شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 12 مرداد 1403 ، 28 : 18

کد خبر : 28029

از 0 نفر 0

در نشست تجاری ایران و برزیل مطرح شد؛

تعرفه صادرات برای ایرانی‌ها زیاد است

تعرفه صادرات برای ایرانی‌ها زیاد است

ایجاد پول مشترک میان اعضای بریکس بررسی می‌شود

رئیس و نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران، سفیر برزیل در ایران و مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه ایران در نشست تجاری ایران و برزیل نقطه نظرات خود را درباره تجارت دو کشور اظهار کردند.+ تحلیل خبر

رئیس و نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران، سفیر برزیل در ایران و مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه ایران در نشست تجاری ایران و برزیل نقطه نظرات خود را درباره تجارت دو کشور اظهار کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صمد حسن زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران در حاشیه همایش تجاری ایران و برزیل به خبرنگاران گفت: همایش تجاری ایران و برزیل که همزمان با مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران برگزار شد، فرصت خوبی برای گفت‌وگوی در مورد دغدغه‌های تجاری دو طرف بود.
وی افزود: من در دیداری که با معاون رئیس جمهور برزیل داشتم در مورد مشکلات موجود بر سر روابط تجاری دو کشور مانند ویزا و تعرفه‌های تجاری صحبت کردم؛ واقعیت این است که امروز در مراودات تجاری ایران و برزیل اوضاع به نفع برزیل است و برزیل تعرفه‌های سنگینی برای ورود کالاهای ایرانی به این کشور قرار داده است.حسن زاده خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت برزیل در رفع این موانع کمک کند تا صادرات ایران به برزیل افزایش یابد و برنامه‌های پزشکیان چنانچه هم در مراسم تحلیف عنوان شد در این امر مثمرثمر باشد.
پول مشترک در میان اعضای بریکس
ادواردو گرادیلونه، سفیر برزیل در ایران نیز در حاشیه همایش تجاری ایران و برزیل به خبرنگاران گفت: با توجه به حضور معاون رئیس‌جمهور برزیل در ایران ما با مقام‌های ایرانی ملاقات‌های مختلفی داشتیم و در مورد موضوعات مختلف از جمله روابط تجاری و ارتقای آن صحبت کردیم. وی افزود: می دانیم که بخشی از تجارت ایران و برزیل غیررسمی است و کالاهای برزیلی به واسطه کشورهای امارات و قطر به ایران وارد می‌شود و اگر این رقم را هم محاسبه کنیم ارزش تجارت دو کشور قابل‌توجه است و امیدواریم ارزش تجارت ایران و برزیل به رقم ۴ میلیارد دلار که در گذشته بود بازگردد.
گرادیلونه ادامه داد: برزیل در تلاش است با کاهش تعرفه کالاهای وارداتی از ایران به این کشور صادرات ایران را افزایش دهد و همچنین در تلاش است تسهیلات دوجانبه برای صدور ویزا اعمال کند.
وی تصریح کرد: ایران و برزیل در تلاش برای رفع محدودیت‌های ایران در تبادلات مالی هستند، ایران اکنون یکی از اعضای جدید گروه بریکس است و در گروه بریکس بر به‌کارگیری ارز مشترک میان کشورهای عضو کار می‌شود.
سفیر برزیل در ایران اظهار کرد: رئیس بانک بریکس، رئیس جمهور سابق برزیل است و موضوع ایجاد ارز مشترک به زودی بررسی می‌شود.
برزیل الگوی در تجارت در تحریم
عیسی کاملی، مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه ایران امروز در همایش تجاری ایران و برزیل گفت: وزارت امور خارجه همیشه در کنار بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برای تقویت همکاری‌های تجاری است و یکی از نمونه‌های موفق همکاری‌های تجاری ایران با آمریکای لاتین همکاری با برزیل بوده است.
وی افزود: پس از عضویت ایران در بریکس افق‌های جدیدی برای همکاری گشوده شده است. کاملی ادامه داد: در تجارت ایران با جهان موضوع تحریم‌ها مانع جدی است اما برزیل نشان داد تحریم‌ها نتوانسته مانع توسعه روابط شود و برزیل از فرصت‌هایی که در شرایط تحریم وجود دارد برای توسعه تجارت استفاده کرده و الگویی در این زمینه است.
مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه یادآور شد: در وزارت امور خارجه برپایی کنسولگری ایران در سائوپولو را در دستور کار داریم این امر در دولت قبل تصویب شد و در دولت جدید پیگیر آن هستیم.
معادن برزیل الگوی معدنکاران ایران
محمدرضا بهرامن، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در همایش تجاری ایران و برزیل گفت: ما کشور برزیل را خوب می‌شناسیم و می‌توانیم در کنار هم فعالیت‌های اقتصادی بزرگ داشته باشیم.
وی افزود: برزیل یک کشور معدنی است و می‌تواند الگوی ایران در فعالیت‌های معدنی باشد، ایران هفت درصد ذخایر معدنی دنیا و یک درصد مساحت دنیا دارد اما تنها پنج درصد ذخایر ایران اکتشاف شده و در نتیجه هنوز ذخایر بکر زیادی وجود دارد.
رئیس خانه معدن ایران اظهار کرد: ما در بخش خصوصی معدنی ایران وقتی از شرکت بزرگ وله دیدن کردیم آرزو کردیم بتوانیم با این توانمندی کار کنیم، برزیلی‌ها در موضوعات فناوری و ماشین آلات معدنی و محیط زیست عملکرد خیلی خوبی دارند و ما باید در زمینه آب و محیط زیست در فعالیت‌های معدنی از برزیلی‌ها بیاموزیم.

