رهبر معظم انقلاب اسلامی با مهم ارزیابی کردن دور دوم انتخابات تاکید کردند: انشاءالله در مرحله دوم، اجتماع مردم پای صندوقهای رأی، شوقانگیز و مایه آبروی نظام باشد.
به گزارش ایرنا ، حضرت آیتالله خامنهای در دیدار تولیت جدید، مدیران و جمعی از اساتید مدرسه عالی شهید مطهری، میزان مشارکت در مرحله اول انتخابات را کمتر از حد توقع و خلاف پیشبینیها خواندند و گفتند: این مسئله عللی دارد که اهل سیاست و جامعهشناسان آنها را بررسی میکنند.
ایشان تصور برخیها را مبنی بر اینکه هر کسی در مرحله اول رأی نداده مخالف نظام است، صد در صد اشتباه خواندند و گفتند: ممکن است عدهای، از برخی مسئولان و یا حتی نظام اسلامی خوششان نیاید همانگونه که آزادانه این حرفها را میزنند اما این ذهنیت که هر کسی رأی نداده متصل به این افراد و این طرز فکر است کاملاً غلط و اشتباه است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: خیلیها مشکل و کار و گرفتاری دارند و یا به علل دیگر در رأیگیری شرکت نکردند که انشاءالله در مرحله دوم اجتماع مردم پای صندوقهای رأی، شوقانگیز و مایه آبروی نظام باشد.
رهبر انقلاب مشارکت مردم را پشتوانه و مایه سربلندی نظام خواندند و تاکید کردند: هر قدر مشارکت بهتر، صریحتر و روشنتر باشد نظام برای تحقق اهداف خود در داخل و پیگیری اهداف در مجموعه امتداد راهبردی کشور، از توانایی بیشتری برخوردار خواهد شد که این مسئله فرصت بسیار بزرگی است.
ایشان ابراز امیدواری کردند: خداوند توفیق بهترین انتخاب را به مردم عنایت فرماید تا فرد منتخب بتواند اهداف نظام و ملت را محقق سازد.
رهبر انقلاب در ابتدای این دیدار، برنامههای تحولی مدرسه عالی شهید مطهری را حرکتی ضروری و صحیح خواندند و گفتند: برنامهها، باید با حفظ اصول و مبانی و بر حسب نیازهای زمان، نوبهنو متحول شود چراکه حوزههای علمیه واقعاً به حرکات جدید نیاز دارند.
ایشان با تاکید بر مسئله انضباط و اشراف مدیریتی بر فعالیتها گفتند: مدرسه عالی شهید مطهری میتواند مظهر حوزه تهران بشود ضمن اینکه به عنوان محیطی حوزوی و دانشگاهی باید افرادی را پرورش دهد که علاوه بر علم، دارای تقوا و تزکیه نفس باشند.
تحلیل خبر
رأی مردم، آبروی نظام
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
همه حکومتهای کشورهای جهان، آبرو و مشروعیت خود را از رأی مردمشان میگیرند. هرچقدر حضور «آزادانه» و «آگاهانه» مردم پای صندوقهای رأی بیشتر باشد، مردمی بودن آن حکومت در انظار جهانیان، بیشتر و زیباتر جلوهگر میشود و هرچقدر مردم، بیشتر با حکومت قهر باشند، این قهر در موقع انتخابات، بیشتر، خود را نشان میدهد.
در این عرصه، قهر و آشتی مردم با حکومت، امری احساساتی و زودگذر نیست چرا که متعاقباً آثار خود را در بقیه عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بروز خواهد داد.
رهبر انقلاب گفتهاند: «ان شاءالله در مرحله دوم {انتخابات}، اجتماع مردم پای صندوقهای رأی، شوق انگیز و مایه آبروی نظام باشد»
بدون شک شرکت نکردن 60 درصد از مردم در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری، موجب نگرانی مسئولان شده است. همیشه بعد از هر انتخاباتی در گذشته، خبر از «حماسه حضور مردم» بود اما در این انتخابات به خاطر عدم حضور 60 درصدی مردم، ماجرا طور دیگری رقم خورد. این رخداد اجتماعی، اگر برای مسئولان مهم است، باید آن را آسیب شناسی جدی کرده و راهکاری مردمپسند برای عدم تکرار آن ارائه و عملیاتی کنند.
کنشهای دستهجمعی ملت، چه کنش سلبی و چه کنش ایجابی، بدون مقدمه و پیش زمینه، رخ نمیدهد باید علل چنین کنشهایی را به صورت واقعی، شناخت و برای آن فکری کرد. حتی اگر در مرحله دوم، حضور مردم در پای صندوق آرا، بیشتر شود نباید چرایی عدم حضور 60 درصدی آنها را در مرحله اول، نادیده گرفت و بیتفاوت از کنار آن گذشت، چون تکرار هر رویدادی با زمینههای مشابه، قریبالوقوع خواهد بود.