سخنگوی شورای رقابت با انتقاد از وضعیت موجود واردات خودرو گفت: این مقدار واردات، نیاز بازار ما را جوابگو نیست.
به گزارش ایلنا، سپهر دادجو توکلی سخنگوی شورای رقابت گفت: یکی از نهادهایی که به شدت تأکید داشت صنعت خودروسازی برای رقابت پذیر شدن و رشد بهتر باید واردات را به مجموعه سبد خود اضافه کند شورای رقابت بود.وی به مصوبه 617 شورای رقابت در آبان ماه سال گذشته به منظور تسهیل و رفع بروکراسی واردات خودرو به کشور اشاره کرد و افزود: شورای رقابت، این موضوع را به سازمان حمایت سپرد که مستقیماً توسط این سازمان انجام شود و تأخیری ایجاد نشود.
سخنگوی شورای رقابت با انتقاد از وضعیت موجود واردات خودرو گفت: اگرچه اقدامات خوبی انجام شده و نمیتوان انکار کرد اما به هر ترتیب این مقدار واردات، نیاز بازار ما را جوابگو نیست و قطعاً واردات باید به سالهای قبل از 1397 برگردد چراکه واردات خودرو به میزان کافی، بازار را متعادل میکند و به صنعت خودروسازی داخلی نیز کمک خواهد کرد.
دادجو توکلی در پاسخ به این پرسش که آیا شورای رقابت در قیمتگذاری دخالت میکند یا خیر عنوان کرد: ما در قیمت گذاری خودروسازی باید طبق دستورالعمل هیئت تعیین قیمت کالا مربوط به سال گذشته عمل کنیم. در حقیقت، سازمان حمایت از مصرف کننده برای کمپانیها و افراد واردکننده این کار را انجام میدهد و هیچ منعی هم برای این قضیه از طرف شورای رقابت وجود ندارد.
تحلیل خبر
واردات قطره چکانی خودرو و پیامدهای آن
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
در همه کشورهای جهان علاوه بر تولیدات خودرو، واردات خودرو هم دارند. حتی کشورهایی که با کیفیتترین و بهروزترین خودرو را تولید میکنند، باز از کشورهای دیگر انواع خودرو نیز وارد میکنند و این دیگر ذائقه و انتخاب شهروندانشان است که چه نوع خودرویی را جهت خرید برگزینند.
واردات خودرو به معنای ضعف نیست، حتی به معنای نیاز هم نیست بلکه به معنای احترام گذاشتن به آزادی انتخاب مردم و ایجاد رقابت سالم و واقعی بین شرکتهای تولیدکننده آنهاست.
اگر به تیراژ تولید خودرو در کشورهای دیگر نگاه کنیم میبینیم در کشورهایی که چند برابر ما خودرو تولید میکنند باز به واردات خودرو (آن هم از نوع صفر و دست اول نه کارکرده و دست دوم) واکنش مثبت نشان میدهند، مثلاً در سال 2023 کره جنوبی 3 میلیون و 926 هزار دستگاه، آلمان 3 میلیون و 959 هزار دستگاه، هند 4 میلیون و 669 هزار دستگاه، ژاپن 7 میلیون و 734 هزار دستگاه، آمریکا 7 میلیون و 629 هزار دستگاه و چین که بزرگترین کشور تولیدکننده خودرو بوده با 25 میلیون و 347 هزار دستگاه رتبه اول جهان را به خود اختصاص داده است. ایران با تولید 1 میلیون و 666 دستگاه، کمتر از کشورهای فوق ولی بیشتر از کشورهای صنعتی همچون ایتالیا، انگلیس و فرانسه که همگی زیر یک میلیون دستگاه تولید داشتهاند، قرار گرفته است.
پس واردات خودرو الزاماً به معنای تولید داخلی بیشتر یا کمتر از نیاز کشور نیست بلکه همانطور که گفتیم جهت ایجاد رقابت سالم و قدرتمند بین خودروسازان کشورهای مختلف و همچنین احترام گذاشتن به آزادی انتخاب شهروندان هر کشوری است.
متاسفانه در کشور ما بیش از چند سال است که هیاهوی واردات خودرو را به راه انداختهاند ولی به اندازهای قطره چکانی وارد میشود که کسی نمیداند، کجا میرود، آن هم با تاکید بر خودروهای کارکرده و دست دوم! در این صورت نه رقابتی بین خودروسازان داخلی و خارجی بوجود خواهد آمد و نه برای آزادی انتخاب مردم احترام قائل میشوند. واردات کشور ما نیز با واردات همه دنیا فرق دارد!