تحلیل خبر

آیا «بریکس» می‌تواند همانند اتحادیه اروپا «پول مشترک» خلق کند؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

«بریکس» (BRICS) گروهی مشترک و همگرا در مسائل اقتصادی و تجارت جهانی هستند که در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند و چین بود، سپس آفریقای جنوبی هم به آنها اضافه شد. در مراحل بعد کشورهای عربستان سعودی، ایران، مصر، امارات و اتیوپی به عضویت رسمی آن درآمدند. اعضای بریکس تقریباً یک چهارم سهم اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده‌اند.
این گروه در مقابل اتحادیه اروپا و آمریکا تشکیل شده وسعی می‌کند آنها را به چالش بکشد. یکی از سوداهایی که این گروه دارد، اقدام برای «خلق پول جدید» همچون یورو در اتحادیه اروپاست. اما آیا این گروه واقعاً می‌تواند در چنین اقدامی سومین پول قدرتمند جهان را خلق کند؟
همه می دانیم که امروز «دلار آمریکا» و «یورو اروپا» برای همه کشورهای جهان پذیرفته شده است و معاملات کل جهان بر مبنای این دو ارز قدرتمند انجام می‌گیرد. البته پشتوانه این دو نوع ارز جهانی، موقعیت قوی سیاسی - اقتصادی - علمی و فناوری آمریکا و اروپاست و اگر آنها، چنین نفوذی را در سطح جهان نداشتند، مطمئناً پول آنها هم مورد استقبال قرار نمی‌گرفت.
اولین مشکلی که گروه «بریکس» دارد، همتراز نبودن با آمریکا و اروپاست. در میان اعضای این گروه به روزترین آنها «چین» است که خود بدون مبادلات اقتصادی با آمریکا و اروپا، امکان ادامه حیات ندارد.
دومین مشکل، پذیرش «پول مشترک» آنها در میان همه کشورهای جهان از جمله آمریکا و اروپاست. درحالی که دلار و یورو در کشورهای چین، روسیه، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، عربستان، ایران، امارات، مصر و اتیوپی همچنان مورد استفاده گسترده قرار می‌گیرد.
سومین مشکل وحدت و اتحاد استراتژیک اعضای بریکس است که به قوت و قدرت اتحادیه اروپا نیست.
چهارمین ....
خلاصه اینکه «بریکس» باید قدم‌های بسیار مهم و راهبردی را بردارد و ضعف‌های درون خود را جبران کند تا شاید آینده بتواند مورد استقبال تجاری، علمی، سیاسی و فناوری همه کشورهای جهان قرار گیرد و پول مشترک آن، رتبه سوم را در جهان به خود اختصاص دهد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها