاضای چند برابری مواجه شود در بازار، کمیاب یا نایاب خواهد شد. ذخیره و انبار کردن چند برابری نان، شکر، روغن، برنج، تخم مرغ و ... ظلم به بقیه مردم است و آنان را با کمبود مواجه می‌سازد.
انصاف و اخلاق حکم می‌کند که در شرایط جنگی، بعضی فقط به فکر خود و خانواده خویش نباشند بلکه نیازهای همه مردم را مدنظر داشته و با ایثار و گذشت، حتی آنچه که دارند، مازاد آن را به افراد نیازمند بدهند نه اینکه لقمه را از دهان آنها بیرون آورده و وارد دهان خود کنند.
انسانیت و اخلاق به ما می‌گوید که در شرایط ناخواسته و تحمیلی جنگ، «همگرا» باشیم «نه خودگرا».
اما گروه دوم که بدتر از گروه اول هستند، فروشندگان محتکری هستند که با شروع موج افزایش تقاضا برای کالایی خاص، به قصد گران فروشی و جذب منافع باد‌آورده و حرام، به احتکار آنها دست می‌زنند. یکی از دوستان می‌گفت روز اول جنگ که بنزین کمیاب شده بود برخی سودجویان، در جاده‌ها، بنزین را هر لیتری تا
50‌ هزار تومان می‌فروختند!
چگونه وجدان آنها اجازه می‌دهد که این گونه به مردم اجحاف و ظلم کنند؟ و این عمل با کدام فرمول انسانی قابل‌توجیه است؟
در این موارد، مردم خودشان باید با سودجویان و زیاده‌خواهان برخورد بازدارنده با زبان و رفتار مناسب داشته باشند تا جامعه از رفتار نکوهیده و زشت، پاکسازی شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها