شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 26 فروردین 1403 ، 01 : 18

کد خبر : 27707

از 0 نفر 0

انتقاد شدید ذوالنوری نائب رئیس مجلس از هیئت رئیسه مجلس:

مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نمی‌کنند

مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس  در زندگی خود حس نمی‌کنند

یک نماینده مجلس با اشاره به اینکه مجلس یازدهم کارهای خوبی داشته و قوانین خوبی تصویب کرده که مرتبط با زندگی مردم است، افزود: با این حال مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نمی‌کنند.+ تحلیل خبر

یک نماینده مجلس با اشاره به اینکه مجلس یازدهم کارهای خوبی داشته و قوانین خوبی تصویب کرده که مرتبط با زندگی مردم است، افزود: با این حال مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نمی‌کنند.
رویداد :۲۴ نشست شورای وحدت برای تحول اکنون با حضور اعضای این شورا و برخی نمایندگان راه یافته به دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از فهرست شورای وحدت در مجتمع فرهنگی آدینه تهران در حال برگزاری است.
آنگونه که ایرنا روایت کرده، مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه امروز در کشور ما مسائل حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست به هم پیوسته است، اظهار داشت: از نظر داخلی وضع آشفته‌ای نداریم. میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی با وجود همه تلاش‌های دشمن و ناکارآمدی برخی مسئولان خوب بود.
وی ادامه داد: وقتی تعداد آرای باطله و سفید زیاد می‌شود باید پیام رأی مردم را گرفت. مردم با این کار می‌گویند اصل نظام را قبول داریم، اما برخی کارگزاران را نه.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید برای سرمایه اجتماعی اهمیت قائل شویم و پیام رفتار آن‌ها را دریابیم.
ذوالنوری با اشاره به اینکه مجلس یازدهم کارهای خوبی داشته و قوانین خوبی تصویب کرده که مرتبط با زندگی مردم است، افزود: با این حال مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نمی‌کنند.
وی اضافه کرد: در مجلس دهم و یازدهم تنها ۲۵ نفر جزو افرادی بودند که تخصص اقتصادی داشتند، من چندین مرتبه پیشنهاد دادم این افراد در جلسات صحن حضور نیابند و وقتشان را برای کمیسیون بگذارند و از اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها استفاده کنیم تا برای برون رفت از وضعیت موجود چاره‌ای بیندیشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: در حوزه بیرونی در گذشته می‌گفتند شاه ژاندارم آمریکا در منطقه است، و این به معنی آن است که درواقع شاه حافظ منافع آمریکا در منطقه بود. اما امروز اگر انقلاب ما هیچ دستاوردی نداشته باشد، هیچ کس نمی‌تواند این انگ را به جمهوری اسلامی بزند که از یک قدرت خط می‌گیرد و تأمین کننده منافع دیگران است. بلکه برعکس، ایده خاورمیانه بزرگ که دو محور داشت، یکی حذف جمهوری اسلامی و دیگری محوریت اسراییل در خاورمیانه، محقق نشد و اتفاقاً در جمهوری اسلامی است که تاثیرگذار است و در عراق، یمن، فلسطین، افغانستان، سوریه و لبنان اهداف آن‌ها کاملاً شکست خورد.
ذوالنوری با اشاره به معامله قرن، اظهار کرد: اگر ماجرای غزه اتفاق نمی‌افتاد و منافع کشورهای عربی با اسراییل گره می‌خورد، برای همیشه آرمان فلسطین نابود می‌شد؛ بنابراین برای اینکه آرمان فلسطین حفظ شود لازم بود این هزینه داده شود.
وی اضافه کرد: تا پیش از وقایع اخیر اگر در کشورهای غربی در مورد معامله قرن نظرسنجی می‌شد ۷۰ تا ۸۰ درصد رأی مثبت می‌دادند، اما امروز کشورهای غربی جرات ندارند علناً از رژیم صهیونیستی حمایت کنند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به مطالبی که این روزها در جامعه مطرح است که چرا از رژیم صهیونیستی انتقام نمی‌گیریم و نیروهای مسلح را متهم می‌کنند که کوتاهی می‌کند، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی یک راه نجات دارد و آن درگیری مستقیم با جمهوری اسلامی است که بتواند در دنیا اجماع را به نفع خود بازگرداند.
ذوالنوری تصریح کرد: آنگونه که رهبر انقلاب فرمودند حماس هنوز ۲۰ درصد از توان خود را هم به میدان نیاورده، با اینحال جمهوری اسلامی حق انتقام را محفوظ می‌داند، و زمان، مکان و هدف عملیات را خودش انتخاب می‌کند.این نماینده مجلس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در محاسبات خود اشتباه کرد، گفت: ما نمی‌خواهیم شروع کننده باشیم، اما اگر آن‌ها شروع کنند جمله امام (ره) در مورد محو رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد.
ذوالنوری در ادامه این نشست در پاسخ به نماینده منتخب مجلس دوازدهم درباره دفاع از برنامه هیئت رئیسه گفت: من به وضعیت موجود هیئت رئیسه به جدیت انتقاد دارم. مجلس اکنون نماینده محور نیست و اکنون تمام قدرت در ریاست و تمرکز بر معاونت است و باید تحول در این مسائل اتفاق بیفتد و قدرت به نمایندگان بازگردد.
وی در پاسخ به نماینده منتخب تهران درباره مطلع نبودن از دستورات رهبری درباره رژیم صهیونیستی و منفعل عمل کردن برخی نمایندگان گفت: حوزه فرمانده کل قوا با مقام معظم رهبری است و در رأس امور رهبر مدبر و حکیم قرار دارند و نیروهای مسلح هم گوش به فرمان رهبر انقلاب هستند. تشخیص و تعیین در برخورد با رژیم صهیونیستی و دشمنان با رهبر معظم انقلاب اسلامی است که ایشان تمام منافع را در نظر می‌گیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: تردیدی نیست که جانمان را برای اجرای فرمان رهبری بدهیم. در برخورد با دشمنان پای منافع ملی است نه منافع افکار عمومی و مجلس نمی‌تواند در این زمینه فشار بیاورد، زیرا رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا با تشخیص و تدبیر در برخورد با دشمنان به ویژه رژیم صهیونیستی راهبردهای خود را اعمال می‌کنند.
۵ نماینده کاندیدای ریاست مجلس می‌شوند
از سوی دیگر، مجتبی ذوالنور نایب رئیس مجلس در نشست شورای وحدت برای تحول در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر حدود پنج نفر به شکل پراکنده برای ریاست مجلس دوازدهم داوطلب شدند.
وی افزود: نمی‌دانم چه اسامی مطرح شده است، اما برخی از جریان‌ها و تشکل‌ها به بنده هم پیشنهاد دادند، اما تصمیم قطعی معلوم نیست.
منتخب مردم قم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه طبیعتاً بعد از شکل‌گیری هیئت رئیسه موقت، انتخابات هیئت رئیسه صورت می‌گیرد و قابل پیش‌بینی نیست که رئیس مجلس چه کسی خواهد شد، بیان کرد: البته ممکن است برخی‌ها تعامل کنند و کنار بکشند و نهایتاً ممکن است حداقل به ۲ نفر داوطلب ختم شود که یکی رئیس فعلی مجلس باشد و دیگری کاندیدای رقیبی که مقابل وی ممکن است برای رقابت اعلام آمادگی کند.

تحلیل خبر

مردم به حل مشکلاتشان توسط مجلس جدید چقدر امید دارند؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

بدون شک ارزش و جایگاه تمام علوم بشری و از جمله علم اقتصاد به این است که سطح زندگی، رفاه و پیشرفت جوامع انسانی را ارتقا دهد. اگر سخن از نقش مهم آمار و اعداد و ارقام و بیان علمی میزان پیشرفت هر کشوری در حوزه اقتصاد مطرح می‌شود صرفاً برای اقناع افکار عمومی بدون توجه به سطح زندگی و رفاه آنان نیست. زمانی ارائه آمار، قابل قبول مردم است که آثار آن را در زندگی روزمره خود به وضوح ببینند. مثلاً اگر می‌گوییم تورم کاهش یافته است و مجلس و دولت کارهای خوبی در حوزه اقتصاد انجام داده‌اند باید مردم تأیید کنند که «آثار مثبت» آنها را در سفره روزمره خود شاهدند. تعریف و تمجید وقتی که بخواهد با زبان آمار بیان شود مردم هوشمندانه آن را متوجه می‌شوند و بر صحت و سلامت آن صحه نمی‌گذارند.
استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی در تشریح موفقیت‌های مجلس و دولت باید به گونه‌ای باشد که با واقعیات جامعه و شرایط اقتصادی موجود، همخوانی داشته باشد وگرنه جامعه آن را پس خواهد زد.
آنچه زنوری نماینده مجلس، که خود در مجلس فعلی
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی است، بیان کرده و انتقاد شدید به هیئت رئیسه مجلس روا داشته، به نوعی به خود ایشان نیز که عضو هیئت رئیسه و نایب رئیس است، مربوط می‌شود و همه نمایندگان مجلس و هیئت رئیسه باید پاسخگو باشند که چرا وضع قوانین، نظارت بر قوه مجریه و عملکرد آنها باید در طول 4 سال گذشته به گونه‌ای باشد که مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نکنند؟!
اگر قرار باشد در مجلس فعلی و بعدی فقط عده‌ای نماینده بیایند و بروند و روش و منش و عملکرد آنها مشابه و مورد اعتراض مردم باشد، پس، از انتخابات چه نتایج مفیدی می‌خواهد حاصل شود؟ تا ببینیم مجلس جدید چه کار می‌خواهد بکند و توانایی حل مشکلات انباشته مردم با تصویب قوانین مترقی و نظارت بر حسن اجرای آن را دارد یا نه؟!


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها