مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه حمله ایران به فلسطین اشغالی به احتمال زیاد در روز دوشنبه صورت خواهد گرفت، اعلام کردند ایران و حزب الله در حال انجام ملاحظات پایانی طرح نظامی خود و تصویب آن در سطح سیاسی هستند.
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، مقامات آمریکایی و اسرائیلی پیشبینی میکنند ایران روز دوشنبه در واکنش به ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش فلسطینی حماس در تهران، پایتخت این کشور، به اسرائیل حمله کند.در همین حال سه مقام آمریکایی و اسرائیلی به رسانههای آمریکایی گفتهاند که پیشبینی آنها مبتنی بر این است که ایران روز دوشنبه به اسرائیل حمله کند.مقامات آمریکایی به اکسیوس گفتند: حمله ایران ممکن است از همان پایگاههایی انجام شود که این کشور در ۱۳ آوریل عملیات خود علیه اسرائیل را از همان پایگاهها انجام داد اما به احتمال زیاد دامنه حملات جدید گستردهتر خواهد بود و ممکن است حزب الله نیز در این حملات مشارکت داشته باشد.
بنا به گزارش اکسیوس، مقامات آمریکایی و اسرائیلی با اشاره به اینکه نمیدانند ایران و حزبالله حملهای هماهنگ خواهند کرد یا جداگانه وارد عمل خواهند شد، تصریح کردند که به نظر میرسد ایران و حزبالله همچنان در حال کار روی نهایی کردن طرحهای نظامی خود و تأیید آنها در سطح سیاسی هستند.
این منبع نوشت: بایدن روز جمعه از تقویت نیروهای خود در منطقه خبر داد به این امید که بتواند با این کار به بازدارندگی و تاثیرگذاری بر برنامههای نظامی ایران و حزب الله مبادرت کند در حالیکه ایران و حزب الله در حال بررسی نحوه واکنش هستند.گفتنی است مقامات آمریکایی و اسرائیلی مدعی شدند که در حمله سیزدهم آوریل، اردن با رهگیری پهپادهای ایرانی، نقش مهمی در جلوگیری از به هدف خوردن آنها ایفا کرد و به هواپیماهای آمریکایی و اسرائیلی اجازه داد از حریم هوایی این کشور برای رهگیری پهپادهای ایرانی استفاده کنند و آنها امیدوارند در صورت لزوم، این همکاری اردن بار دیگر تکرار شود.
تحلیل خبر
نتانیاهو دنبال چه اهدافی است؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
همه شواهد و قرائن حاکی است که نتانیاهو در تلاش وافر است تا ایران و مجموعه گروههای مقاومت را از درگیری با اسرائیل به سمت جنگ با غرب بکشاند.
اگر در این هدف گذاری موفق شود، هم فشارهای جهانی را از روی شانههای خود کم میکند، هم با پشتیبانی آمریکا و اروپا (ناتو) به کشتار گستردهتری دست میزند و هم ایران را تحتفشار سنگین نظامی و اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکا قرار میدهد.
به لحاظ اقتصادی نیز جنگِ فراگیر، برای اسرائیل و ایران، آثار معکوس دارد چرا که با ورود مستقیم آمریکا و اروپا به جنگ خاورمیانه، سیل کمکهای اقتصادی و نظامی به سمت اسرائیل روانه میشود ولی برعکس هزینههای سنگین اقتصادی و نظامی بر ایران تحمیل خواهد شد و با توجه به معضلات و مشکلات اقتصادی کنونی، نظام اقتصادی کشور در بحران و تهدید قرار خواهد گرفت. این هدفی است که نتانیاهو دنبال میکند و از مخالفت سرسختانه وی با برجام در بُعد اقتصادی و سیاسی تا ورود به جنگ نظامی یک ساله اخیر، این مدعا را اثبات میکند.
نتانیاهو دائماً در گوش ترامپ زمزمه میکرد که اگر برجام موفق شود و گشایش اقتصادی در ایران رخ دهد، منافع و دلارهای حاصل از آن، بعضاً صرف تقویت گروههای مقاومت خواهد شد و اسرائیل و منافع غرب، در معرض تهدید جدیتری قرار خواهد گرفت. البته بایدن در این دام نیفتاد و مسیر متعادلتری را در پیش گرفت و هراندازه توانست سعی کرد که مانع بروز جنگ منطقهای شود لذا کوشید تا فرصتهای خوبی را برای نزدیک شدن ایران و آمریکا فراهم کند، هرچند نتانیاهو را آزرده خاطر میکرد. حال همه احتمالات باید به جای «زمان وقوع» جنگ بر «نتایج و پیامدهای» آن متمرکز شود تا تصمیمات منطقیتر و مطمئنتر اتخاذ گردد.