سه شنبه 9 تیر 1405 6/30/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 18 خرداد 1405 ، 49 : 16

کد خبر : 30059

از 0 نفر 0

فلاحت‌پیشه رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی:

جریان‌هایی که فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند، باید محاکمه شوند

جریان‌هایی که فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند، باید محاکمه شوند

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس، با اشاره به اظهارات اخیر برخی سخنرانان مبنی بر اینکه «صلح پایدار در جنگ است، نه مذاکره» گفت: افراطیون برای شکست دیپلماسی به تحریف دین روی آورده‌اند. جریان‌هایی که در مقاطع ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند باید محاکمه شوند.+ تحلیل خبر

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس، با اشاره به اظهارات اخیر برخی سخنرانان مبنی بر اینکه «صلح پایدار در جنگ است، نه مذاکره» گفت: افراطیون برای شکست دیپلماسی به تحریف دین روی آورده‌اند. جریان‌هایی که در مقاطع ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند باید محاکمه شوند.
حشمت‌الله فلاحت، پیشه نماینده پیشین مجلس، درباره اظهارات اخیر برخی سخنرانان از جمله اینکه ادعا شده قرآن می‌گوید صلح پایدار در جنگ است، نه مذاکره، گفت: وقتی نظام سیاسی کشوری وارد عرصه دولت‌داری می‌شود، دیپلماسی یکی از ویژگی‌های گریزناپذیر آن است. ایران هم کشوری است که با چالش‌های متعددی در جهان امروز مواجه است و به طور طبیعی، نتیجه این چالش‌ها در نهایت به مذاکره می‌انجامد. به ویژه اینکه دو جنگ بزرگ علیه ایران شکل گرفت.
برخی افراطیون، به دنبال ایجاد منع شرعی برای هرگونه مذاکره بودند
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: در چنین شرایطی برخی افراطیون، به دنبال ایجاد منع شرعی برای هرگونه مذاکره بودند. معتقدم بخشی از این دو جنگ بزرگ علیه ایران، نتیجه همین تعریف عقاید دینی توسط افراطیون بود که اکنون هم برای شکست دیپلماسی به تحریف دین روی آورده‌اند؛ در حالی که در تاریخ اسلام، صلح حدیبیه و موارد متعدد تلاش پیامبر (ص) و ائمه معصومین‌(ع) برای پایان دادن به چالش‌ها از طریق مذاکره وجود دارد.
این نماینده پیشین مجلس تصریح کرد: حتی در دوران پس از انقلاب هم بارها کشور به‌رغم شعارهای تندی که در زمان جنگ داده شد و یا شعارهایی درباره عربستان و آمریکا و برخی از کشورها، اما در نهایت مسیر ترمیم روابط و مذاکره را در پیش گرفت. یک بار هم ایران با آمریکا توافق برجام را امضا کرد. اما در حال حاضر جریان افراطی سعی می‌کند برای شکست دیپلماسی، مانع دینی ایجاد کند. این جریان همان کسانی بودند که تا شب قبل از دو حمله اسرائیل و آمریکا به ایران، مدعی بودند که دشمن اراده حمله ندارد و هیچ‌گاه مسئولیت خود را نپذیرفتند.
جریان افراطی می‌داند اگر کشور در مسیر صلح قرار گیرد باید پاسخگوی خسارات وارد شده به کشور باشند
فلاحت‌پیشه خاطرنشان کرد: اکنون هم در شرایطی که بزرگترین اجتماع نظامیان در اطراف ایران وجود دارد و در چنین شرایطی فقط با همت جوانان این مرز و بوم شرایط برابری در جبهه‌ها ایجاد شده است، معتقدم تنها راه مثبت برای کشور دیپلماسی است و نه ادامه جنگ. اما جریان افراطی می‌دانند که اگر توافقی صورت گیرد و کشور در مسیر صلح قرار گیرد باید پاسخگوی ضایعات و خسارات وارد شده به کشور باشند. این جریان، همان کسانی بودند که در دو مقطع عمده سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مانع شکل‌گیری دو توافق خوب شدند و مدعی بودند توافق بهتری را شکل می‌دهند، اما عملاً نه تنها توافقی صورت نگرفت، بلکه دو جنگ بزرگ به ایران تحمیل شد.
جریان‌هایی که در مقاطع ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند، باید محاکمه شوند
این فعال سیاسی تاکید کرد: معتقدم جریان‌های افراطی که فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند، باید محاکمه شوند. تلاش‌هایی که افراطیون برای جلوگیری از مذاکره شکل می‌دهند بیشتر با هدف فرار از محاکمه شکل می‌گیرد. اگر براساس منافع ملی در کشور عمل شود، روزی جریانات افراطی باید محاکمه شوند.
وی گفت: در کشور طبق قانون سازوکار مقوله‌های کلان خارجی و موضوع هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی تعیین تکلیف می‌شود. مسئله‌ای مانند مذاکره با آمریکا، جنگ و مذاکره و موضوع هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی تعیین تکلیف می‌شود. نقد جدی به شورای عالی امنیت ملی این است که هیچ‌گاه برای مصوبات خود یک متمم «دیپلماسی عمومی» در نظر نمی‌گیرد و لذا برخی افراد تا جایی پیش می‌روند که عملاً در مورد مذاکره ادعای خیانت را مطرح می‌کنند.
کسی که به دروغ گفت ایران در برجام پذیرفته سر ۳۴ سردار خود را به آمریکا دهد، هنوز نماینده است
این نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: این ادعای خیانت یک بار به صورت مصداقی بعد از برجام مطرح شد؛ یعنی یکی از اعضای جبهه پایداری که اکنون نماینده مجلس است، در سخنرانی خود به کذب اعلام کرد که در برجام ایران پذیرفته که سر ۳۴ تن از سرداران خود را به آمریکا تحویل دهد و مدعی شد نفر هفتم آنها شهید سلیمانی بوده است. با این ادعای کذبِ نماینده مجلس، هیچ برخوردی صورت نگرفت و الان هم نماینده مجلس است؛ هدفی که از این نوع اتهام‌زنی‌ها دنبال می‌شود، پرهزینه کردن مسیر مذاکره و توافق شده است. من معتقدم طرح ادعای خیانت باعث شده که دست دیپلمات در ایران بلرزد و یکی از مشکلات ناشی از دست رفتن فرصت‌ها، همین پرهزینه کردن مذاکرات است.
فلاحت‌پیشه درباره حذف بخشی از پیام رهبری در صدا و سیما مبنی بر اینکه هر اقدامی که موجب بدبینی و سرخوردگی آحاد مردم شود، کمک به دشمن محسوب می‌شود، گفت: متأسفانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی به شدت تحت تأثیر جریانات افراطی است و این موضوع به ضرر منافع ملی کشور تمام خواهد شد.

