شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 8 مرداد 1403 ، 23 : 18

کد خبر : 28017

از 0 نفر 0

توقف واردات خودروهای کارکرده تا اطلاع ثانوی

توقف واردات خودروهای کارکرده تا اطلاع ثانوی

بانک مرکزی شرایط تنظیم فرآیند احراز و تأیید منشأ ارز توسط این بانک در قبال آیین‌نامه اجرایی واردات خودروی کارکرده را اعلام کرد.+ تحلیل خبر

بانک مرکزی شرایط تنظیم فرآیند احراز و تأیید منشأ ارز توسط این بانک در قبال آیین‌نامه اجرایی واردات خودروی کارکرده را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا از بانک مرکزی، هیئت محترم وزیران به استناد تبصره "۳" ماده (۱۱) الحاقی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب سال ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی، مبادرت به تنظیم آیین‌نامه اجرایی واردات خودروی کارکرده طی تصویب‌نامه شماره ۶۶۵۳۸ ت ۶۱۶۸۷ ه مورخ ۲۴۰۴۱۴۰۳ کرده است.با عنایت به ضرورت تشکیل کارگروه مندرج در ماده (۲) آیین‌نامه مزبور، لزوم تنظیم فرآیند احراز و تأیید منشأ ارز از سوی این بانک (موضوع مندرج در ماده ۳ آیین‌نامه موصوف) و تهیه و ابلاغ ضوابط مربوط به افتتاح و معدل حساب ارزی توسط بانک مرکزی (موضوع مندرج در ماده ۵ آیین‌نامه صدرالاشاره) به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی توصیه می‌شود تا قبل از تنظیم آیین‌نامه، دستورالعمل و ضوابط اجرایی آن و تأیید برنامه واردات توسط کارگروه ماده (۲) آیین‌نامه از هرگونه اقدام برای واردات خودرو کارکرده اجتناب کنند.

تحلیل خبر

تصمیماتی که منشأ پختگی ندارد!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

هیئت دولت سابق در آخرین روزهای پایان کار خود، یکی از مصوباتی را که بر آن تسریع و تاکید داشت، صدور مجوز واردات خودروهای کارکرده خارجی یا همان خودروهای دست دوم بود. هرچند اصل این تصمیم، مورد نقد مردم به ویژه نخبگان کشور بود و شأن ملت ایران را بالاتر از بهره مندی از خودروهای دست دومِ مردم دیگر کشورها قلمداد کردند اما صرف نظر از این نقد جدی و قوی، هنوز چند روزی از این مصوبه نگذشته است که بانک مرکزی توقف آن را اعلام کرد و از اشخاص حقیقی و حقوقی خواست که جهت خرید این نوع خودروها، دست نگه دارند. این طور که بانک مرکزی گفته هنوز منشأ ارزهای مربوطه تأیید و مشخص نشده است!
با اینکه بانک مرکزی در جریان همه جزئیات این مصوبه بوده، جای تعجب است که چرا در جلسه هیئت دولت، مانع تصویب آن نشده! آیا رئیس کل بانک مرکزی همان موقع نمی‌توانست اصرار کند که اول منشأ ارزهای مورد نیاز و موارد دیگر مشخص و تأیید شود بعد، مرحله تصویب را طی کند؟
چرا اول موضوعی تصویب می‌شود بعد در مرحله اجرا به فکر مقدمات آن می‌افتند؟ در هر برنامه‌ریزی، آن هم موقعی که برای یک کشور می‌خواهد تصمیم‌گیری شود، تمهید مقدمات و فراهم کردن زمینه اجرای آن، قدم اول و شرط لازم برای تحقق آن مصوبه است. آیا اعضای هیئت دولت بر این نکته اطلاع و وقوف نداشتند و آن را تصویب کردند؟ اینکه می‌گویند علم مدیریت باید در همه تصمیمات مدیران، نقش اساسی داشته باشد، به خاطر جلوگیری از این نوع مصوبات معیوب است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها