پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403 5/9/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 19 دی 1402 ، 18 : 17

کد خبر : 27478

از 0 نفر 0

رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی:

ایرانی‌ها ۵ برابر کشورهای خاورمیانه لوازم آرایشی و بهداشتی می‌خرند

ایرانی‌ها ۵ برابر کشورهای خاورمیانه لوازم آرایشی و بهداشتی می‌خرند

رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی آرایشی و عطریات ایران میزان قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی را ۲.۱ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: تحقیقات انجمن نشان می‌دهد ایرانی‌ها پنج برابر کشورهای خاورمیانه محصولات آرایشی و بهداشتی می‌خرند که البته این آمار از نظر توسعه یافتگی اتفاق خوبی است؛ چرا که خرید لوازم مراقبت از پوست، هزینه‌های درمانی را کاهش می‌دهد.+ تحلیل خبر

رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی آرایشی و عطریات ایران میزان قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی را ۲.۱ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: تحقیقات انجمن نشان می‌دهد ایرانی‌ها پنج برابر کشورهای خاورمیانه محصولات آرایشی و بهداشتی می‌خرند که البته این آمار از نظر توسعه یافتگی اتفاق خوبی است؛ چرا که خرید لوازم مراقبت از پوست، هزینه‌های درمانی را کاهش می‌دهد.
به گزارش ایسنا، موسی احمدزاده در نشست خبری اظهار کرد: اعضای انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی آرایشی و عطریات ایران، همه واردکننده هستند و روزی بیش از ۲۳۰ شرکت کوچک و متوسط عضو این تشکل بودند، اما با ممنوع شدن واردات، این شرکت‌ها عضویت خود را تمدید نکرده و به سمت تولید رفتند. البته با ورود به بخش تولید متوجه بروکراسی پیچیده تولید در ایران شده و با مشکلات زیادی مواجه شدند. همین وضعیت باعث شد برای نخستین بار ایده تولید بدون کارخانه در ایران در دستور کار قرار گیرد تا شرکت‌ها در زمینه تولید، توزیع و صادرات وارد بازارهای منطقه و جهانی شوند.
وی با بیان اینکه قاچاق پس از ممنوعیت واردات، از ۱.۶ میلیارد دلار به ۲.۱ میلیارد دلار رسیده، تصریح کرد: بازار لوازم آرایش ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی، از ۷ میلیارد دلار عبور کرد و ارزش این بازار سالانه حدود ۳.۷۲ درصد رشد دارد.
به گفته انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی آرایشی و عطریات ایران تحقیقات انجمن نشان می‌دهد ایرانی‌ها پنج برابر کشورهای خاورمیانه محصولات آرایشی و بهداشتی می‌خرند که البته این آمار از نظر توسعه یافتگی اتفاق خوبی است. چراکه خرید لوازم مراقبت از پوست، هزینه‌های درمانی را کاهش می‌دهد.
احمدزاده در ادامه با بیان اینکه ایران در بازار جهانی نسبت به رقبای منطقه‌ای سهم پررنگی در تولید محصولات آرایشی ندارد، گفت: با خلق برند مشترک، شرایط برای شرکت‌های کوچک و متوسط فراهم می‌شود تا در ایونت‌های جهانی شرکت کنند و وارد بازارهای جهانی شوند.
وی افزود: البته ما همچنان بر امکان رقابت سالم بین تولید داخل و محصول خارجی تاکید داریم و معتقدیم ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی سیاست درستی نیست.
مرتضی دانایی - عضو انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی آرایشی و عطریات ایران - نیز در ادامه این نشست خواستار آزاد شدن واردات بالک به کشور شد تا تولیدکنندگان بتوانند برندهای دنیا را تحت لایسنس در کشور تولید کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر واردات مواد اولیه در حال انجام است، تصریح کرد: اما واردات مواد اولیه به شکل بالک ممنوع است. در اصل بالک یعنی فرآیند تولید آماده‌سازی شده و محصول در کشور بسته‌بندی می‌شود و لازم نیست روی مواد کار شود. دلیل درخواست ما برای واردات بالک هم این است که تولیدکنندگان مطرح دنیا در مرحله اول قبول نمی‌کنند فرمول خود را به سایر شرکت‌ها ارائه کنند، اما ممکن است بعد از مدتی با اعتمادسازی این شرایط هم فراهم شود.
دانایی با بیان اینکه اگر هدف، تولید در سطح کیفیت جهانی باشد، 90 درصد مواد اولیه وارداتی خواهد بود، چراکه هنوز این صنعت در ایران ایجاد نشده، گفت: آزاد شدن واردات بالک در نهادهای مختلفی تصویب شده، اما در وزارت صمت متوقف شده است. به نظر می‌رسد علت این وضعیت هم برخی تولیدکنندگان داخلی هستند که ابتدا از ممنوعیت واردات خوشحال بودند، اما وقتی واردکنندگان وارد بخش تولید شدند و سهم بازار بیشتری گرفتند از این شرایط ناراضی هستند.

تحلیل خبر

در پاره‌ای موارد باید فرهنگ جامعه را تغییر داد

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

سالیان درازی است که کشورهای پیشرفته با واژه تغییر (change) زندگی می‌کنند. یعنی آنها پذیرفته‌اند که دائماً «داشته‌های فرهنگی، اقتصادی، علمی، سیاسی و اجتماعی» خویش را مورد ارزیابی و تجدیدنظر «به سمت بهتر شدن» قرار دهند.
فرهنگ هر کشوری از مجموعه‌ای عناصر و اجزا تشکیل شده که باید در بررسی‌ها و ارزیابی‌های روزمره به طیفی همچون طیف لیکرت (بسیار قوی، قوی، متوسط، ضعیف، بسیار ضعیف) تقسیم‌بندی شود و جامعه به صورت خودکار و خواص و حکومت با برنامه‌ریزی و مدیریت پالایشی، عناصر و اجزای بسیار ضعیف و ضعیف فرهنگ را از زندگی اجتماعی و فردی خود حذف کنند و اجزای متوسط را به سمت قوی دگرگون سازند.
بدون شک هیچ فردی در کشور پیدا نمی‌شود که بگوید همه عناصر و اجزای فرهنگ ما خوب و بدون نقص است. پس باید به پیراستگی و پالایش آن با عزمی ملی و همگانی اقدام شود. یکی از اجزای بسیار ضعیف و نامطلوب فرهنگ ما، استفاده از لوازم آرایشی است. به قول رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی و عطریات ایران، ایرانی‌ها 5 برابر کشورهای خاورمیانه محصولات آرایشی و بهداشتی می‌خرند.
ایرانی‌ها به طور متوسط 5/4 درصد از درآمد سالیانه‌شان را صرف لوازم آرایشی کرده در حالی که آلمانی‌ها 5/1 درصد و فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها نیز 7/1 درصد از درآمد سالانه‌شان را خرج خرید لوازم آرایشی می‌کنند. به عبارت دیگر زنان ایرانی حدود 3 برابر بیشتر از همتایان اروپایی خود برای آرایش کردن هزینه می‌کنند ولی متاسفانه طبق گزارش بانک مرکزی در سال 1394 خانواده‌های ایرانی فقط حدود 2 درصد از درآمد سالانه خود را برای «تفریح و امور فرهنگی» هزینه کرده‌اند.
تغییر (change) و خداحافظی با بخش‌های منفی و ضعیف فرهنگ، همین مواقع خود را نشان می‌دهد. باید همه مردم با همفکری و راهکار مشترک به تصحیح این بخش از فرهنگ ایرانی همت گمارند و جلوی این گرایش افراطی را بگیرند. این موضوع هم برای سلامتی آنها مفید است و هم مانع تحمیل هزینه‌های اضافی می‌شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها