سخنگوی دولت درباره مذاکرات ایران با دولت آتی آمریکا گفت: گفتگو نیاز به احترام و اعتمادسازی دارد، احترام موضوعی نیست که فقط در کلمات متبادر شود و نیاز به عملیاتیسازی دارد؛ اعتماد هم همینطور.
به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری خود، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت روز بسیج، اظهار کرد: در آستانه دهم آذرماه روز مجلس قرار داریم؛ امام خمینی (ره) فرمودند «میزان رأی مردم است»، این نشانه اهمیت مجلس و مردم سالاری دینی است.
گفتگو نیازمند عملیسازی احترام و اعتماد از سوی کشورهای غربی است
مهاجرانی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ژاپنی که در رابطه با آمادگی ایران در مذاکره با دولت آتی آمریکا پرسید، بیان کرد: بر پایه اصول سه گانه عزت، حکمت و مصلحتی که مقام معظم رهبری برای تعاملات بینالمللی ترسیم فرمودهاند، دولت جمهوری اسلامی ایران هر پیشنهادی را که در راستای منافع ایران باشد بررسی میکند. نکتهای که وجود دارد این است که گفتگو نیاز به احترام و اعتمادسازی دارد، احترام موضوعی نیست که فقط در کلمات متبادر شود و نیاز به عملیاتیسازی دارد؛ اعتماد هم همینطور. متأسفانه کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا بدعهدی خود را نشان دادند و ما بارها شاهد بدعهدی آنها بودهایم. طبیعتاً مردم بدعهدی را درک کردند اما آنچه که به مصالح مردم مفید باشد همانطور عمل خواهیم کرد.
قرار نیست مردم غافلگیر شوند
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که به سخن رئیس جمهور مبنی بر اینکه هیچ کاری را بدون اطلاع مردم انجام نخواهیم داد اما برق بدون اطلاع مردم قطع شد، آیا قرار است مردم شب بخوابند و صبح بیدار شوند و اتفاق تازه ببینند؟ گفت: یقیناً قرار نیست مردم به نوعی غافلگیر بشوند، رئیس جمهور بر عهدی که بسته است هست و تلاشش این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد تصمیم سخت را داشته باشد.
وی در رابطه با موضوع برق گفت: ما باید بین قطع برق صنعت که منجر به کاهش تولید خواهد شد تفاوت قائل شویم، این موضوع کاهش مالیات و افزایش بیکاری را به دنبال خواهد داشت، تلاش غلط این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را انتخاب کند. رئیس جمهور معتقد است باید با مردم حرکت کرد.
تحلیل خبر
آثار و عواقب غافلگیری و شوک اجتماعی
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
غافلگیری و شوک اجتماعی، آثار خطرناکی به دنبال دارد که بعضاً قابل جبران نیست.
دولت جدید که بارها تاکید کرده است به مردم شوک وارد نخواهد کرد، بر مدار علوم اجتماعی و علوم رفتاری عمل میکند. سالهاست که دولتها دیگر نمیتوانند اعمال و رفتار گتره ای و براساس آزمون و خطا داشته باشند. قبل از هر طرح و لایحهای باید دولت و نمایندگان مجلس به آثار و عواقب آن در اجتماع واقف بوده و مطالعات و تحقیقات لازم و ضروری را انجام داده باشند.
تصمیمات مسئولان اگر براساس غافلگیری و شوک به مردم باشد میتواند آثار متفاوت و حتی متضادی را به شرح ذیل از خود به جای بگذارد:
1 - سرخوردگی عمومی -2 افسردگی اجتماعی 3 - دغدغه مند و مضطرب شدن مردم 4 - در لاک رفتن جامعه 5 - عصیان و پرخاشگری اجتماعی 6 - بی تفاوتی عمومی 7 - عدم مشارکت و همکاری 8 - اعتراضات و چالشهای اجتماعی 9 - واگرایی به جای همگرایی و وفاق ملی 10 - ...
اینکه جامعه در حالت غافلگیری و شوک، به کدام شکل از اّشکال فوق، عکس العمل نشان دهد، قابل پیش بینی نیست و بستگی به شرایط و آستانه تحمل مردم دارد. لذا رویکرد جدید که دولت چهاردهم پیشه خود ساخته و تلاش میکند از وارد شدن شوک به مردم پرهیز کند، رویکرد صحیح و قابل قبولی است ولی نباید به آن بسنده کند بلکه ضروری است همزمان به فکر حل ریشهای مشکلات مردم باشد تا آرامش و بهداشت روانی بر جامعه حکمفرما شود.