تحلیل خبر

چه جریان‌هایی فرصت دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

در خبری آمده بود که حشمت‌الله فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های معروف اصول‌گرای معتدل با اشاره به اظهارات اخیر برخی سخنرانان مبنی بر اینکه «صلح پایدار، در جنگ است نه مذاکره» گفته است: «افراطیون برای شکست دیپلماسی به تحریف دین روی آورده‌اند. جریان‌هایی که در مقاطع سال‌های 1400 و 1401 فرصت‌های دیپلماسی را به جنگ تبدیل کردند باید محاکمه شوند»
آری، بعضی افراد و گروه‌ها، تندروی و افراط گری را برای خود یک امتیاز تلقی می‌کنند و آن را نشانه دیانت بیشتر می‌دانند! اینان بروز و ظهور ارزش‌ها را در جنگ و ستیز دانسته و با گفتمان اندیشه محور و صلح‌طلب، میانه خوبی ندارند. حال آن که حقیقت همه ادیان و از جمله اسلام بر گفت و گو و مذاکره بنیان نهاده شده است. پیامبر گرامی اسلام‌(ص) مرتباً به ممالک دیگر گروه‌های گفتمانی و اهل مذاکره و به قول امروزی‌ها گروه‌های دیپلماتیک می‌فرستاد تا با آنها گفت و گوی سازنده و دوستانه داشته باشند و در کمال تدبیر و عقلانیت به نقاط مشترک برسند. متاسفانه تندروهای مذهبی امروز، نقطه مقابل مشی پیامبر اسلام‌(ص) قرار گرفته‌اند و جالب اینجاست که به غلط خود را دیندار واقعی تصور می‌کنند.
یقیناً هنر هر انسان اندیشمندی این است که بتواند سایه جنگ و خونریزی را از سر مردم بردارد. کسانی که به قول رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی «فرصت دیپلماسی» را به «جنگ» تبدیل کردند باید پاسخگوی ملت و عدلیه باشند و خسارات و ضررهایی را که به کشور و مردم وارد کردند، باید بپردازند.
بازی‌های سیاسی تا جایی که زیان به کشور و ملت نرساند، آزاد است اما اگر با اندیشه غلط و انحرافی، ملتی را زیر شدیدترین فشارهای نظامی، اقتصادی و روانی قرار داد باید تاوان آن را بدهند و کنترل شوند. کاش هرچه زودتر این افراد و گروه‌ها به مراجع قضایی معرفی می‌شدند و راهکاری نیز پیشنهاد می‌شد که مردم بتوانند نظر خود را در مورد آنان بگویند و در یک دادگاه
«ملت - حکومت» محاکمه و برخورد عادلانه با آنان بشود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها