شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 20 مهر 1403 ، 05 : 18

کد خبر : 28229

از 0 نفر 0

وزیر ارتباطات:

درباره فیلترینگ خبرهای خوبی داریم

درباره فیلترینگ خبرهای خوبی داریم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره بررسی وضعیت فیلترینگ گفت: کارگروه‌های ویژه‌ای برای بررسی فنی تشکیل دادیم و در آینده نزدیک با توجه به طرحی که وزارت ارتباطات ارائه داده است، به جمع‌بندی مناسبی در مرکز ملی خواهیم رسید. امیدوارم خبرهای خوبی را به مردم بدهیم.+ تحلیل خبر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره بررسی وضعیت فیلترینگ گفت: کارگروه‌های ویژه‌ای برای بررسی فنی تشکیل دادیم و در آینده نزدیک با توجه به طرحی که وزارت ارتباطات ارائه داده است، به جمع‌بندی مناسبی در مرکز ملی خواهیم رسید. امیدوارم خبرهای خوبی را به مردم بدهیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ستار هاشمی در حاشیه جلسه هیئت دولت با اعلام این خبر که نخستین دستور جدی در تامین منابع برای توسعه صنعت فضایی از رئیس جمهوری گرفته شده است، افزود: ارتقای وضعیت اینترنت و رفع محدودیت‌ها به عنوان مطالبه جدی مردم است و با توجه به صحبت و وعده‌های دولت در دستور کار وزارت ارتباطات به عنوان بازوی فنی فضای مجازی است و با تمام توان و انرژی برای گشایش در این مسیر قدم برمی‌داریم.
وی گفت: کارگروه‌های ویژه‌ای را برای بررسی فنی در این خصوص تشکیل دادیم، شخصاً جلساتی را در لایه‌های مختلف برگزار کردم و در آینده نزدیک با توجه به طرحی که وزارت ارتباطات ارائه داده به جمع‌بندی مناسبی در مرکز ملی برسیم و خبرهای خوبی را به مردم بدهیم.
وی افزود: ما نیز به وضعیت موجود اینترنت نقد داریم و با ادله مختلف باور داریم باید در محدودیت‌ها تغییر نگرش و نگاه اتفاق بیفتد و به‌روزآوری شود.
هاشمی افزود: یکی از دلایل مربوط به امنیت سایبری است، به روایت آمار در گزارش‌هایی که منتشر شده حدود دو سوم کاربران از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند که بسیاری از آن‌ها مجاری غیررسمی هستند و باعث می‌شود این گوشی‌ها و سیستم‌ها به عنوان بستری برای حمله به زیرساخت‌های کشور قرار بگیرد که آسیب جدی به امنیت سایبری است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: نکته بعدی این است که بحث استفاده از فیلترشکن‌ها هزینه مالی و گردش مالی غیر شفافی دارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از این اقتصاد غیرشفاف از جیب دولت خارج شده است و به جای اینکه برای توسعه زیرساخت استفاده شود وارد بازار غیر شفاف می‌شود.
هاشمی افزود: از باب فرهنگی، فرزندان ما در معرض انواع و اقسام محتواها قرار گرفته‌اند که نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند و از نظر فرهنگی کارکرد این بحث زیر سؤال است، علاوه بر این کیفیت شبکه نیز متأثر از فیلترینگ و استفاده از فیلترشکن‌ها شده و مردم نیز گلایه‌هایی دارند که به حق است، باید زیرساخت‌های ارتباطی را ارتقا دهیم. با اجماع و وفاق می‌توان این گشایش را ایجاد کرد و کیفیت اینترنت را به صورت مشخص بالا برد.
وزیر ارتباطات درباره فروشندگان فیلترشکن‌ها تاکید کرد: کارهای امنیتی و اطلاعاتی در این خصوص انجام شده است اما به دلایل فنی شاید این بررسی‌ها راهگشا نباشد و در کوتاه مدت نتواند موثر باشد اگر روی گردش مالی فروش فیلترشکن که در داخل کشور اتفاق می‌افتد تمرکز کنید، این مبالغ به سمت رمزارزی می‌رود و امکان پایش وجود ندارد، اگر اصرار داریم که در بحث فیلترینگ شتابزده عمل نکنیم به همین دلیل است اقدامات شتابزده ممکن است ما را به اهداف مشخص نرساند.
تیمی مسئول بررسی واقعی بودن بسته‌های اینترنت شده است
هاشمی درباره بررسی میزان مصرف مردم و اینکه عده‌ای اعتقاد دارند بسته‌ها زودتر از موعد به اتمام می‌رسد، گفت: این گزارش‌ها را از مردم به صورت مستقیم و نمایندگان مردم نیز دریافت کرده‌ایم و بر مبنای آن به تیم جدیدی که در سازمان تنظیم مقررات مستقر شده‌اند، دو مأموریت مشخص داده‌ایم که میزان مصرف اینترنت را بررسی تا مشخص شود میزان مصرف بسته‌های مردم واقعی است یا خیر.
وی ادامه داد: دیگر بحث‌های مربوط به پوشش و کیفیت اینترنت در روستاها است، گزارش‌های اولیه استخراج شده و امیدواریم در بازه زمانی کوتاه مدت نشست رسانه‌ای با حضور رسانه‌ها باشیم.
هاشمی درباره صنعت فضایی تصریح کرد: در بحث صنعت ماهواره‌ای و فضایی و توسعه ماهواره‌ها با جدیت بیشتر این موضوع را دنبال خواهیم کرد، از رئیس سازمان فضایی دکتر سالاریه مأموریت دادیم با نگاهی که در دولت گذشته موضوع را دنبال کردند در این مسیر همراه ما باشند.
به گفته وزیر ارتباطات، وی از نظر تخصصی و دانشی جزو چهره‌های برتر کشور است از این رو در ادامه مسیر ابقا شده است، خبر خوبی که برای مردم داریم این است که نخستین دستور جدی برای تامین منابع جهت توسعه صنعت فضایی از رئیس جمهوری گرفته شده تا بتوانیم جایگاه خود را در مدار لئو تثبیت کنیم.

تحلیل خبر

آیا اهداف فیلترینگ، تحقق یافت؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

همیشه گفته‌اند ارزش هر برنامه را با «آثارش» باید شناخت. هیچ برنامه و پروژه‌ای تا زمانی که بر روی کاغذ است، نمی‌توان ارزش، اهمیت و میزان موفقیتش را سنجید. آنگاه که پا به میدان عمل می‌گذارد و آثار و نتایج آن بروز می‌کند، عیارش مشخص می‌شود.
اما نکته اساسی اینجاست که «چه کسانی» می‌خواهند از آن استقبال کرده و به آن عمل کنند؟ آیا غیر از «مردم»، کسان دیگری هستند؟ پس، قبل از طراحی هر برنامه و پروژه‌ای، ابتدا باید افکار عمومی را سنجید و چنانچه مردم آن را قبول نداشته باشند، باید بدون درنگ از آن چشم پوشی کرد.
فیلترینگ از ابتدا نه فقط مورد استقبال مردم قرار نگرفت بلکه عموماً با آن مخالفت کردند به همین خاطر مسئولان ذیربط گفته‌اند دو سوم مردم از فیلترینگ استفاده می‌کنند. موقعی که یک تصمیم مسئولان، این گونه با مخالفت ملی مواجه می‌شود معلوم است که در این زمینه یا مردم توجیه نشده‌اند یا مسئولان توجیه نیستند.
امروز شرایط به نوعی است که حتی پدر و مادر هم به زور نمی‌توانند خواسته خود را به فرزندانشان تحمیل کنند. باید مسئولان راهی و مسیری را انتخاب کنند که بتوانند مردم را با خود همراه کرده و با وفاق و همدلی به نتیجه مورد نظر برسند.
زمانه، زمانه «اقناع» است نه «اجبار». حتی اگر مسئولان، خواسته‌ها و تمایلات خود را به شکل قانون تصویب کنند در حالی که مردم، خواسته‌ها و تمایلات دیگری داشته باشند، قوانین مصوب بدون پشتوانه اجتماعی و مردمی، بر روی زمین خواهد ماند و با تنبیه و جریمه هم، این نوع قوانین، متروکه و بی رمق بایگانی خواهد شد. باید خواسته و تمایلات مشترک مردم و مسئولان به صورت قانون درآید تا پشتوانه مردمی داشته باشد ولاغیر.
و فیلترینگ این گونه نبود...


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها